SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Angered MBIK
1 - 3
Landvetter IS
Angered MBIK1 - 3Landvetter IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 oktober, 14:00
Plats:Lövgärdesplan 2 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000089014
Samling:13:00
LIS studsade tillbaka
2021-10-25 08:57

Efter förlusten förra veckan mot Kållered SK var det fullt fokus på att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. Detta gjorde LIS, men det skulle dröja till den 75e matchminuten innan avgörandet skulle komma. Inbytte Omar Conteh blev stor matchhjälte när han höll sig framme på Noahs fina inspel. 

Landvetter IS har efter Kållered-förlusten haft siktet inställt på snabb revansch och att fortsatt hålla Tölö och nu jagande Ytterby bakom sig i tabellen. Då krävdes tre poäng på Lövgärdet på söndagseftermiddagen mot svårspelade Angered MBIK. 

LIS kom till spel med en del förändringar gentemot senast. Victor Sköld och Hampus Holmgren har varit snuviga hela veckan, vilket gjorde att Hampus inte kom till spel alls, medan Victor förpassades till bänken. Christoffer Randsalu behöver någon vecka till av rehab efter sin mindre skada han ådrog sig mot Kållered SK. Anders Alö har nått åldern där gubbvad spökar till höger och vänster och han joinar nu Robin Jonsson i "vadrehab-stugan".


Omar Conteh, hade även han, haft skadebekymmer under veckan och inte tränat. Från början var det inte tänkt att han skulle vara med. Men när Ludvig Adlers blev sjuk dagen innan, fylldes den sista platsen på bänken av Omar. 

Angered MBIK besegrade vi på hemmaplan med 4–0 i augusti, men lärdomen från den matchen var att det var ett spelskickligt lag som gillade att spela offensivt. Till matchen igår hade man läst på sin läxa av att inte ge oss ytor, så det var ett stängt försvar från Angered som dessutom högg på allt när vi tog oss över planhalvan. Vi i Landvetter fick hela tiden behandla bollen under frenetiskt press av hemmaspelarna. 

Ibland roffade hemmalaget åt sig bollen på farliga ställen och kunde avancera uppåt med farliga omställningar. Efe och Milton, som för dagen fick kliva in som mittback, fick jobba hårt inledningsvis och ofta felvända. 

Angered hade matchens första chans när man lossade en frisparkskanon från 30 meter som Wibrån tvingades parera till hörna på. 

Landvetter IS kämpade och började komma in i matchen mer, man började till slut hitta lite enkla djupledspassar till Tom , Ahmed och Lucas Nilsen som kunde få fast bollen långt upp på Angered planhalva. Det skapades emellertid inga jätteheta lägen. Det första ordentliga läget skulle LIS göra mål på - och det var vackert. 

Albin Gustavsson fick bollen centralt utanför straffområdet, vände upp med bollen som hade en go liten studs i sig. Albin drog på på halvvolley och bollen fick en fin bana och borrade sig in vid målvaktens högra stolpe. 1–0 till de gröna. 

Efter detta fick LIS energi och var nära att få till ett andra mål där Lucas Nilsen avancerade in i straffområdet efter att ha fått igenom sin patenterade solo-rajd. Tre-fyra gubbar fick vackert agera kona och se på när Nilsen avancerade igenom, men skottet räddade Angereds målvakt. 

Angered MBIK tryckte mycket på sin högerkant i den första halvleken och här var de snabba - så snabba att assisterande domaren på linjen inte hängde med i svängarna ett par gånger. Huvuddomaren fick flertalet gånger kliva in och rätta sin kollega. Vilket såklart gjorde LIS-anhängarna smått irriterade. 

 

Kvitteringen skulle komma från högerkanten där man via en omställning tog sig igenom och deras snabbe ytter hittade med ett fint instick till en löpande forward som behärskat la in 1-1 bredvid Axel i målet. 

En del orosmoln började svepas in över Lövgärdet i LIS-leden när domaren blåste av för halvtidsvila. En del procent behövdes höjas om detta skulle gå vägen var känslan. 

Till den andra akten hade LIS lite mer fart i benen och det var framförallt på Noah Säll-Magnussons högerkant som kan kunde ta sig igenom. Noah var exceptionell i den andra halvleken och kunde gång på gång ta sig förbi på sin kant och komma till inlägg/inspelslägen. 

LIS gick för ett segermål, vilket även öppnade upp för chanser och omställningar för hemmalaget. Det började oftast via en rensning från hemmaförsvarare som ledde till en duell på mittplan och ofta blev det en 50/50-duell som sånär kunde ha slutat i fria lägen för Angered då vi stod relativt högt upp med backlinjen. 
Som tur var hade vi snabba försvarare och många på rätt plats som kunde täcka upp duellerna. 


Efter 68 minuters spel gjorde Landvetter två byten. Victor Sköld och Omar Conteh klev in och William och Tom gick av. Dessa byten skulle få effekt och LIS kunde härefter hålla i bollen ännu mer på offensiv planhalva och dessutom lugna ner anfallen en aning. 

Endast fem minuter efter att bytena gjordes fick LIS ett omställningsläge där man rullade upp bollen fint på högerkanten. Noah avancerade med publikens hejarop i ryggen och med ett fint curlat inlägg mot första stolpen sprang Omar Conteh fram som en blixt och tillsammans med Angereds försvarare stötte han/dom bollen i mål. Stora glädjescener på Lövgärdet, där merparten av publiken hejade på de gröna. 

LIS höll sedan i bollen på ett bra sätt under den sista kvarten, även om det givetvis var nervöst för åskådarna att titta på. Angereds indviduellt skickliga spelare hade alltid något på gång när man hade bollen på offensiv planhalva. 

Ahmed Hussain, som stod över Kålleredsmatchen efter en liten skada, var på spelhumör idag och det var han som skulle avgöra tillställningen. Efter att ha fått med sig bollen på ett fint sätt i straffområdet, (handsvarning? - men återigen en linjeman som inte var med på noterna...) kunde Ahmed slå en läcker tunnel på sin försvarare och då hade man inga mer medel mer än att sparka ner Ahmed i straffområdet. Ahmed tog själv hand som straffen och placerade iskallt in 3–1 och segern var bärgad. 

 

Två segrar mot Angered MBIK, som fick förmånen att som enda motståndare i den här serien bestämma matchdag både på hemma- och bortaplan. Detta hjälpte föga och vi önskar de lycka till fortsättningsvis. 

Ahmeds nionde mål för säsongen och Landvetters fjortonde seger. Detta innebär fortsatt serieledning. Men nu är det jämnt där uppe. Ytterby flyger med bakom LIS och Tölö och samtliga lag ska möta varandra i avslutningen. 

Det börjar redan nästa vecka när Ytterby tar emot Tölö, medan vi fokuserar på Hestrafors här hemma i Landvetter på lördag. 

Fyra veckor kvar och det kommer att bli en rysare. 

Vi hoppas att vi har många supportrar här på plats på lördag när vi tar emot Hestrafors IF. Vi har haft ett otroligt fint stöd under hösten och vi hoppas på fortsatt lika fint stöd de sista veckorna. 

Väl mött på lördag på Landvetter IP! 
Matchstart 14.00

Så här startade LIS mot Angered MBIK (4-2-3-1)
Axel Wibrån
Noah Säll-Magnusson, Milton Säll-Magnusson, Efe Yildirim, Alexander Bengtson
Patrik Wallin, William Gustavsson (68)
Tom Engvall (68), Lucas Nilsen, Albin Gustavsson (91)
Ahmed Hussain (88)

Avbytare LIS: Eric Uhrlander, Amir Jafarzadeh (88), Omar Conteh (68), Victor Sköld (68), Lucas Moberg (91), Victor Wahlqvist. 

Varningar LIS: Efe Yildirim


<< Tillbaka

 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med