Matchnummer: 000089009
Samling:18:00
Segersviten bruten - nu laddar vi om
2021-10-18 10:34

Landvetters segersvit på 12 raka vinster bröts i fredags när Kållered Sk besegrade Landvetter med 2–0. Detta var den första förlusten sedan den 18 juni och nu gäller det att ladda om för nästa utmaning som är Angered MBIK på söndag.

Kållered SK kom på besök till Landvetter IP på fredagskvällen. En fin höstdag gav perfekta förutsättningar till kvällens match som spelades på B-plan. Till matchen fick vi tyvärr göra två ändringar från matchen i Skene IF. Hampus Holmgren fick kasta in handduken på matchdag och Ahmed Hussain blev inte bukt med sin skada han ådrog sig mot Skene IF.  Ludvig Adlers klev in i truppen.

Landvetter IS kom ut med stort självförtroende och försökte sätta press på Kållered SK direkt utan någon vidare framgång. Kållered SK å andra sidan valde att köra en hög press och försöka sno åt sig bollen högt upp. Detta var en taktik som de gröna var förberedda på, därför slogs en liten längre boll, där för kvällen Omar Conteh, fick jobba på.

Efter 11 minuters spel skulle Kållered SKs första målchans dyka upp. En rensning som gick högt upp i luften som LIS inte kunde få kontroll på, landade hos Kållereds duktiga mittfältare, som fick med sig bollen i fart mot vår backlinje. En snygg dragning och helt plötsligt fanns skottläget. Fint placerat och ottagbart för Axel i målet.

0–1 och LIS fick för andra matchen i rad jobba i tidig uppförsbacke. LIS kom mer och mer in i matchen efter detta och det var framförallt på Christoffer Randsalus högerkant som anfallen byggdes upp.

Victor Sköld skulle få två fina lägen att kvittera i den första halvleken. Ett när han kom fri från högerkanten efter att LIS pressat högt upp i banan. Målvakten i Kållered räddade fint och på returen sköt Victor över. Ett andra gyllene läge var ett inlägg några minuter senare som Victor fick ostört nicka på, dessvärre flög bollen över målet.

Halvtidsvila med ledning för bortalaget 1–0.

Till den andra halvleken jagade ett desperat LIS en kvittering i första hand. Albin Gustavsson involverades i spelet mer och mer och fick ett par halvlägen från sin vänsterkant. Albin hade en fin aktion nere på vänsterkanten vid hörnflaggan, där han vände ut och in på sin försvarare, vandrade inåt mot mål och fick en halvträff på skottet som Kållereds målvakt räddade tämligen enkelt.

Minuterna senare skulle LIS få ytterligare ett läge att kvittera när kallabalik utbröt framför Kållereds-målet. Efter en hörna, kunde inte bollen rensas undan och vid en kort stund låg bollen öppen framför en gröt av spelare som alla krigade för att få åt sig bollen. LIS-spelarna sköt på blockerande försvarare och till slut kunde bollen rensas undan efter ett minst sagt oorganiserat flipperspel.

Alexander Bengtson, som hade kommit in efter timmen spelad då Randsalu dessvärre fick kliva av skadad, hade många fina inläggsförsök med sin vänsterfot och vid ett tillfälle var det bara centimetrar ifrån att hitta Skölds fot. Men talande för matchen så var det just ett par centimetrar här och där som saknades denna kväll.

Kållered SK försvarade heroiskt och när LIS pressade på kunde man dessutom avgöra matchen efter en kommunikationsmiss mellan Efe och Axel. Retfullt och därmed kunde LIS inkassera sin första förlust sedan den 18e juni.

Vi säger grattis till Kållered SK som fick den stora äran att bryta trenden och tog också tre viktiga poäng i kampen om överlevnad. Vi har stött på Kållered SK ett par år nu och det är något med att "ge och ta" när vi möts. En seger varedera brukar vara vanligt varje säsong de senaste åren. Så även i år.

LIS får nu en vecka på sig med träning och förberedelser att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. Klubbrekordet stannar på tolv raka segrar och det ska man givetvis vara oerhört stolt över. Nu siktar vi på nya rekord och utmaningar. Härnäst, Angered MBIK på söndag.

Toppstriden tajtar till sig och efter helgens omgång har nu även Ytterby IS fått en liten möjlighet att blanda sig in i det hela med fem omgångar kvar. Spännande värre!