SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

FC Lidköping United
3 - 5
Landvetter IS
FC Lidköping United3 - 5Landvetter IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 januari, 15:00
Plats:Idrottens Hus A-hall
Tävling:
Matchnummer: 000860041
Samling:14:00
Fin skalp i Lidköping
2022-01-17 09:42

Landvetter IS tog tre viktiga poäng i bortamötet med FC Lidköping Futsal. Segersiffrorna skrevs till 5–3, där Tom Engvall blev stor matchhjälte med fyra baljor. LIS seger innebär att spel i division 1 nästa säsong, mer eller mindre är säkrat.

På förhand en tuff bortamatch mot ett duktigt FC Lidköping United, som besegrade oss i Landvetter i November med rätt stora siffror. Dock var känslan från den matchen att LIS var med i matchen och skapade många fina lägen. Det gällde bara att minimera sina misstag i försvarsspelet. 

 

Skärpta och revanschsugna tog Landvetter sig an matchen i Lidköping och kunde trots tidigt underläge, vända på steken och göra två snabba mål via Tom Engvall. 

Landvetter hade efter 20 minuters spel en 3–2-ledning som en bit in i andra halvleken kvitterades av hemmalaget. 

 

Efter det var det en jämn kamp där lagen bytte chanser med varandra, men det var till slut Landvetter IS och matchens fyramålsskytt, Tom Engvall, som skulle få bli matchhjälte. Med fem minuter kvar gav han Landvetter ledningen med 4–3 och 5–3-målet kunde göras med två minuter kvar.

 

En fin skalp av Landvetter IS, som återigen visar att man är starka mot lag som är direkt renodlade futsal-lag och som lägger bra mycket mer tid och resurser på sporten än vad vi i Landvetter gör. 

Säsongen börjar närma sig sitt slut och den uppskjutna matchen mot FC Real Internacional ska förhoppningsvis spelas denna vecka. Därefter väntar två hemmamatcher mot de två lagen som ligger under oss i serien. Landvetter IS kan gå rakryggade ut ur denna säsong där man visat att man är med och slåss på allvar. Det gäller bara att skaffa sig rutin och kontinuitet kring allt vi gör, så kan topplaceringarna vara inom räckhåll nästa säsong. 

Nu ser vi fram emot en fin avslutning, där många poäng finns att hämta innan vi stänger denna säsong. 

 

Nästa hemmamatch i skrivande stund är på söndag den 23 januari kl 15.00 i Landvetter Idrottshall. 

Vi återkommer med tid och info kring matchen mot FC Real Internacional. 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 5/2 14:00
8 - 6  
Fre 28/1 20:00
21 - 5  
Sön 23/1 15:00
4 - 1  
Tis 18/1 19:30
7 - 4  
Lör 15/1 15:00
3 - 5  
Lör 18/12 12:45
3 - 2  
 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med