Hoppa till sidans innehåll

High Five


Tillsammans med Landvetter IF har vi tagit fram en handlingsplan mot mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling. Något vi vill skall vara självklarhet i en förening och här kan du som, ledare, spelare, förälder eller besökare läsa mer om i nedan länk.

HANDLINGSPLAN-mot-mobbning-diskriminering-och-krankande-behandling.pdf

Begränsad registerutdrag

Alla idrottsföreningar inom RF ska kontrollera begränsat registerutdrag för samtliga ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn. Föreningen ska begära utdrag av alla från 15 år i dess verksamhet som arbetar med eller på annat sätt har direkt och regelbunden kontakt med barn.

Barn är alla under 18 år

Utdraget visar endast grova brott, mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån.

Föreningen (ordförande, viceordförande eller föreningens High fiveansvariga) ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen genomförts. Utdrag visas av den enskilde i original och återlämnas direkt. Inga utdrag arkiveras av föreningen, endast en notering om att kontroll är genomförd för viss person i viss roll dokumenteras i Idrott online. Landvetter IS begär in registerutdrag från samtliga nya ledare årligen, därefter med ett intervall vartannat år.

Beställning av utdrag göres hos polisen, se nedan länk. 

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

Uppdaterad: 23 SEP 2020 18:57 Skribent: Mette Grefsrud Persson
Epost: Adressen Gömd

 

facebook

 

Landvetter IS huvudsponsorer:

Kalltorpsbygg

 

 


 


 

Postadress:
Landvetter IS - Fotboll
Box 2
43821 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031918125
E-post: This is a mailto link

Se all info