Han dök upp i Landvetter under de kyliga kvällarna i januari. Där och då var det långt ifrån avgjort vart Felix skulle ta vägen med sin fotbollskarriär. Några månader senare så sitter vi här, en dryg vecka innan seriestart och ska lära känna varandra ordentligt.
Felix har på sig den gröna tröjan igen, något som inte är för första gången i hans liv. Felix, som har en koppling till Landvetter och fotbollsföreningen sedan tidigare, är en rapp och smart mittfältare som under sin korta period här, visat att han kommer vara en viktig kugge i årets trupp.
Han har varit med och vunnit Gothia Cup, tagit steget upp till division 2 med Sävedalen, tagit steget upp till division 1 med Lindome GIF. Nu är cirkeln sluten och han är tillbaka i byn där allt började en gång.
Vi lär känna Felix genom en färsk rykande intervju.
Felix Larsson-Jigliden-Vincenze, det är många namn här nu som passerar när man ska berätta vem du är. Ska vi klargöra detta en sista gång, vilket efternamn gäller?
_ Haha, ja. Kärt barn har många namn. Du glömmer faktiskt ytterligare ett namn. Det som gäller nu är Felix Glán Vincenze. Jigliden och Larsson finns nu enbart kvar i minnet, även smeknamnet Jigge från Jigliden lever kvar. Jag har haft dubbla efternamn hela livet, så att ta min frus namn Glán va inget att tveka på.
Berätta lite kort bakgrunden kring det efternamnet (Vincenze)?
– Den korta bakgrunden om efternamnet är att det är ett gammalt släktnamn från min mors sida. Förhoppningsvis ger detta artistnamn mig ett proffskontrakt ute i Europa.
Berätta lite om din fotbollsbakgrund. Den började ju faktiskt här i Landvetter?
– Jag började spela fotboll när jag var fem år gammal i Landvetter. Grusplan och knickers, det va tider det. Jag spelade med P93 eftersom det inte hade börjat någon kull för P94. Därefter började jag spela i IFK Hindås på fina Fagervallen när vi flyttade från Landvetter till Hindås när jag hade fyllt sju. Efter några år på landet tröttnade föräldrarna och flyttade in till Göteborg när jag var elva år. Då bytte jag Fagervallens fina gräs mot ÖIS-gårdens då stenhårda grus. Jag spelade i ÖIS fram till jag var 19 och hann med att vinna Gothia Cup som femtonåring. Det blev inget kontrakt med A-laget, varför får du fråga Prytz. Efter många år som juniorspelare började jag spela seniorfotboll i Sävedalens IF.
– Jag var där i fyra år och har fina minnen från tiden i SIF. SIF och LIS liknar varandra på många sätt, en breddförening med många härliga personer som brinner för klubben. Att gå upp till division 2 efter att ha vunnit kvalet uppe i Nordvärmland är något som sticker ut. Många fina spelare i Sävedalens IF och många som jag har kontakt med än idag. Med lite flyt hade vi tagit steget upp i div 1 efter säsongen 2017, men snubblade på målskillnad. Därefter var jag jag ett halvår i Utsikten, innan jag hittade rätt i Lindome GIF. Även i Lindome hade jag likt i Sävedalen ynnesten att avancera i seriesystemet då vi vann division 2 på ett asfalterade sätt. Efter 2,5 år i Lindome är jag tillbaka där allt börja och cirkeln är sluten.
Vad har du fått för uppfattning om Landvetter IS och laget sedan du kom hit o tränade?
– Först och främst att det verkar vara en välskött förening med en fin anläggning och bra förutsättningar. Som jag sa tidigare så är det många härliga personer som brinner för föreningen vilket bidrar till en fantastisk stämning. Laget är spännande, många unga duktiga spelare som vill något med sin fotboll mixat med några äldre som har spelat länge och vet vad det handlar om att vinna en serie.
Martin Larsson, din far, tillika gammal LIS-profil från 90-talet. Hur reagerade han när du berättade att du skulle representera Landvetter?
– Han blev glad, han spelade ju hela sitt liv i LIS och frågar fortfarande om nummer 2 är hissad. Finns ju enbart bilder och inga rörliga klipp, men hade varit kul och se om han var så dominant och snabb på sin högerbacksplats som han själv säger. Jag har svårt att se det idag, även om han är en riktig vinnarskalle. Jag tror och hoppas han försöker få ned några gamla LIS-profiler nu när serien drar igång så att det kan se hur fotbollen har utvecklats sedan de hängde sina skor i björken.
Vad tror du om A-lagets chanser i år nu när det är bekräftat att serien sätter igång och även med dubbelserie?
– Jag är övertygad om att en dubbelserie gynnar oss. I en enkelserie är det enklare att spela på resultat och ta en match i taget. I en dubbelserie, där matcherna kommer komma tätt under hösten måste lagen vara väl förbereda.
Jag tycker vi har tillräckligt med kvalité för att vinna serien utan att ha någon större koll på de andra lagen. Sen måste vi göra jobbet också, men det kommer vi göra.
Till sist, på dörren i vårt omklädningsrummet står det, "Tacka Livet". Ett begrepp som myntades av vår Åländske ikon, Wilhelm Ingves. Vad tänker du på när du hör just de orden?
– Jag tänker på min familj och vänner. Att jag är lycklig, har en fantastisk omgivning och att det bästa inte har hänt än.
Vi tackar Felix för de eminenta svaren och hälsar honom återigen välkommen till föreningen!