SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Kållered SK
1 - 2
Landvetter IS
Kållered SK1 - 2Landvetter IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 24 juni, 19:00
Plats:Kållered Sportcenter 1
Tävling:
Matchnummer: 000089069
Samling:18:00
Skön seger mot Kållered SK
2021-06-28 09:04
Målskyttarna Albin och Victor efter slutsignal

LIS tog med sig alla tre poängen hem från Kållered IP i torsdags kväll. Detta efter att ha avgjort sent genom fjolårets skyttekung, Albin Gustavsson. "Abbe" höll sig framme på en retur och dunkade upp segermålet i nättaket till de tillresta supportraras stora glädje. 

Landvetter IS åkte till svårspelade Kållered IP för match mot Kållered SK. Ett lag man har fått bekanta sig rejält med de senaste åren - både i division III och i Södercupen. Det var nog fördel hemmalaget till denna match, då man hade vunnit de två senaste mötena, där förra årets möte på Kållered IP stack rejält i ögonen hos de gröna efter en svidande förlust. 

 

Till matchen fick man göra ett par ändringar från senast. Axel Wibrån kunde inte spela efter sin skada. Patrik Wallin fick kasta in handduken på matchdagen efter lite sjuk-symptom. Även Felix Vincenze kom inte till spel och här har vi dessvärre en längre skadeperiod att vänta. Felix skadade sig illa på träningen i veckan och vi hoppas verkligen att det inte är det värsta som befaras. In i spel kom istället Milton Säll-Magnusson, Lucas Moberg och Eric Uhrlander.

 

Kållered öppnade piggast, men det var LIS som skulle ta ledningen. Detta efter att KSK slarvat i ett uppspel och pigge Ahmed Hussain stulit åt sig bollen. Men en enkel servering till Victor Sköld och ett lika enkelt avslut stod det 0–1 på tavlan.

 

Dock ville Landvetter vara lika givmilda dom och bjöd direkt på en kvittering när Kållered roffa åt sig bollen och sprang sig fria med två killar mot Eric. 

 

Efter Kållereds kvittering hade sedan LIS sin bästa period under hela matchen. Mellan minut 15 och in till pausvila skapade gästerna målchanser på löpande band och en fenomenal hemmamålvakt bjöd på fina räddningar. 

Till den andra halvleken skulle denna dominans från LIS avta och det var istället Kållered SK som höjde tempot. Laget vann fler dueller på mitten och vaskade fram fyra-fem hörnor inom en kort period och det var lite oroligt i LIS straffområde ett flertal gånger. När matchen sedan böljade som mest hittade LIS ett kontringsläge, där snabbe Noah Säll-Magnusson satte fart på vänsterkanten. Centralt inne i straffområdet hittade han Tom Engvall, som bytt av Lucas Moberg. Tom fick på ett vänsterskott som Kållereds målvakt räddade fint, men på returen dök Albin Gustavsson upp och dunkade in ledningsmålet. 

Efter ledningsmålet stod LIS emot en kvitteringsjakt, som egentligen aldrig blev riktigt farlig. LIS gjorde ett mycket fint jobb under avslutningen av matchen och höll väl i bollen på Kållereds planhalva. 


Domaren kunde efter 93 minuters spel blåsa av matchen och LIS tog tre sköna poäng. Nu väntar en riktigt tuff nöt på fredag när LIS åker till Kortedalavallen och gästar topplaget, Kortedala IF. 

Efter det, är det sommaruppehåll ett par veckor innan en intensiv höst kickar igång. 

 

 

Laget mot Kållered SK (4-2-3-1) 


Eric Uhrlander
Milton Säll-Magnusson, Christoffer Randsalu, Efe Yildirim, Noah Säll-Magnusson
Hampus Holmgren (46), William Gustavsson
Lucas Moberg (67), Victor Sköld (84), Albin Gustavsson 
Ahmed Hussain 

Avbytare: Martin Laanemets, Omar Conteh (84), Edwin Mahisa (46), Alexander Bengtson, Tom Engvall (67), Amir Jafarsadeh

 

Mål
0-1 (7) Victor Sköld 
1-1 (9´) Kållered SK
1-2 (79) Albin Gustavsson

 

Gula kort LIS
Victor Sköld (2)
Omar Conteh (1)


<< Tillbaka

 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med