SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Landvetter IS
4 - 0
Höganäs BK
Landvetter IS4 - 0Höganäs BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 september, 13:00
Plats:Landvetter IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 000026158
Samling:12:00
LIS säkrade kontraktet i division 2
2022-09-26 09:08

Höganäs BK kunde aldrig hota Landvetter IS. Hemmalaget tog en komfortabel 4–0-seger och säkrade därmed matematiskt kontraktet i division 2 till 2023. Därmed ett mål uppfyllt och med tre omgångar kvar kan LIS spela utan press på sina axlar. 

Höganäs BK kom på besök till Landvetter IP. På förhand trodde man på en jämn och tuff batalj, där gästerna hade råg i ryggen efter ett bra kryss mot Husqvarna och en seger mot Tölö IF. Dessvärre för gästernas del, så hade man fått fyra avhopp på matchdagen och med dessutom två avstängningar åkte man till Landvetter med en sargad trupp. 

 

LIS kom till matchen med samma matchtrupp som senast. Undantag att Karim Affane fanns med igen och att Daniel Simonsen fick utgå (matförgiftad). Samma elva som senast (Varbergs GIF).  Även Victor Sköld, Patrik Wallin, Hampus Holmgren och Ludwig Torkelsson var borta sedan tidigare. 

 

Förutsättningarna var glasklara inför matchen. Vid en poäng skulle LIS matematiskt säkra spel i division 2 till nästa säsong och vid förlust skulle Höganäs vara åtta poäng bakom med tre omgångar kvar. 

 

LIS tog tag i taktpinnen tämligen omgående och lyckades i denna matchen få mer bollinnehav på rätt sida av planen och fick ner gästerna djupt på egen planhalva så tryck kunde skapas direkt. 

Det dröjde inte länge innan 1–0 skulle komma. Efe Yildirim, fick bollen rättvänd på mittfältet och skickade en riktigt fin djupledsboll mot William och Albin, där den sistnämnde snappade upp bollen och lyckades hålla undan mot sin försvarare och toffla in bollen bakom Höganäs målvakt. En kanonstart för LIS. 

 

LIS fortsatte att diktera villkoren och tillät inte Höganäs anfalla kontrollerat. Man försökte pressa LIS till misstag, men den här gången var backlinjen påkopplade rejält och slog inte bort många passningar/uppspel. Kvarten efter 1–0-målet skulle LIS uttöka ledningen till 2–0 och detta anfall var fint. 


Gustav Hedlund fick bollen rättvänd av William efter att LIS brutit ett uppspel från Höganäs. Hedlund spelade ut bollen till Ahmed, som via Dante spelade ut bollen till en framrusande Noah som tagit en fin löpning från högerbacksplatsen. Noah hittade sedan en passning snett inåt bakåt till en fristående William Andersson, som tog emot och distinkt tryckte in 2–0 i bortre. 

 

Efter detta mål kändes det mer eller mindre som gästerna tappat hoppet. LIS fortsatte att äga matchen och kunde i princip ostört komma till anfall på anfall och hota Höganäs målvakt. 

 

3–0-målet med tio minuter kvar av den första halvleken var även det vackert. Bengan hittade med en passning in centralt till Efe Yildirim, som längre upp i banan fann Ahmed. Ahmed spelade bakåt på ett till Dante Scolieri som med en touch lyfte upp en macka över Höganäs backlinje, där Ahmed löpt ifrån sin bevakning och därefter behärsktat filat in bollen mellan bena på Höganäs målvakt. 3–0 och punktering av matchen redan efter 35 minuters spel. 

 

Till den andra halvleken så väntade man någon form av anstormning och desperation från gästerna, men den uteblev. Visserligen närmade man sig målet och man var faktiskt oerhört nära att reducera med tjugofem minuter kvar men Filip Landegren lyckades rensa bollen precis på mållinjen. Otur för gästerna och lite flyt för oss gröna. 

 

Resterande del av matchen var tämligen avslagen och de flesta väntade egentligen bara på slutsignalen. LIS kunde defilera hem matchen genom att även göra ett fjärde mål och det var återigen, Albin Gustavsson som hittade nätet. Dagen till ära, även matchens profil och i intervjun till programbladet hade han tippat 4–0, vilket Albin då fick själv se till att fixa. 

Fint framspelad av William på en kontring hittade han nätmaskorna och tillställningen var punkterad. Kul för LIS att äntligen ta hem en match utan att skapa nerver. Axel Wibrån och laget håller nollan för fjärde matchen i rad och den här gången får man väl ändå medge att man inte behövde förta sig avsevärt. 

 

I och med segern, (LIS åttonde för säsongen) är man uppe på 27 poäng och en åttoende plats och har passerat Torslanda, Tölö och Varbergs GIF under de senaste veckorna. Att behålla den platsen och de lagen bakom sig, får bli målet för de tre återkommande matcherna. Man kan spela utan press samtidigt som det är tre riktigt roliga utmaningar vi står inför. Västra Frölunda hemma på fredag. BK Astrio (med 10 raka segrar och som jagar serieseger och kvalplats) på bortaplan, samt Eskilsminne hemma den 15 oktober, som troligtvis kommer att spela för seriesegern. 

Minst sagt roliga och spännande matcher att vänta!

På fredag är det som sagt dags igen och vi hoppas på härlig uppslutning på Landvetter IP på fredagskvällen. Klä er varmt och njut av härlig fotboll i höstmörkret. 


Så här startade LIS mot Höganäs BK (4-1-2-3)
Axel Wibrån 

Noah Säll-Magnusson, (76), Filip Landegren, (69), Lucas Nilsen, Alexander Bengtson (69)

Efe Yildirim, (69)

Dante Scolieri, Gustav Hedlund (69)

Ahmed Hussain, William Andersson, Albin Gustavsson 

 

Avbytare LIS: Eric Uhrlander, Edwin Mahisa (69), Christoffer Randsalu (76), Tim Sannevi (69), Leart Ramani (69), Karim Affane (69), Omar Conteh, 

 

 

Bilder från matchen från vår fotograf, Emelie Hübner hittar du här 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med