Hoppa till sidans innehåll

Två generationer i seriestarten

23 APR 2017 21:56
Göteborgs AIF fick återigen smaka på Landvetter stålet!
  • Uppdaterad: 23 APR 2017 23:32

Så äntligen är säsongen igång. Dom hungriga vargarna från Landvetter har valt att lägga upp off season på olika sätt. Vissa har kört rehab, andra atletiska individer har valt hårdträning och den smarta skaran satsade på 100% hårdvila. Men nu var det dags att putsa av skorna. Dra på den gröna sköna tröjan och äntra planen som de atleter dom är!

Inför dagens match har ett tungt jobb på rekryteringssidan skett. Vi har värvat in en stabil meriterad 69:a i Sjöberg mellan stolparna för dagen. För att väga upp detta ålderslyft valde vi att plocka med Junior Sjöberg född 99:a som sänkte hela snittåldern markant i laget. För att inte sabba våran statistik med äldst lag i serien plockade vi in Hasselgren. En spjuver som legat i hårdvila flera år! Man märkte spänningen i rösten när han kliver på planen med sina kvicka ben. Lite sen till samlingen, ryktet runt planen var att han kröp direkt från Avenyn över till Heden efter gårdagens galaj. Obekräftade rykten skall tilläggas..

Henrik var också nytillskott i laget för detta året, annars var det veteraner med i Mattias, Joel, Christian, Martin, Robban och den evigt sambadansande Majqvist. Ahlstrand som lyst med sin frånvaro i försäsongen lämnade över taktpinnen till Joel att coacha laget. Med en djup analys av försäsongen och med förra året i åtanke samlar Joel laget och sammanfattar taktiken och spelupplägget: Krossa AIF!

Japp enkelt och rakt, helt i Joels anda.

Martin Sjöberg som fick uppgift att ta med matchväska och bollväska gjorde en kanoninsats och tog bara med halva delen och skippade bollarna. Mao vi fick vi sno bollar på heden från andra lag för att lösa en grym uppvärmning bestående av snabbfötter i kvadraten. Förutom Mattias då som tog 468 varv runt heden i mjuk uppvärmning.

För att få extra analys och djup i matchen hade klubben skickat upp Junior-tränaren Theo för att överse spelet och taktiken. Vi anar att Theo var där för att rycka vårat energipaket Jonathan Sjöberg tillbaka till juniorerna. Något han kan fet-glömma!

Så matchstart mot AIF Göteborg. Bollen är igång och det tar inte många minuter innan vi totalt stått på hälarna och låtit AIF pilla in en skitboll i målet. Underläge med 0-1 ganska tidigt. Det tog 10 minuter innan vi vaknade ur koman från lördag kvällen och därefter tryckte vi ner AIF hårt i försvar. Rullade boll och kunde snart kvittera. En underbar långboll från backlinjen. Som deras back enkelt skulle kunna plocka ner, men väljer att nicka i sann C-lags anda bakåt. Där vårt eviga energiknippe Christian smög emellan målvakt och backlinje. En enkel volley rätt i nätmaskorna och 1-1 var ett faktum. Vi trycker på och har bra kontroll på matchen. Efter ett par minuter kan vårt nyförvärv Hasselgren plocka in bollen och smeka den förbi målis! 2-1 och AIF är nere. Som vanligt har Mattias nött på motståndarna i mitten och lyckats få dom ruskigt ur balans. AIF har en spelare som väljer att ta ut detta på domaren och sniffar hårt på det röda kortet.

Vi går ut i halvlek med en skön 2-1 ledning. Med en positiv känsla. Joel sammanfattar första halvlek och ger nya instruktioner till andra. ”Kom igen nu, nu krossar vi AIF!” Enkelt och rakt.

Andra halvlek och AIF kommer ut taggade. Vi spelar bra men slarvar till det i anfallet och bjuder på en kontring. 2-2 är ett faktum. Lite senare så rullar AIF in ett 3-2 oxå. En lätt besvikelse uppstår. Men vi tuggar på och kan snart få in 3-3 via en Hasselgren touch igen. Men det svänger i elitfotbollen och AIF smiter förbi och placear in ett mål igen och hamnar på 4-3. Denna katt och råtta lek är underbar. Mattias fortsätter nöta på mitten och spelaren i AIF som skapat ett speciellt band med domaren fortsätter att ha underbara diskussioner om hur domaren inte kan reglerna. Förvånande nog så kommer inget gult kort ut? Kan vara så att domaren inte hade med sig det gula kortet, då han i halvlek även inte tagit med sig parkeringspengar. Utan istället fick be om mynt till parkeringen när vi såg hur p-vakten strosade runt. Om detta skall klassas som muta eller ej är oklart, men 5 kr var han helt klart värd i halvlek. (för protokollet så överräcktes pengen från en okänd person utanför laget för att inte pengar skulle kunna spåras tillbaka till laget på något sätt)

Så matchen tuggar på, vi ligger under och frustrationen märks. Men Landvetter biter ihop, lyfter laget och spelar med högt tryck. Så med 5 minuter kvar kan Christian bryta loss och få in en boll! 4-4 och matchen lever. AIF med ilska i tonen och Landvetter med glöd i laget. Vi pressar på och AIF kan inte hålla emot. Robert Ahl, förra årets måltjuv som varit helt blek och slö hela matchen bortsett från ett skott ca 28 m ovan målet (kan bero på dålig uppvärmning under dagen då han satsade på fiske istället för kolhydratlagring på hemmaplan) driver bollen fram längs högerkanten. Bryter in i banan och slår en hård boll till vänster yttern Christian. Bollen spelas in i straffområdet och målvakt kliver ut på vänsterkanten för att bryta. Bollen lirkas förbi målvakt och där står en ängel som en cementkona mitt framför mål och kan lätt placera in bollen i en öppen bur. Hasselgren levererar ett hattrick i sin första match och kan därmed säkra sin plats i lagets enorma talangfulla uppställning! Välkommen du atletiska finlirare till eliten!

5-4 och Landvetter kan lämna planen med leende på läpparna och ser fram emot matchen den 30 april hemma kl 17:30 på Landvetter IP, då du kan få se Landvetters stolthet lira!

Plus i kanten: Robert Hasselgren som kliver in med ett hattrick i första matchen

Vi tackar dagens publik: Theo, samt Christians dotter som var mer intresserad av plastkulorna i mattan. Men ack så stolt över sin fars insats för dagen

 

Skribent: Fredrik Majqvist
Epost: Adressen Gömd
Landvetter IS - Motionsfotboll 7M7 Herr Höst GrpC
Box 2
438 21 Landvetter
Telefon: 031918125
E-post: This is a mailto link

 

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

kalltorpsplat

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info