SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Hisingsbacka FC
0 - 3
Landvetter IS
Hisingsbacka FC0 - 3Landvetter IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 06 oktober, 20:00
Plats:Backavallen 2 (GRATTS Arena)
Tävling:
Matchnummer: 000089004
Samling:19:00
LIS hämtade hem tre poäng i Backa
2021-10-07 11:20

Den uppskjutna matchen från i augusti skulle nu betas av. Hisingsbacka FC väntade på en knapp godkänd fotbollsplan i Backa. Efter en trevande start kunde LIS till slut komma upp i en nivå som var såpass avgörande att bägaren rann över till LIS fördel. 3–0 slutade matchen och därmed tog laget sin elfte raka trepoängare.

Onsdagskväll i oktober. Kyligt, mörkt och en match som man bara ville bli av med. Samtidigt skulle ett jobb göras, då vi förväntade oss ett hungrigt och taggat hemmalag, som gick för att förstöra vår segerrad. 

Först och främst var Gratts Arena (Backavallen 2) knappt godkänd av domartrion, då ljuset var alldeles för dåligt. Matchen ville vi dock spela, och som åtgärd fick hemmalaget byta till vita tröjor innan matchstart, så ögonen på något sätt skulle kunna skilja spelarna i det svaga ljuset.

 

Hemmalaget började matchen piggast och chockade de grönklädda med sin press. LIS fick inte alls igång något spel och passningarna var svaga. Detta gjorde att de första halvchanserna som dök upp i matchen var signerade hemmalaget. Man hade bland annat en nick som gick över, samt ett skott som styrdes ut i stolpens utsida. LIS började växa in i matchen mer och mer efter 15-20 minuters spel och det var framförallt via vänsterkanten, där Albin Gustavsson och Alexander Bengtson kom runt på sin kant. 

Albin stod för det första klara läget för LIS när han avlossade ett skott utifrån som målvakten räddade.  

 

En del oroliga miner från läktarhåll under den första halvtimman och spelet som man visade upp i fredags mot Kongahälla fanns inte riktigt där under den första halvleken. 

Till slut skulle LIS växa in och även flytta upp spelet och etablera sig på Hisingsbackas planhalva. Ledningsmålet kom efter 35 minuter, vilket fick spelare, publik och ledare i LIS att andas ut. 

Albin fick bollen centralt i bollen efter en omställning och till höger om sig hade Victor Sköld bågat ut och positionerat sig fri. Albins passning satt fint och ännu finare var Victors kliniska avslut i det bortre. 1–0 och stort jubel bland bortasupportrarna, som för kvällen var en fin skara utrustade LIS-halsdukar och tröjor. Kul att se! 

Efter målet släppte som sagt en hel del från LIS spelares axlar och man började känna igen sig i det spel som visats upp tidigare. Därför kom 2–0 tämligen omgående och även det efter en fin upprullning. Återigen stod Albin Gustavsson för assisten, men mycket tack vare Hampus Holmgren som dragit med sin bevakning och frigjort Tom Engvall centralt inne i straffområdet. En distinkt höger bredsida via stolpen och hemmamålvakten var chanslös. 

 

TIll den andra halvleken hoppades man på att LIS skulle trumma på framåt och fortsätta, men även i den andra akten började Hisingsbacka bäst och man störde LIS uppspel på ett bra sätt. LIS gjorde två tidiga byten i den andra halvleken när Ahmed Hussain och Noah Säll-Magnusson ersatte Tom Engvall och Hampus Holmgren. 

Detta gav ganska omgående en effekt där återerövringen av bollen funkade bättre, men även Ahmed och Noahs energi spred sig vidare på resten av gänget. 

I matchens 71e minut, när matchen varit lite stiltje, så skulle publiken få bevittna kvällens aktion, signerat Alexander Bengtson. 

På vänsterkanten fick han bollen efter att LIS ännu en gång snott åt sig bollen högt upp i banan. "Bengan" vände ut och in på sin motståndare med en läcker suldragning, slog sedan ett hårt pressat inlägg och hittade en framrusande Noah Säll-Magnusson. Noah som under denna höst gör mål på det mesta behövde bara stöta till bollen med sitt lår och se bollen segla retfullt över målvakten och in i mål. 

3–0 och punktering av matchen. 


Den resterande delen av matchen blev egentligen en transportsträcka mot slutsignal och hemgång i oktoberkvällen. Vi fick se Omar Conteh, Milton Säll-Magnusson och William Gustavsson bytas in där den förstnämnda sprang och sprang och sånär fick chansen att utöka vår ledning. Även Christoffer Randsalu hade ett gyllene läge att sätta fyran när han kom fri från kanten. Komiskt efter missen när Coffe sedan skriker över hela Backavallen "fan vad dålig jag är på fotboll"... 

Nej då, Coffe. Du har lite talang ändå. 

Hisingsbacka, som ska ha stor cred för sitt jobb under denna match spräcker, vad vi tror, Axels nolla på tilläggstid, men linjedomaren har vinkat för offside. LIS kan därmed inkassera en stabil 3–0-seger mot ett Hisingsbacka som inte borde ligga där dom ligger. Utifrån deras jobb i en sån här match, känns det som att man ska kunna plocka poäng från många lag i denna serie. 

Landvetter IS gör för kvällen ingen höjdarmatch, men man tar tre poäng och tar ytterligare ett stort steg fram i kampen om förstaplatsen med Tölö IF. 

På söndag är det dags igen. Då ska LIS bekanta sig med Skene IF igen. Laget som är det enda lag som vunnit mot oss i år och som är vår senaste förlust (18 juni). Skene IF kämpar med näbbar och klor i botten för att överleva och för två veckor sedan slog man Tölö. Det plus revanschlustan vi själva har från i somras, borde vara tändvätska nog för att vara fullt påkopplade och att gå för samtliga poäng på Vävarevallen på söndag.


Vi hoppas på fint stöd från våra supportrar även där! Väl mött på söndag i Skene! 

Laget mot Hisingsbacka (4-2-3-1)
Axel Wibrån
Christoffer Randsalu - Efe Yildirim - Anders Alö (86) - Alexander Bengtson (78)
Lucas Nilsen (86), Patrik Wallin
Tom Engvall (64) Victor Sköld, Albin Gustavsson
Hampus Holmgren (64) 

Avbytare: Eric Uhrlander, Omar Conteh (86), William Gustavsson (86), Milton Säll-Magnusson (78), Noah Säll-Magnusson (64), Ahmed Hussain (64) << Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 26/5 16:00
3 - 2  
Lör 18/5 12:00
5 - 1  
Fre 10/5 19:00
5 - 1  
Tor 2/5 19:00
0 - 3  
Fre 26/4 19:00
5 - 0  
Fre 19/4 19:00
3 - 1  
 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med