SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Välkommen till lagsidan för Landvetter IS NPF-lag
2024-01-16 19:18

Landvetter IS vill starta upp ett lag för barn med NPF diagnoser, för att kunna erbjuda fotbollsträningar även för denna gruppen barn.

 

I vårt närområde har vi flera barn med NPF diagnoser (Neurosykiatriska funktionsnedsättningar). Statistik visar att ca tio procent av alla elever i skolan har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Det inkluderar tillstånd som ADHD, autism och språkstörning, dyslexi, dyskalkyli, motoriska problem samt tics och Tourettes syndrom.

 

Det finns ingen förening som erbjuder fotboll för barn med NPF diagnoser i vårt närområde. Det är inte många föreningar i Sverige som har erbjudande.

 

En förutsättning för både uppstart och fortsättning för ett lag för barn med NPF diagnoser är hög ledarnärvaro. De som önskar vara ledare för denna gruppen kommer behöva utbildning. Hos RF-SISU finns det både fysiska och digitala utbildningar, både möjlighet till självstudier och lärarledda utbildningar.

 

Målgrupp är barn och yngre ungdomar, både tjejer och killar.

 

Träningar söndagar kl 14-15.

 

Uppstartsdatum våren 2024.

 

Har du ett barn som du tror vill vara med så fyll gärna i en anmälan på nedan länk så kommer ni få ytterligare information:

Börja spela fotboll hos oss

 

Frågor:

Kontaktpersoner: 

Håkan Magnusson, ledare

Landvetter.is@telia.com

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med