Matchnummer: 000026082
Samling:18:30
BK Astrio snäppet vassare på IP
2022-06-10 10:34

Gästerna från Halmstad kammade hem samtliga poäng på torsdagskvällen när man avgjorde i den 77e minuten till 2–1. LIS hade ledningen efter mål av Daniel Simonsen, men BK Astrio, som var spelskickliga och hade många snabba spetsspelare vände på steken och vann rättvist.

Det var en varm junikväll utan att solen var framme i Landvetter under torsdagskvällen. Fuktigt och regn i luften, vilket ändå gjorde matchens förutsättningar till perfekta och med en härlig inramning uppe på IP.

Innan matchstart ställde trupperna upp och hyllade vår nyss avlidna LIS-Profil, Jan Skyman, med en tyst minut och det var en värdig hyllning till en eldsjäl som vi kommer att sakna.

Matchen började sedan med att gästerna tog tak i taktpinnen och visade upp ett rörligt anfallsspel och ett presspel som de grönklädda hade svårt att hantera.

BK Astrio trillade boll på ett fint sätt med ett och två tillslag och vårt försvar fick jobba hårt inledningsvis. En het målchans skrapades fram efter tio minuter när en fin djupledsboll tajmade perfekt till Astrios duktiga forward som kom helt själv mot Axel i målet.

Väl där försökte han runda Axel och lyckades inte med dragningen, vilket gjorde att Axel vann duellen och fick sedan hjälp av försvarare att rensa undan bollen.

LIS hade problem i speluppbyggnaden och blev gång på gång neutraliserade av Astrio som gjorde det svårt för de gröna. Därför var det i den 24e matchminuten tämligen överraskande att hemmalaget tog ledningen. I ett snyggt anfall där Daniel Simonsen löpte sig igenom på vänsterkanten, så lyckades Daniel återigen komma fri från kanten och få till ett avslut ur en snäv vinkel. Bollen träffade bortre stolpen och passerade mållinjen med liten marginal innan William Andersson var där och försäkrade om att bollen var inne. Men Daniels mål och 1–0 på resultattavlan. LIS första riktiga målchans.

Efter målet fick LIS några minuter senare en ypperlig möjlighet att göra 2–0. William Andersson löpte sig fri från högerkanten och fick en perfekt djupledsboll och ställdes fri mot Astrios målvakt. Skottet gick dessvärre rakt på målvakten och en stor chans till 2–0-ledning brändes här.

Astrio fortsatte att trycka på och jagade nu kvittering. En kvittering som inte dröjde allt för länge. Bara tio minuter senare hade man återigen lirkat upp LIS-försvaret och med väl avvägda passningar hittat ett nytt friläge. Där här gången hittade Astrios duktiga Philip Comnell målet mellan benen på Axel och kvitteringen var ett faktum.

Astrio hade sedan ett skott i stolpen innan halvtidsvilan, men 1–1 stod det efter första 45.

Till den andra halvleken öppnade det upp sig lite mer och det blev dessutom lite fulare spel ute på banan. Domare Danial Khosravi fick helt plöstligt en hel del att hålla reda på och han delade ut ett par ostskivor till gästerna efter både fula tacklingar och "tjöt".

LIS hade ett litet momentum här och hawaii-spelet med mycket omställningar kändes det som att LIS skulle dra nytta av. Både Gustav och Daniel hade fina offensiva löpningar som sånär avslutades med en fristående spelare inne i straffområdet. Astrio fortsatte med sin press och gjorde detta på ett väldigt bra sätt. De snodde åt sig bollen i många farliga lägen när Landvetter misslyckats i uppspelsfasen. Det höll på att straffa sig flera gånger, men Filip och Efe frejdade sitt mål väl tillsammans med Axel längst bak.

Till slut skulle LIS emelletid få kapitulera. I den 77e minuten kunde Astrios bästa målskytt, Remo Gotfredsen, hitta målet efter att ha kommit fri från kanten. Surt att åka på ett sent baklängesmål. Men tid fanns till kvittering.

Landvetter tryckte upp sina mannar och gick för kvitteringen. Man skrapade fram ett par hörnor och ett par avslut, där framförallt Daniel Simonsen fick fina lägen, men skotten gick över.

Daniel Khosravi kunde blåsa av matchen efter 92 minuters spel och segern till BK Astrio var ett faktum.

Tung förlust, men samtidigt en rättvis seger till bortalaget. Vi visar dock en god moral, vi kämpar och har en jäkla energi över 92 minuter. Spelet stämde inte alls idag, men då gäller det att plocka fram jobbet - och det gör killarna.

Vi slipar på detaljerna, tar en lugn helg och siktar på ett spännande och ånyo tufft möte nästa fredag på Ruddalen. Då väntar Västra Frölunda IF.

Landvetters sista hemmamatch innan sommaruppehållet är onsdagen den 22e juni mot Sävedalens IF.

Så här startade Landvetter IS mot BK Astrio (4-4-2)