SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Bli medlem i Landvetter Idrottsällskap
BLI MEDLEM
Ledarutbildning SvFF D
2023-11-13 16:31

SvFF D är det första steget för alla tränare i det nya tränarprogrammet. För Landvetter IS är det viktigt att kunna erbjuda tränare en bra utbildning så att de själva kan utvecklas och ta hand om och utveckla våra fotbollsspelande barn och ungdomar. 

 

I helgen arrangerades del 1 av tränarutbildningen tillsammans med Landvetter IF och Mölnlycke IF, där över 30 nya ledare deltog.

Mer än "bara" en seriefinal
2023-10-27 13:35

Dagen med stort D börjar närma sig. På Söndag kl 18.15 hemma på Landvetter IP så spelas en historisk match för våran kära förening, nämligen vårat U19 lag som skall spela en ren seriefinal mot Götaholms BK. Båda lagen har en fantastisk säsong bakom sig och båda lagen står på 47 poäng vardera, Götaholm leder på bättre målskillnad. Landvetter IS U19 har aldrig tidigare vunnit den högsta juniorserien i Göteborg, och förutom en serieseger så står även en biljett till nästa års nationella serie på spel!

 

Våran huvudtränare Eldar Razanica delar med sig av sina tankar kring matchen på Söndag: 

 

Det har under två års tid byggts upp en rivalitet mellan oss och Götaholm. På  sportsligt plan har våra matcher alltid varit tuffa med ett högt tempo och väldigt hög kvalitet på fotbollen.

Ända sedan jag började som ledare för U19 i LIS har Götaholm varit det laget som gjort det svårast för oss. Inget annat lag har vi mött lika ofta. Det är det femte mötet på två år. På andra sidan så sitter Adam Reggiani som huvudtränare, en person som tog mig och de andra unga i Sävedalen på den tiden, under sina vingar och agerade en form av mentor. Jag kom upp i A-laget i Sävedalen vid 17 års ålder. Ung och kaxig hindrade inte Adam från att försöka hjälpa mig och vägleda mig.

 

Det var ett gott gäng i SIF på den tiden med bland annat den gamla LISaren Sabahudin "Sudo" Sulejamovic i truppen. Jag har vänner för livet ifrån det där omklädningsrummet.

Adam har även hjälpt mig som tränare då vi skickat lite videoklipp från våra matcher till varandra och han har kommit med feedback vilket jag har uppskattat.

Vi båda var forwards i Sävedalen, så även om vi var lagkamrater så var vi ju även konkurrenter redan för 13 år sedan på plan. Jag var ute efter hans startplats och idag, 13 år senare, vill jag vara bättre än honom även på tränarbänken.

Trots denna rivalitet är vi fortfarande goda vänner och den kan inget i världen ta ifrån oss. Jag har stor respekt för det Adam har lyckats åstadkomma med detta Götaholm. Från ingenting samlade han ihop ett par ungar på en skolgård för många år sedan och fostrade dem till mer än bara duktiga fotbollsspelare. Ett kvitto på detta gedigna arbete tid som lagts ner fick de genom att lyfta en av de finaste pokaler inom ungdomsfotbollen, nämligen Gothia Cup.  Som ni märker och när ni även ögnat på tabellen, så är söndagens match ingen vanlig match.  Det är en seriefinal mellan två lag som slåss om serietiteln. Det är även en match med mycket historik som påbörjades för många år sedan och som på söndag når sin kulmen i denna seriefinal mellan två av Göteborgs bästa juniorlag.

 

Jag är oerhört stolt över vad vi i Landvetter IS lyckats åstadkomma i år och på söndag ska vi sätta punkt för denna fantastiska säsong med en serieseger, men vi behöver ha stöd ifrån våran fantastiska publik, som får varje match att kännas som en hemmamatch, som stått bakom oss i vått och torrt i snart två års tid.

 

 

 

 

Senior
Säsongsavslutning och seriens sista hemmamatch
2023-10-20 16:19, Senior

Landvetter IS har haft en annorlunda säsong i division 2 i år. Under några veckor så ledde vi serien och var med och fightades i toppen, hösten har dessvärre varit tyngre.

 

Söndag 22 oktober spelas seriens sista match för samtliga lag och Landvetter IS välkomnar Onsala BK till Landvetter IP kl 14:00.

 

Vi räknar med publikrekord för säsongen 2023 denna söndag och vi önskar er alla välkomna till en spännande match!

Landvetter IS vill att alla ska få spela fotboll
2023-10-19 12:34

Landvetter IS har som alla fotbollsföreningar många fotbollar.

Några är kvarglömda på planerna och ingen ägare ger sig till känna. Några bollar har gjort sitt och är inte längre optimala i träningssammanhang men kan användas ett tag till för småspel.

 

Vi har därför kontakt med skolorna i Landvetter som har fått några bollar till fritids och till att användas på rasterna. Igår var Isabella Åkesson från Önnerödsskolan och hämtade fotbollar till fritidsverksamheten. Med på bilden i övrigt är Emma Zetterman ledare P12 och killar från P12 och P11 som ser fram emot att kunna spela fotboll även på skolan.

 

Landvetter IS hoppas barnen kommer ha roligt, röra på sig och spela fotboll även på skoltid.

Sammandrag helgen 7 och 8 oktober
2023-10-06 09:58

Vilken helg vi har framför oss på Landvetter IP!

Lördag och söndag spelas sammandrag för ålderskullarna 2015, 2016 och 2017, föreningens yngsta barn. 

 

Lördag spelar kullarna 2016 och 2017 spelformen 3 mot 3 och hela 93 lag är anmälda. I tillägg så har vi ordinarie verksamhet på Landvetter IP där det ska spelas ytterligare 15 matcher bara under lördagen. 

 

Kl 13 lördag tar Landvetter IS emot Hittarp IK för en mycket viktig match i Division 2. 

Gåfotboll (60+)
Gåfotbollsmatch
2023-10-04 14:17, Gåfotboll (60+)

Lördag 30 september spelade Landvetter IS Gåfotbollslag sin första match inför publik. Det var mycket uppskattat och de som var där fick vara med om ett minnesvärt ögonblick. Som ni kan se på filmen är det svårt att låta bli att springa, hade ni klarat av det?

 

Två lag gick ut på planen lag grön/vit och rosa. Matchen kommenterades av dagens speaker Anders Berghall.
 
Efter matchen fick flera av spelarna skriva autografer, någon kanske gjorde det för första gången.
Onsdagar kl 10 tränar Gåfotbollen och alla över 60 år är välkomna!
 
Film: Rolf Olofsson
BLI MEDLEM
Ladda ner våra appar
Nyheter från våra lag
U16 (2007), 20/11 16:34 
FUTSAL U20, 02/11 12:43 
Gåfotboll (60+), 04/10 14:17 
Pojkar 2010, 07/08 16:50 
C-lag, 07/06 12:26 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med