SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Landvetter IS
3 - 0
Ullareds IK
Landvetter IS3 - 0Ullareds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 02 september, 20:00
Plats:Landvetter IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000026136
Samling:19:00
Förlösande skön seger mot Ullared
2022-09-05 09:09

I fredags kväll tog vi emot Ullareds IK på Landvetter IPs B-Plan och detta blev en match som, trots höstkylan och mörkrets ankomst, skulle visa sig bli värmande för LIS-publiken. En mållös första halva, men sen satte LIS högsta fart och spelade ut sitt fulla register och vann rättvist med 3–0.

Förutsättningarna inför matchen mot Ullared, hade blivit lite "kniven mot strupen"-läge för Landvetter. Efter svackan på många förluster och oavgjorda matcher, så hade lagen nedanför börjat smyga sig närmare och framförallt fredagens motståndare, Ullareds IK, som nu endast var fyra poäng ifrån. 

 

LIS hade sedan uppehållet jobbat väldigt mycket på sin defensiv och det har (trots uteblivna resultat) sett bättre ut där vi sitter mer ihop och är mer homogena. Som konsekvens av detta hade anfallsspelet blivit lidande och nu var det verkligen läge att plocka fram anfallsvapnena också. 

 

LIS kom till start med en annorlunda elva gentemot senast. Vi kunde se Milton Säll-Magnussom göra comeback efter att ha valt och ta en paus med fotbollen. Milton har nu tränat på i över en månad och ansågs vara redo att ta plats på högerbacken. Han hade sin tvillingbror framför sig som var tillbaka efter skada. Vi hade även Alexander Bengtson tillbaka i elvan och på mitten fick vi se Dante Scolieri göra sin första match från start.

Daniel Simonsen vilade ytterligare en match och förhoppningsvis är han tillbaka i spel nästa match .

 

LIS öppnade matchen optimistiskt och hade bra kontroll på tillställningen och tilläts att bygga upp anfallsspel. Albin Gustavsson och William Andersson visade tidigt i matchen att man var påkopplade och kom fram till fina skottlägen vid ett par tillfällen men dessvärre var skottsiktet inte inställt just då. 

 

Ullareds IK lade sig på försvar och siktade på omställningsspel och försökte vid ett par tillfällen hitta upp på deras snabbe forward. Lucas Nilsen, Filip Landegren och Milton Säll-Magnusson låg dock rätt i löpningarna och var först på bollen och kunde hindra Ullared från att komma till några klara lägen. Det blev faktiskt endast farligt vid ett tillfälle när Ullared kom loss på högerkanten men skottet avlossades från en snäv vinkel som Axel inte hade några problem med. Denna chans skulle sedemera visa sig bli Ullareds hetaste målchans på matchen. 

 

LIS fick ett par lägen till innan pausvilan där Dante Scolieri lossade en strumprullare som precis gick utanför och William Andersson lossade ett skott centralt inne i straffområdet efter bolltapp från Ullared, men målvakten hos gästerna var med på noterna. 

 

Till den andra halvleken och när mörkret hade lagt sig som ett täcke över Landvetter IP, så ökade LIS tempot. Man hade mer fart på bollen och fick Ullared att flytta sig från kant till kant vilket tröttade ut dom rejält. LIS kom förbi på vänsterkanten vid flertalet tillfällen där Albin, Bengan och även Hedlund fanns med och skapade oreda för Ullaredsförsvaret. 

 

Albin var på hugget denna afton och hade övertaget mot sin ytterback. Detta utnyttjade LIS och det var även härifrån man skapade ledningsmålet. Albin och Gustav samspelade på kanten och Gustav drev på med bollen in mot straffområdet och hittade in med ett instick till William som lite turligt fick med sig bollen men kunde distinkt trycka in 1–0. Förlösande för laget och jubel på IP. 

 

Jublet hann knappt lägga sig innan det var dags igen. Bara minuten senare spelade LIS igenom Ullareds försvar och utanför straffområdet trillade bollen lite fram och tillbaka innan den landade hos Ahmed Hussain som trocklade med sig bollen och dunkade in 2–0 utom räckhåll för Ullareds målvakt. 

 

Skönt med ett mål så direkt efter ledningsmålet och detta dödade i princip matchen helt och hållet. LIS kunde kontrollera tillställningen efter detta och avfärda Ullareds chanser till anfall på ett behärskat sätt . Man kunde även spela ut sitt register framåt och bjuda publiken på lite delikatesser. William och Albin var på fortsatt spelhumör och kom till avslutslägen om och vartannat. 

 

3–0-målet skulle komma med knappa tio minuter kvar att spela och återigen var det LIS främste målgörare för säsongen, William Andersson som höll sig framme. Efe Yildirim fick bollen som rättvänd 25 meter framför mål. Några ropade på skott, men Efe höll inne bollen och peggade upp med en fin genomskärare till William Andersson som tog emot och avslutade distinkt i bortre. Riktigt snyggt! 

 

Vidare spelades matchen bara av och vi kunde kontrollerat se när LIS tog en efterlängtad trepoängare. 29 maj var senast vi vann en seriematch, så inte konstigt att det var stor glädje och lättnad hos killarna efter matchen. Nu gäller det att bygga vidare på detta. Det är sex seriematcher kvar och vi har några lag inom räckhåll uppåt i tabellen som vi nu siktar in oss på. 

Hittarps IK är nästa motstånd och vi åker ner på lördag till Helsingborg för en svår bortamatch. Vårmötet vann skåningarna med 3–2, där LIS egentligen inte var riktigt nära. 

Expertisen i mig säger att minst två segrar till behövs för att vara helt säker från nedflyttning och kvalspel. Vi hoppas att vi börjar ett segertåg nu och kan spela ut vårt fulla register i de matcherna som är kvar i höst.

 

Så här startade LIS (4-2-3-1)
Axel Wibrån

Milton Säll-Magnusson (75), Filip Landegren, Lucas Nilsen, Alex Bengtson 

Dante Scolieri, Victor Sköld (45), 

Noah Säll-Magnusson (56), Gustav Hedlund, Albin Gustavsson

William Andersson 

 

Avbytare LIS; Eric Uhrlander, Tim Sannevi, Christoffer Randsalu (75), Efe Yildirim (45), Ahmed Hussain (56), Hampus Holmgren, Edwin Mahisa

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med