Samling:10:30, Landvetter IP
Aktivitetsinfo: Vi åker 10.30 från Landvetter.
Imponerande kryss i Jönköping
2021-11-08 10:56

Landvetter IS åkte till Jönköping på söndagseftermiddagen och mötte topptippade FC Real Internacional. LIS åkte hem från Jönköping med en poäng efter att ha hämtat upp ett 4–1-underläge efter den första halvleken.

Första poängen är bärgad i årets seriespel. Med tanke på förutsättningarna som LIS hade inför söndagens match mot FC Real, så kanske det inte var just här man såg att den första poängen skulle trilla in. Men som så många gånger som förr. Landvetter IS Futsal-lag är oförutsägbara och har nu visat att de kan slå i princip vilket lag som helst - oavsett nivå.

Ahmed, Albin, Tom och Milton valde att stanna hemma. Klokt beslut med tanke på avslutningen i fotbollen. Detta gjorde att Anton Ekenvi fick plockas in och göra futsaldebut, samt att rutinerade rävar i Lucas Moberg, Oscar Nilsson och givetvis Alexander Bengtson (Maskinen som aldrig tar slut) fick ett större ansvar.

Hemmalaget gick upp i en trygg 4–1-ledning efter första 20 minuterna. Sedan hittade LIS på något sätt in i matchen via mål från Lucas Moberg, Jimmy Johansson och Alexander Bengtson.

Hemmalaget kunde åter ta ledning i slutet av matchen med 5-4, men LIS kunde kvittera i slutminuten via Oscar Nilsson.

LIS hade dessutom en boll inne till 5–6, men domarna tolkade detta som att bollen inte passerat över linjen. Rätt eller fel låter vi vara osagt.