SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Torslanda IK
0 - 3
Landvetter IS
Torslanda IK0 - 3Landvetter IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 november, 16:30
Plats:Torslandahallen A
Tävling:
Matchnummer: 000860012
Samling:15:30
Första segern i årets seriespel
2022-11-07 08:23

Under lördagseftermiddagen kunde Landvetter IS futsal bärga den första trepoängaren av årets division 1 västra götaland. Torslanda IK, som ifjol spelade i landets högsta serie och som storsatsar på futsal-sektionen i föreningen, besegrades med 3–0. 

Efter två raka förluster, vände LIS fokuset mot Torslanda IK. En förening som tillsammans med IFK Göteborg varit ledande i staden gällande sporten futsal. Man har spelat i SFL ett par säsonger, har en tydlig organisation med tränare som värvats in utifrån för att lyfta sporten bland herr - och damlag samt ungdomarna i Torslanda. Ett riktigt grymt projekt och man önskade någonstans att dessa resurser hade kunnat finnas hos oss också... 

 

Men där är vi inte... än. 

 

LIS åkte till Torslanda för att försöka ro hem första segern. Alexander Bengtson, spelande tränare, materialare, lagledare och allt därtill, fick med sig en stark trupp på lördagseftermiddagen som kryddades med debut i futsal-tröjan av Ludwig Torkelsson. 

Ludde har tillhört Landvetter IS fotboll i sex år, men under dessa år parallellt spelat futsal i IFK Göteborg och gjort detta med bravur. Inför årets säsong är han skriven i LIS och kan ställa upp när familjelivet tillåter. 

 

I matchen mot Torslanda IK fick Alexander Bengtson emellertid tänka till rejält, då han redan efter två minuter fick se ordinarie målvakten, Henrik Celius lämna planen skadad. Detta gjorde att "Bengan" själv, tog på sig målvaktströjan och blev målvakt för resten av matchen. Detta visade sig vara ett genidrag, då Bengan höll tätt hela matchen. Framåt kunde Lucas Moberg bli stor matchhjälte med två mål och i slutskedet av matchen punkterade William Gustavsson matchen med sitt 3–0 mål. 

 

Första segern bärgad och nu väntar bortamatch mot Real Internacional. Ett lag som även dom, har bra med resurser för att avancera till SFL i futsal, men som inte riktigt fått träff i år. Ifjol förstörde LIS deras seriesegerchanser i Landvetter Idrottshall efter en smått otrolig comeback från de gröna. 

 

Matchen spelas på söndag klockan 17.30 i Jönköpings Idrottshus. 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Fre 19/1 21:00
0 - 29
Fre 12/1 20:00
6 - 3  
Fre 5/1 20:45
6 - 16
Sön 17/12 19:30
0 - 6  
Fre 8/12 20:00
7 - 6  
Sön 19/11 17:00
8 - 0  
 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med