Samling:15:00
Referat: Tölö IF - Landvetter IS
Sur förlust i omstarten
2022-08-01 08:41

Landvetter IS åkte till Kungsbacka och drog igång serien igen efter några veckors semester. Tölö IF stod för motståndet och trots en mycket bra genomförd första halvlek, kunde LIS inte få hål på sina motståndare. Andra halvan var jämnare och såg ut att sluta 0–0, men hemmalaget straffade LIS med ett mål i matchens slutskede.

Omstart och andra halvlek av serien. Nu gäller det att plocka tillräckligt med poäng så distansen ner till bottenskiktet är trygg och stadig. Därför hade det varit en kanonstart av hösten om en trepoängare kunde plockas med från Kungsbacka i lördags. Så blev dessvärre inte fallet.

Enligt rapporter från spelare och ledare så var LIS det spelförande laget under den första halvleken och gjorde en bra insats, utan att de sylvassa chanserna skapades.

Den andra akten blev en jämn historia och man trodde länge att det skulle sluta mållöst. Efter ett bolltapp på mitten kunde Tölö (som de är så bra på) ställa om snabbt med en djupledsboll som deras forward kunde ta emot och förvalta. 1–0 med fem minuter kvar att spela. LIS kunde inte resa sig efter detta och inkasserade ännu en förlust.

De andra lagens resultat denna helg gör nu att lag 8-11 är inom en poäng, och sedan skiljer det fem poäng ner till kvalplatsen. Det kommer att bli en dramatisk höst, där det gäller att plocka poäng i rätt matcher och gärna plocka några mer "oväntade" poäng mot topplagen.

En sådan chans får Landvetter IS redan nu på lördag när serietvåan, Husqvarna FF kommer till Landvetter IS. Det hade varit en fint tillfälle att knäppa dom på näsan och även ta revansch från i våras.

Hoppas ni vill komma till Landvetter IP på lördag och stötta de gröna!