Hoppa till sidans innehåll

Sommaren är slut och Claget lever

22 AUG 2017 23:02
AIF Göteborg ligger på slaktbänken denna helg.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2017 23:03

Sommaren är slut och solen skiner på IP. Landvetters stolthet laddar för match på söndag eftermiddag. I sann elit-nivå har laget siktat på att utöka med 10% i truppen. Robban och Robban har jobbat bra för att stå för denna 10% ökning, men tyvärr har Lindeborg tagit bort några procent av truppen. Och Majqvist faktiskt minskat med mer än 10% vilket resulterat i en minskning av truppen istället… Något som skulle visa sig vara gynnsamt för laget.

Inför dagen har både krossa nummer ett ”Rask” och krossa nummer två ”Claesson” valt att lämna återbud i anmälan. Tydligen är det inte Landvetter stål helt i dessa ståtliga kroppar. Men vad gör det när truppen är så bred. Då menar jag inte mag-storlek.

Laget för dagen, Senior Sjöberg i buren, Bröderna Jon och Kim ställer upp framför Junior Sjöberg, Christian och Borgström på mitten, spjutspetsen är Anders.

På bänken sitter stabila Robban och Robban med en för dagen otroligt snabb Majqvist jämte.

Vårens match mot AIF Göteborg slutade med 5-4 till oss. Efter den matchen skrev AIF följande om oss: Landvetter, dom var gamla fotbollsspelare som både kunde spela boll och tacklas, ibland riktigt hårt. Fråga Adrian, som landade skevt efter en tackling och fick nyckelbensluxation (googla och lär).

Så inför dagens match kändes det som ett taggat AIF skulle dyka upp. Vi käkade taggtråd och anade att vi skulle få svida för vår stabila insats i första matchen.

Första femton är det lite stiltje, båda lagen är taggade. Håller i boll och visar styrka. Tar en bra stund innan de tappra på planen inser att det sitter en otroligt stark bänk som snart vill in och mosa. Så äntligen så tar Christian beslutet och kliver av, och in kommer Majqvist. Tar en lätt vägg tillbaka till Kim. Bollen flyttas runt och ut på högerkanten. Martin Borgström driver fram och hittar en lucka rätt igenom hela laget till en snabb, fjäderlätt Majqvist. Som har valet att spela vänster stolpe eller höger stolpe. Men eftersom det är Borgström som spelar fram måste det avslutas med klass. Så det får bli ett tunnelmål! Pang 1-0 och hela publiken står i extas och skriker Majqvist, Majqvist, Majqvist ungefär som när Messi avgör CL finalen.

Tiden rullar på och AIF har kämpaglöd. Kliver upp och våran mittfältare som borde bytt innan sommar konditionen slog in och han slutade springa (Skulle Matte aldrig gjort) tappar sin motståndare, som kan trycka på ett halvdant skott som kör flipperkula mellan flera ben och ställer den stackars Sjöberg i buren. Sjöberg som för dagen levde upp till delen av sitt namn ”Sjö”, då det fortfarande gungade mellan stolparna sedan kvällen innan.

Åter på bänken efter några starka löpningar hamnar Majqvist och Hasselgren. Snacket är gott när dom väntar i solen på sitt nästa inhopp. Diskussionen går till den lite mindre löpstarka Roberto Carlos kanonen på topp. Majqvist analys att han inte har den bästa kollen på var sina medspelare är denna dag och han springer inte riktigt lika mycket som Christian på planen. Men han har en slägga likt den ädle Brasilianare Carlos. Vid Majqvist nästa inhopp strax därpå så small det. En lätt vrickning från backen ”Zinedane Jon”, så frispelar han herr Lindeborg på vänsterflanken en bit från mål och smack så sitter bollen i nätet så hela planen skakar. Målvakten måste undrat om det var Flash Gordon som dök upp. Majqvist vänder om till Hasselgren och en full förståelse infaller i Hasselgrens blick likt gud hade rört hans inre sinne och gett honom klarhet i livet.

Glädjen i laget är på topp. Samba liret infinner sig. Martin lägger en skön krossboll till Majqvist, Majqvist lyckas ta emot den och ner till Hasselgren som lirkar in bollen till Christian som kan placera in 3-1. Spelet flyter på och fötterna sitter som gjutet i dojorna. Ahl som hamnat lite i skym-undan från sin normala glans-roll känner att han måste spänna musklerna och utmana Christian i poängligan. Kliver in och drämmer till ett skott från höger som får även ”Roberto” på topp att bli imponerad. 4-1 och avslutar första halvlek.

Go stämning i paus. I saknad av Joel får Majqvist ta pep-talk. Eftersom både Joel och Matte saknas så blir snacket följande. Kontrollera bollen nu, ge inte bort några enkla kontringar och håll ihop det fina spelet. Då domaren verkar hålla lätt högre nivå än de flesta andra Clags domare blir instruktionen Inget krossa (förlåt Joel)

Matchen drar igång igen. AIF är lite mer taggade, men ändå få farliga chanser för gästerna. Lite skott som vår ståtlige lätt illamående målvakt kan stöta ut och fumlande jaga efter… Junior Sjöberg som för dagen spelade stabilt kliver fram och skall skotta från avstånd. Men träffen var kanske inte som önskat. Utan är en 50-60m över mål och vi väntar fortfarande på att den bollen skall landa.

När allt är lite lugnt och bollen har plockats ner av Sjöberg igen enkelt. Rullas den ut på Jon på högerbacken, och då kommer ”Zinedane Jon” foten igen. En smekning över hela plan, hela laget, hela universum ner till Hasselgren som smugit förbi backlinjen på lätta ben. Han plockar ner bollen som ligger med perfekt precision precis på foten och i samma steg avlossar ett skott som sitter som ett smäck i bortre krysset. Hela AIF står och undrar vad som hände. Applåder utdelas runt hela arenan och en hel del jubel. Kanske har vi bevittnat årets mål… 5-1 Hasselgren kryper av planen och byter med Anders och uttalar sig avkopplat. Jag e helt död, jag orkar inte mer, jag måste börja träna…

AIF får lite luft och petar in en boll. Men minuten efter blir ett bra anfall. Majqvist kommer på vänsterkanten, lägger tillbaka till Christian som spelar fram bollen fint till Anders på högern. Majqvist går i luckan och är helt fri framför mål när målvakt täcker Anders på högern. Anders tittar upp och passar Majqvist som enkelt kan spela bollen i mål! 6-1 (Den inofficiella versionen är att Anders inte alls tittar upp, utan i sedvanligt vis trycker av ett skott för allt vad han har och lyckas få in bollen igen. Anders hade inte en susning om att jag var helt fri och han kunde passat för ett enkelt mål. För att styrka detta har till och med domaren valt att skriva i resultatredovisningen att Majqvist gjorde målet. För det var så uppenbart att han borde passat….. ”Nä jag är inte bitter”)

Sista tio blir lite mer avkopplat från LIS. Sjöberg gör en räddning slänger ut bollen till sig själv och sprintar loss, man kan inte på något sätt se att han har gårdagens mat på väg upp. Målk… som han är hoppas han kunna gå hela vägen själv och sätta en boll som målvakt. Det är så vackert med män med självförtroende och lite av ett storhetsvansinne. Efter halva planen med 4st AIF spelare släpandes i hasorna inser han sitt för dagen till korta-kommande och väljer att avlossa skott för att lugnt rulla hem till buren igen.. Men ack den som inte försöker! Ett par minuter senare en hörna. Då kommer han igen. Redo att nicka in en snygg boll. Men tyvärr så märker inte gubbarna det utan spelar en kort hörna och Martin får ännu en gång lunka hem till buren besviken. Men han kan stolt säga att Junior Sjöberg och han gjorde lika många mål denna match!

7-2 kommer via äkta samba spel när bollen går från gubbe till gubbe i laget. Alla rör bollen i ett klapp klapp spel som slutar med en Hasselgren djupt tillbaka till Borgström som kan spela Christian fri och placera in ännu ett mål.

Med två minuter kvar får Hasselgren klämma in ett sista mål och slutsiffran blir 8-2 och därmed har han gjort totalt 5 strutar mot AIF detta år!

Matchens lirare: Svårt att välja en, hela laget var som en oljad maskin. Jons två framspelningar ligger och skvalpar högt. Så här kommer en idolbild ni kan skriva ut och få honom att signera:

Skribent: Fredrik Majqvist
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Motionsfotboll 7M7 Herr Höst GrpC
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

 

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info