SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Tölö IF
0 - 0
Landvetter IS
Tölö IF0 - 0Landvetter IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 november, 14:00
Plats:Tingbergsvallen B
Tävling:
Matchnummer: 000089030
Samling:13:00
Seriefinalen slutade mållöst
2021-11-08 09:20
Milton och Noah efter matchen

Ettan mot tvåan. Seriens bästa lag på varsin planhalva. Det var upplagt för en gastkramande tillställning på Tingbergsvallen i Kungsbacka denna kylslagna novemeberlördag, med regnet i luften. 

Så var det då dags att tampas med Tölö IF. Motståndet som man tittat mot och ringat in 6 november sen tidigt i höst. Tölö IF är ett duktigt lag med en tydlig spelidé och med två riktigt duktiga forwards som i år har stått för typ hela deras målproduktion. Lägg därtill en solid defensiv plus en duktig innermittfältare, som ser ut som Emil Forsberg, både till utseendet och i spelstilen. 

LIS kom till spel med en liten annorlunda uppställning. Anders Alö var tillbaka efter två matchers frånvaro och klev in i backlinjen bredvid Christoffer Randsalu och Efe Yildirim. På kanterna i backlinjerna fanns Alexander Bengtson och Milton Säll-Magnusson. 

Dessa bildade en fembackslinje med Patrik Wallin och Lucas Nilsen framför sig tillsamamns med Noah Säll-Magnusson och Albin Gustavsson. Ahmed Hussain fick uppdraget att springa ensam på topp i en 5-4-1 uppställning, som vid eget bollinnehav mer blev ett 3-4-3. 

Måste dock börja med att nämna Tingbergsvallen och dess säkerhet. Kumlas Kriminalvårdsanstalt får klassas som enklare att ta sig in på än Tingberget i Kungsbacka. Låsta dörrar, tiotalet olika nyckelkonstellationer och igenbommade dörrar och grindar fick Tingbergsvallen att likna en spökarena.


Till slut fick vi ett omklädningsrum och till slut hittade vi både in och ut från Tingberget i Kungsbacka Centrum. Planen och underlaget var kanske inte heller i bästa klass då det mer och mer såg ut som en skolgårdsmatta. Vi hoppas å Tölö IFs vägnar att Kungsbacka Kommun hjälper dom och övriga lag i Kungsbacka att ge bättre förutsättningar för träning och match. 

 

Matchen då? 
Ja, det var precis vad en seriefinal skulle ha. Allt utom mål då. Det började kanske inte oväntat med en viss anspänning och nervositet bland bägge lagen där en del passningar slogs bort. 
Tölö IFs idé var tydlig från början, där högerback hela tiden skulle få läge att lyfta en lång mot de tidigare nämnda forwards som ständigt låg på rulle för att gå i djupet. 

Alö, Coffe och Efe var solida där bak i första halvlek och tillät inte Tölö till några heta målchanser. Den hetaste skulle deras kapten få när han fint tog ner en av alla långbollar på bröstet och slog till med vänstern i farten. Bollen dock några meter utanför Axels vänstra stolpe. 

LIS målchanser var också lätträknade från den första halvleken. Den hetaste hade faktiskt Milton Säll-Magnusson som kommit med upp i banan efter en omställning och lossade ett distansskott som Tölös målvakt tippade till hörna. 

Trots få målchanser i den första halvleken var det en sevärd första halva som skapade många kampmoment och fick både lagen och publiken att tända till ett par gånger. 

Till den andra akten skulle spelet öppna upp sig mer och LIS skulle diktera villkoren. Man fick god kontroll på mittfältet och Christoffer/Alö/Efe kunde tämligen behärskat ta ner Tölös långa bollar och börja om anfallen. Lucas och Wallin började hitta kombinationer och Noah fick fart under benen på sin högerkant och var ständigt ett hot mot deras vänsterback. 

LIS hade momentum, men kunde dessvärre via slarv ge Tölö lite luft att komma tillbaka då man ibland gjorde det lite svårt för sig själva i backlinjen och Tölö kunde bryta och komma till ett par halvlägen. 

Även Tölö skulle spela med små marginaler där bak, där framförallt målvakten var ute på äventyr ett par gånger och vid två tillfällen spelade bollen rakt i gapet på Noah. Vid det andra tillfället blev det riktigt farligt när Noah hittade in till Ahmed fri i straffområdet som vände upp och avslutade, men då hade Tölös målvakt kommit ut bra och skurit av vinklarna. 

Matchklockan (som ej fanns fysiskt på plats) tickade på och ju längre matchen led, desto mer tröttare blev spelarnas hjärnor och kroppar, vilket ledde till mer öppet spel och fler omställningar. 

Tölö IF skulle få sin drömchans när skyttekungen, Hampus Ekdahl, avancerade rättvänd mot målet och lossade sin vänsterslägga. Skottet flög i farlig riktning mot målet och förbi Axel, men stolpen räddade oss denna gång och ett sus kunde hördes genom hela Kungsbacka. 


Hemmalaget blev allt mer desperata att få dit ledningsmålet och valde under de sista minuterna att flytta fram sina gubbar. Ett vinstmål för dom var ju med tanke på förutsättningarna oerhört viktigt. LIS spelade kontrollerat och passade på att sticka framåt när tillfällena gavs och tillfälle, det skulle man sannerligen få när matchklockan tickat upp mot 90 minuter.

 

Axel Wibrån hittade Bengan med ett fint utkast, som avancerade på vänsterkanten. En långboll mot Albin som i en duell med sin gubbe lyckades få med sig bollen, då försvaren i samma veva snubblat till. Detta friställde Albin från vänsterkanten och inne i straffområdet kunde han avsluta mot Tölös utspringande målvakt, som även här kom ut bra och räddade ett skottet. "Neeeej" skreks över halva Kungsbacka från tillresta LIS-supportrar som för dagen var en riktigt fin skara. 

Kul att se våra yngre förmågor med föräldrar och även ungdomstränare från våra lag dyka upp och följa oss så här på slutet av säsongen. 

Efter Albins läge, valde domaren minuten senare att blåsa av matchen och 0–0 var ett faktum. Ett besviket resultat för hemmalaget, ett bra resultat för oss. Men ingenting är avgjort ännu och resultatet hamnar i skymundan om vi inte gör vårt jobb i morgon (tisdag) mot Kortedala IF. 

Då ska nämligen hängmatchen från i juli spelas. (Den som regnade bort). LIS åker till Bläsebovallen för möte med Kortedala IF. Vinst där och vi har skaffat oss två matchbollar. 

Vi uppmanar att så många som möjligt att ta sig till Bläsebovallen imorgon tisdag. Det kommer vara ännu en gastkramande tillställning där vi möter ett hemmalag som spelar för nytt kontrakt. 

Hoppas att vi ses på Bläsebo! 

Så här startade Landvetter IS mot Tölö IF (5-4-1) 
Axel Wibrån
Milton Säll-Magnusson, Christoffer Randsalu, Anders Alö, Efe Yildirim, Alexander Bengtson
Noah Säll-Magnusson (81), Patrik Wallin, Lucas Nilsen, Albin Gustavsson
Ahmed Hussain (85)

Avbytare LIS: Eric Uhrlander, Ami Jafarzadeh, Omar Conteh (85, William Gustavsson (81), Lucas Moberg, Edwin Mahisa 

Varningar LIS: William Gustavsson

 

 


Noterbart från matchen

- LIS tappar sina första poäng på bortaplan i år. Man har nu nio segrar och ett kryss.
- Många åskådare på matchen. 217 st för att tolka Tölös rapportering 

- Lucas Nilsen efter matchen "Vi har våra lägen att avgöra, men det har även dom. Vi är det bättre laget i andra halvleken. Ett kryss är väl ett rättvist resultat" 
- Victor Sköld saknades pga jobbresa. Hampus Holmgren fortsatt sjuk. Bägge med på tisdag? 
- Axel Wibrån håller nollan igen. Totalt har vi släppt 13 mål i år. Oerhört imponerande.<< Tillbaka

 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med