SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Landvetter IS (D2H)
0 - 2
Örgryte IS Fotboll (SE)
Landvetter IS (D2H)0 - 2Örgryte IS Fotboll (SE)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 21 februari, 18:00
Plats:Landvetter IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 060907032
Samling:17:00
Väl kämpat mot Örgryte IS
2022-02-22 12:54

Landvetter IS förlorade träningsmatchen mot Örgryte IS (0–2) på måndagskvällen på ett krispigt Landvetter IP. Hemmalaget dominerade den första halvleken och gjorde två mål under slutskedet av halvleken. LIS spelade upp sig och var nära en reducering vid ett par tillfällen.

Andra Superettan-motståndet på två dagar. Den här gången dock mot ett Örgryte IS som vilade sin startelva från deras lördagsmatch mot AIK, vilket resulterade i en hel del U19-spelare och reserver på banan. Dock kunde man mönstra ett slagkraftigt lag mot LIS där spelare som Kevin Ackermann, Anton Andreasson, Arvid Brorsson och Lukas Browning Lagerfeldt fanns med i uppställningen. 

LIS, som fortsatt har en del spelare på frånvarolistan, mönstrade i stort sett samma trupp som mot J-Södra. Undantaget denna gång var att vi fick ytterligare en provspelare på besök i Daniel Simonsen. 

Det blev en härlig inramning (Till slut) på Landvetter IP trots att snötäcke hade lagt sig runtomkring Landvetter IP och att temperaturen stod på 0. Tack vare våra fantastiska medlemmar och eldsjälar inom föreningen kunde vi ta emot ett stort åskådarantal, där vi fick till ett bra arrangemang med GP-Sporten på plats, caféet var öppet med bra ruljans och bollpojkar från Pojkar 12 bidrog till bra speltempo på planen. 

 

LIS fick som sagt försvara sig en del under den första halvleken och gjorde detta bra. ÖIS fick inte till allt för klara målchanser och vi lyckades hålla de rödblåa utanför de farliga ytorna. 

Till slut kunde dock ÖIS tränga sig igenom i den 36e matchminuten och sätta 1–0 och kort därefter bjöd LIS på tvåan via ett missförstånd i uppspelsfasen. 

Till den andra halvleken, när kylan blev än mer påtaglig, fick LIS lite mer bollinnehav och fick även ett par fina lägen till att komma till avslut. En reducering var nära att dokumenteras ner när ett inspel nådde Aiden, som sånär fick träff på avslutet. 

ÖIS fortsatte trilla en del boll och hade vid detta skede bytt in en hel del U19-spelare som visade upp sig och gjorde detta bra. Det blev farligt mot Eric vid två tillfällen under den andra halvleken, där Eric fick göra en fin reflexräddning.

 

Slutresultatet skrevs till 0–2 och efter två tuffa matcher på två dagar tar vi nu lite matchvila till lördag. Då ger vi oss in i Södercupen och ställs mot IF Mölndal Fotboll (Div 5) och då blir det vår tur att bära favoritskapet och få ha mycket bollinnehav som förhoppningsvis även resulterar i ett par mål framåt. 

 

Bilder från matchen hittar ni här


<< Tillbaka

 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med