SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

En förlust och en vinst under helgens turné
2021-11-29 09:32

Landvetter IS Futsal hade två matcher på agendan under helgen. Under lördagen åkte man ner till Rosengård och stod för en imponerande insats som sånär räckte till poäng. (5-3). På söndagskvällen besegrade man enkelt Sandarna BK med 13-4 och tog därmed säsongens andra seger. 

Med tanke på att DM går av stapeln 18 december, så fick Landvetter IS bortamatch med FC Rosengård tidigareläggas och den enda luckan som fanns var lördag 27 novemeber. Detta gjorde att Alexander Bengtson o Co fick kraftsamla och få fram så många spelare som möjligt tillgängliga under denna helg. 

Till lördagens match var just nämnde Alexander tillsammans med Ahmed Hussain avstängda, vilket ledde till att andra spelare fick kliva fram och ta mer ansvar. Detta gjorde man med bravur och gav serieledarna (och med högsta sannolikhet seriesegrarna) en rejäl match. Laget förlorade med 5–3, men som sagt, det var nära till poäng nere i Malmö.


– Riktigt bra insats av laget. Jag är väldigt stolt över grabbarnas match, sa Alexander Bengtson efter lördagens match. 

Drygt 24 timmar senare skulle nästa match betas av. Denna gång inte lika långt att köra. Endast till lyxkomplexet Prioritet Serneke Arena, där Sandarna BK tog emot de grönklädda i A-hallen. 

Till denna match hade Lucas Nilsen tagit på sig inomhusskorna för första gången i år och var redo för lite futsal efter ett och halvt års frånvaro. 

Man märkte väldigt tidigt av denna match att intensiteten skulle bli låg och även att LIS var det bättre laget. Man tilläts komma till avslut gång på gång och Sandarna BK var väldigt givmilda i sitt försvarsspel. Detta ledde till att Landvetter IS gick upp en i en 4–0-ledning under den första halvleken. Sandarna BK hade ett par heta lägen, men Henrik var stabil i målet och hade även hjälp från stolparna. 

 

4–1 i paus var i underkant och i den andra halvleken satte LIS i högsta fart och gick ifrån tämligen enkelt. 

 

Albin, Pontus V, Ahmed och "Bengan" ökade på målprotokollet och LIS nådde tvåsiffrigt med tio minuter kvar att spela. 

Den sista delen av matchen var väldigt avslagen och spelades egentligen bara av. Sandarnas målvakt hade fått storhetsvansinne och lämnade sitt mål flertalet gånger. Detta ledde till att LIS kunde få ytterligare några enkla mål på slutet.

 

Storseger till sist, 13–4 och tillbaka på rätt sida av målskillnaden i tabellen. Landvetter har nu sju poäng, där man har just nämnda Sandarna BK och jumbon Färgelanda bakom sig. 

På lördag väntar Nol IK hemma i Landvetter Idrottshall. Det kommer att bli en tuff uppgift. Gästerna har ett par profiler i sitt lag och besegrade Lidköping senast. 

Matchstart 17.00 i Landvetter Idrottshall på lördag.

Varmt välkomna! Nyhetsarkiv
Tredje raka segern2022-01-24 13:36
Fin skalp i Lidköping2022-01-17 09:42
Förlust mot Nol IK2021-12-07 10:54
Bortaturné i helgen 2021-11-24 15:54
Futsalsäsongen är slut2021-01-25 16:15
Tuff match i Jönköping2021-01-25 16:13
LIS segrade i premiären2021-01-25 16:12
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med