SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Landvetter IS
0 - 1
Västra Frölunda IF
Landvetter IS0 - 1Västra Frölunda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 30 september, 19:00
Plats:Landvetter IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000026167
Samling:18:00
LIS kunde inte rubba Frölunda
2022-10-03 09:06

Likt matchen i våras drog Frölunda det längsta strået genom att vinna med 1–0. LIS gjorde en bra första halvlek, men tappade momentum och kom inte upp i nivå till den andra halvleken när kvittering jagades. Bortalaget gjorde det dessutom svårt för de grönklädda och spelade smart matchen igenom. 

 

Sista fredagsmatchen för säsongen och dessvärre skulle vi få uppleva en riktig höstmatch på Landvetter IP. Regn, rusk och kyla. Det var inte dom bästa förutsättningarna på Landvetter IP när Västra Frölunda kom på besök. Landvetter kom dock med råg i ryggen efter att ha säkrat kontraktet veckan innan och dessutom fyra raka nollor samt två raka segrar.

Frölunda kom stärkta, även dom, efter 1–0 mot Eskilsminne. Emellertid har lagen i toppen svävat iväg för Frölunda, så de fanns inget mer än heder för gästerna att spela för denna fredagskväll och de resterande matcherna. 

 

Matchen började dock på ett lovande sätt. De såg ut att kunna bli en trevlig afton på Landvetter IP där LIS började bäst. Man spelade sig igenom Frölundas press många gånger och kunde få ut bollen till Albin Gustavsson flertalet gånger på sin vänsterkant. Dessvärre kunde Albin inte hitta de gyllene lägena, utan de blev bara halvlägen som Frölunda kunde försvara sig tämligen enkelt mot. 

Frölunda är ett duktig lag, med framförallt spetsspelare som genomsyrar lagets framfart. Det finns många lag i serien som har en tydligare spelidé och spelar läckrare fotboll. Men spetsen i Frölunda är ett av de vassare. Det fick vi se prov på under fredagskvällen när Hampus Furublad, Bragi Bergsson och Youseff Fayad var på spelhumör. Det var dessa tre som mer eller mindre skulle vara hotet framåt för Frölunda. 

 

I matchens 40e minut skulle Frölunda påpassligt sätta ledningsmålet. En längre boll nickskarvades vidare och förbi Edwin i försvaret, vilket gjorde att Edwin hamnade på efterkälken i din duell och väl inne i boxen fanns en omarkerads Bragi Bergsson som enkelt kunde sätta 1–0 till Frölunda. LIS hamnade fel helt och hållet efter nickskarven som ställde hela försvaret. Påpassligt av gästerna och surt precis innan halvtidsvilan. 

Faktum är att ledningen kunde vart större innan paus, då Frölunda träffade utsidan stolpen från nära håll minuten efteråt. 

 

Till den andra halvleken hade regnet tilltagit och LIS skulle försöka hitta in i matchen. Dessvärre så kantades den andra akten av många avblåsningar, hackigt spel och inget flow alls. Detta gynnade såklart Frölunda mest som kunde spela på rutin och göra det enkelt för sig. 


LIS försökte med några byten hitta energi och kraft men det blev aldrig riktigt farligt. William Andersson hade ett par skott som kunde ha gett resultat, men det ville sig inte idag. Frölunda tog hem samtliga poäng och vann med 1–0 - precis som i våras. 


Därmed är LIS svit bruten och efter fyra raka nollor fick man kapitulera. Nu återstår det två matcher av denna säsong och för LIS är det minst sagt roliga matcher där man är med och påverkar toppstriden. Först BK Astrio på söndag, som är tre poäng bakom Eskilsminne. Kniper LIS en poäng där samtidigt som Eskilsminne slår Husqvarna, så är Helsingsborgslaget klara seriesegrare innan de kommer upp till Landvetter lördag 15 oktober. 

Vi får se på vilket sätt LIS påverkar detta, men onekligen roliga utmaningar på seriens bästa lag stundar. 

Så här startade LIS (4-1-2-3) 
Axel Wibrån

Milton Säll-Magnusson, Edwin Mahisa (78), Lucas Nilsen, Alexander Bengtson (78), 

Efe Yildirim (58) 

Gustav Hedlund Dante Scolieri
Ahmed Hussain (58),  William Andersson Albin Gustavsson 

Avbytare: Eric Uhrlander, Noah Säll-Magnusson (58), Leart Ramani (58), Tim Sannevi (78), Christoffer Randsalu (78), Daniel Simonsen 

 

Bilder från matchen finner ni här 
https://www.landvetteris.com/galleri/?ID=314085


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 24/9 13:00
2 - 3  
Lör 16/9 14:00
3 - 2  
Lör 9/9 13:00
2 - 3  
Lör 2/9 13:00
2 - 0  
Fre 25/8 19:00
1 - 2  
Sön 20/8 13:00
3 - 0  
 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med