SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Senior
2024-05-17 14:05, Senior

Det är inte ofta vi får till att båda Landvetters A-lag spelar samma dag, men i år så kommer det ske söndag 26 maj.

 

Vi får med oss två (kanske flera) lokala sponsorer som finns på plats för att svara på frågor och ge några bra erbjudanden. 

 

De som är klara är Kakel Martin och Active. Vi kommer presentera sponsorerna och deras erbjudande under veckan som kommer.

 

Välkomna till Landvetter IP den 26 maj!

U17/Herrjunior
Referat: Göteborgs FF - Landvetter IS
Härlig vinst på bortaplan
2024-05-17 09:07, U17/Herrjunior

Landvetter IS mötte Göteborgs FF i veckan och åkte hem med en skön vinst. Efter fyra spelade matcher så har Landvetterkillarna en förlust och hela tre vinster.

 

I matchen mot Göteborgs FF gjorde Melker Strömberg och Max Engelbrektsson debut i juniorserien. Killarna är båda födda 2009. Vi gratulerar Max och Melker till en fin juniordebut!

 

Landvetters mål gjordes av Omar Abukar och Elliot Piscator.

Senior
Referat: Landvetter IS - Jonsereds IF
Landvetter IS-Jonsereds IF (5-1)
2024-05-17 09:03, Senior
Här har ni höjdpunkterna från fredagens match mot Jonsereds IF i division 2.
En match som Landvetter vinner 5-1.
Filmat som alltid av Rolf Olofsson.
 
Landvetter IS A-lag tog emot Jonsereds IF på hemmaplan, en match som Landvetter gick segrande ur med hela 5-1. På de senaste tre matcherna har Landvetter gjort inte mindre än 13 mål med hela sex olika målgörare, något som visar på bredden i Landvetters lag.
 
Något som vi är mycket stolta över är att ledarstaben med Joakim Lindén Johansson i spetsen, har hittat möjligheter för unga spelare att få prova på och spela division 2 fotboll. Nu senast gjorde Pontus Werner (2006) sitt andra inhopp för säsongen.
 
Efter att alla lag har spelat omgång 7 i division 2 Västra Götaland har Landvetter IS klättrat upp på en tredjeplats i den mycket jämna tabellen.
 
Landvetters mål gjordes av:
Robert Lipovac x2
Robin Clason, Gustav Hedlund och William Andersson, gjorde var sitt mål.
 
Nästa match för A-laget är borta på Valhalla mot Qviding FIF lördag 18 maj kl 12.
Senior
Referat: Varbergs GIF FK - Landvetter IS
Landvetter IS sänkte skepp i Varberg
2024-05-03 14:24, Senior
Arkivbild: Robin Clason (fotograf Emelie Hübner)

Påskbergsvallen badade i sol och det var en så där fin vårkväll som man bara vill hänga utomhus och vad passar väl bättre än att se fotboll i solen? Serieledarna Varbergs GIF FK var fram till gårdagens match obesegrade och hade enbart släppt in 1 mål i seriespelet.

 

Det var tydligt att Landvetterspelarna hade bestämt sig från start att inte ge bort något gratis till Varberg. Redan en kvart in i första halvlek tog Landvetter IS ledningen. Robin Clason fick bollen en bra bit utanför straffområdet och fick på ett kanonskott från distans som letade sig in i det bortre krysset. Med detta målet så har Robin Clason anmält sig till tävlingen om årets mål i Landvetter IS. 0-1 stod sig till halvlek.

 

Andra halvlek fortsätter där första slutade, där Landvetter har ett kompakt försvar, vårdar bollen och kommer på flera kontringar. Varberg försöker sig med en rad långbollar bakom Landvetters försvar men kommer aldrig helt fram till farliga chanser.

 

Efter nästan 70 minuter är det Ahmed Hussains tur att få bollen i mål och resultattavlan visar 0-2. Ytterligare några minuter senare, efter att Varberg har haft ett par hörnor som Landvetter krånglar sig ur, så kommer Robert Lipovac fri med målvakten. Han gör inga misstag och 0-3 är ett faktum.

 

 

U17/Herrjunior
Referat: Landvetter IS Grön - Mölnlycke IF Svart
Skön derbyseger mot Mölnlycke IF, U16
2024-05-02 08:21, U17/Herrjunior

I en sen match den 1. maj vinner Landvetter IS över Mölnlycke IF i U16 serien.

 

Detta var dessutom den första matchen för året som spelades på Landvetter IP utan att åskådarna behövde vinterjacka, mössa och vantar.

 

Mölnlycke tar ledningen 0-1 i starten av andra halvlek. Landvetter ger sig inte och kvitterar i min 76. Matchen står och väger men i min 85 är det klart Landvetter tar ledningen 2-1, ett resultat som står sig hela matchen.

 

Derbymatcher är alltid roligt både att spela och titta på. Mölnlycke IF och Landvetter IS är indelade i samma son hos fotbollsförbundet så Mönlycke är ett av de lag man allra först möter när man är 6-7 år. Vilket gör att spelarna har mött varandra i matcher i 10 år, många går i skola tillsammans och känner varandra både på och utanför planen.

 

Landvetters mål gjordes av:

Emil Holmgren Campos och Mirsad Nosha

 

Vi tackar för en fin match!

 

Senior
Referat: Landvetter IS - Sävedalens IF
Landvetter IS-Sävedalens IF, 5-0
2024-04-29 10:28, Senior
Vi ser tillbaka på en fantastisk fredagskväll i Landvetter med 5-0 vinst mot Sävedalens IF. En match där Landvetter visar var skåpet ska stå.
 
Landvetter börjar med stark press och flera chanser utan att bollen vill in i mål. Även Sävedalen har en boll som nästan är inne, Landvetter publiken håller andan, men domaren dömer utspark.
Robin Clason krånglar in bollen i mål efter nästan en halvtimmes spel. Efter första målet blir det mycket Landvetter.
 
Dagens (och kanske till och med årets) mål var det Kenan Karaduz som stod för. Efter ett vaket observerande av en offensiv målvakt, skickar herr Karaduz bollen från nästan halva planen över målvakten och rakt in i målet. Vi kommer köra repris på det lång tid framöver.
 
Landvetter går till halvleksvila med 4-0. 
 
 
Ladda ner våra appar
Nyheter från våra lag
Senior, 17/05 14:05 
U17/Herrjunior, 17/05 09:07 
U17/Herrjunior, 02/05 08:21 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med