SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Landvetter IS
1 - 2
Skene IF
Landvetter IS1 - 2Skene IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 18 juni, 19:00
Plats:Landvetter IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000089064
Samling:18:00
Ineffektivt LIS förlorade mot Skene IF
2021-06-21 09:38

Landvetter IS förlorade sin första match i årets seriespel när Skene IF kom på besök till Landvetter. Trots mängder med chanser från de gröna, var det en sån där kväll där bollen inte ville in. Skene IF visade sig vara mest effektiva denna afton och tog hem alla tre poäng efter ett sent avgörande. 

Fina förutsättningar på Landvetter IP denna fredagskväll. Sverige hade besegrat Slovakien, 27 graders värme i luften. Ideella krafter hade styrt upp till ett fint evenemang uppe på IP. Nu var det bara de tre poängen som skulle sätta kronan på verket. 

LIS kom till spel med samma startelva som avslutade matchen uppe i Kungälv, med undantag ett sent återbud från Milton Säll-Magnusson. William Gustavsson klev istället in på mittfältet och Efe Yildirim tog ett steg ner och bildade mittbackspar med Christoffer. 

Dessvärre fick LIS göra ändringar tämligen omgående när Axel Wibrån fick kasta in handduken sju minuter in i matchen. En vad spökade alldeles för mycket och det gick inte att fortsätta. Snabb uppvärmning för Eric som direkt fick sättas på prov genom att avstyra ett friläge. 

LIS var bollförande i matchen och tilläts även av Skene IF att få vara det. Dock kom man inte rikigt innanför Skenes försvar och de där djupledsbollarna saknades till en början. Skene IFs duktiga försvarslinje gjorde det enkelt för sig och stod rätt och fick undan bollen innan det blev alltför farligt inne i straffområdet. 

Trots stort bollinnehav och ett febrilt jagande efter ledningsmålet, så skulle ett typiskt LIS-syndrom upprepa sig ännu en gång. Motståndarna stack upp på ett av sina få anfall under den första halvleken och hittade givetvis målet direkt. Tungt för de gröna som fick jobba i en tyngre uppförsback. 

Replik emellertid omgående då Ahmed Hussain, återigen, visade sig vara hetast inne i straffområdet. Efter ett fint kombinationsspel från högerkanten fick Ahmed till slut ett läge centralt inne i boxen. Skene IFs duktiga målvakt räddade det första skottet, men på returen kunde Ahmed behärskat slå in kvitteringen. 

 

 

1–1 i paus och känslan var att LIS skulle lägga in ett par växlar till under den andra halvleken. 
Efter golfbollstävling och annan trevlig underhållning i pausvilan steppade LIS upp och jagade ett ledningsmål. 
Skene IF var inte ofarliga dom heller under sina omställingar, men det var när LIS anföll och framförallt på högerkanten, som det blev allra farligast. Inbytte Lucas Moberg hade två riktigt fina lägen att trycka dit den efter magnifikt förarbete av Hampus Holmgren. Även Ahmed var återigen nära att näta, men stolpen stod i vägen. 

Minuterna tickade på och länge såg det ut som att det här nog skulle rinna ut i sanden och 1–1 skulle stå sig. Då fick Skene IF en offensiv hörna (något som man var farlig på under stora delar av matchen) och dessvärre tappades markeringen på bortre stolpen och 1–2 kunde nickas in ostört. Stort jubel bland bortasupportrar.

 

Panik hos hemmalaget som efter detta först och främst behövde jaga ett kvitteringsmål. Det var ju inte riktigt planen när fem minuter av matchen återstod. Dessvärre stod både Skenes försvar och målvakt ivägen ifrån en slutforcering och LIS fick kapitulera. 

En matchbild i fredags som vi i Landvetter IS har vant oss vid efter många år i division III. Det gäller att släppa detta direkt och fokusera på nästa utmaning som sker redan nu på torsdag, borta mot Kållered SK. Ett lag som säkerligen kommer att ställa upp på liknande sätt som Velebit och Skene IF har gjort. Det gäller för LIS att koppla på foksuet direkt och sätta högt tempo på bollen. Då ska vi nog kunna plocka med oss tre pinnar från Kållered och sen fira midsommar med ett segerleende på läpparna. 

 

Kållered SK på bortaplan nu på torsdag alltså. 


Laget mot Skene IF (4-2-3-1) 
Axel Wibrån (7)
Hampus Holmgren Efe Yildirim Christoffer Randsalu Noah Säll-Magnusson
William Gustavsson (64) Patrik Wallin (K)
Ahmed Hussain Victor Sköld Albin Gustavsson (86)

Felix Vincenze 

 

Avbytare: 
Eric Uhrlander (7), Edwin Mahisa, Alexander Bengtson, Omar Conteh (86), Lucas Moberg (64), Ludvig Adlers

 

Varningar LIS
Albin Gustavsson
Ahmed Hussain

Noah Säll-Magnusson


<< Tillbaka

 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med