Matchnummer: 000860039
Samling:18:30
Seger efter makalös vändning
2022-01-19 11:11

Underläge 1-4 med åtta minuter kvar. 4-4 med en minut kvar. 7-4 när matchklockan nått 40 minuter och slutsignal. Landvetter IS gjorde sex raka mål under de sista åtta minuterna och tog en riktigt fin triumf mot topplaget, FC Real Internacional.

Den uppskjutna matchen från förra helgen fick med kort varsel placeras in på tisdagkvällen i Landvetter Idrottshall. (Vi tackar FC Real för en god dialog och för att de kunde ta sig till Landvetter med så kort varsel).

Detta gjorde att LIS snabbt fick ladda om från den fina segern i lördags och försöka samla kraft och energi till ny tuff match. Den här gången mot FC Real, som fortsatt hade chans på att komma ifatt serieledande, FC Rosengård.

Dessa chanser grusade LIS igår kväll när man på ett makalöst sätt vände på tillställningen i den andra halvleken.

Det var en tempofylld match med många bra lägen för bägge lagen och ett hårt och fysiskt spel. I första halvleken var det tack vare starkt försvarsspel och fina målvaktsingripanden som gjorde att lagen gick till pausvila med ställningen 1–1.

Till den andra halvleken skulle spelet öppna upp sig mer och målchanserna skulle avlösa varandra från bägge håll. Landvetter IS spelade dessvärre med lite för små marginaler under en period och bjöd FC Real på solklara målchanser. Till slut kunde Henrik inte stå emot i målet och FC Real kunde göra 2–1 med dryga tio minuter kvar. Kort därefter bjöds man även på 3–1.

LIS tog timeout och började satsa framåt för att snabbt få in en reducering. Istället ökade FC Real sin ledning till 4–1 och många trodde nog att de tre poängen skulle hänga med hem till Jönköping.

LIS fick emellertid ett gratiskort in i matchen när Ahmed Hussain reducerade till 2–4 efter en tursam flipperstuds. Sedan fick Lucas Nilsen chans att dundra in en 10 meters straff efter att bortalaget dragit på sig sin sjätte frispark. 3–4 och helt plötsligt match. LIS fortsatte att spela jokerspel och under en lång period fick man ett riktigt fint tryck på FC Real och jokerspelet slutade med succé. Kvitteringen stod Ahmed Hussain för, som på ett snyggt sätt tryckte upp bollen i nättaket.

4–4 med tre minuter kvar. LIS gick för samtliga poäng. Man fortsatte med sitt jokerspel, där Bengan tog på sig västen och agerade flygande målvakt. Bengan fick under ett par tillfällen även visa upp sin briljans som målvakt. Jokerspelet bar som sagt frukt och 5–4-målet var en riktig upprullning där till slut Albin Gustavsson enkelt petade in bollen i öppet mål när bortalaget var bortspelat.

Därefter chansade bortalaget med att ta ut målvakten och spela jokerspel, vilket inte blev så lyckad då LIS kunde göra två mål till på ett enkelt sätt. Det sista var en riktig pärla signerat Oscar Nilsson som gjorde bort sin spelare och serverade William Gustavsson som fullbordade sitt hattrick och därmed satte punkt för matchen. 7-4 och stort jubel.

Segern spred sig ner till FC Rosengård som via Sociala Medier skickade sina hälsningar och tackade för segern, som numer innebär att Rosengård har motorväg till serieseger och kval till SFL.

Landvetter IS tog sin andra raka seger och nu är kontraktet helt säkrat. Med tanke på att de nästkommande matcherna är hemma mot Färgelanda och Sandarna BK är topplaceringarna helt plötsligt inom räckhåll och vid två segrar till så kan man knyta ihop den här säsongen på oerhört imponernade sätt.

Ny match på söndag. Även denna match i Landvetter Idrottshall. Jumbon, Färgelanda IF, kommer på besök och har som mål att greppa sista halmstrået för sin överlevnad i division 1.