Matchnummer: 000860048
Samling:14:00
Tredje raka segern
2022-01-24 13:36

LIS Futsal går mot en riktigt fin avslutning på säsongen. Laget tog sin tredje raka seger när man besegrade jumbon, Färgelanda IF, i Landvetter Idrottshall (4–1) på söndagseftermiddagen. Landvetter avancerar därmed till en fjärdeplats med fint häng på en andraplats.

LIS tog emot jumbon, Färgelanda IF, som desperat jagar Sandarna för att undvika nedflyttning. Sandarna å andra sidan har släppt in 45 mål på två matcher och är snäppet sämre än Färgelanda, men tack vare två segrar i början av säsongen har man bekväma fem poäng ner till just Färgelanda.

Gästerna fick en bra start på matchen i söndags när man tog ledningen med 1–0. LIS satsade från start med jokerspel, och det var under denna "chansning" som Färgelanda nätade. LIS fortsatte med jokerspel och kvitterade ganska kvickt genom vår flygande målvakt, tillika kapten, Alexander Bengtson.

Lis ångade därefter på och fick en 2–1 via Lucas Moberg som läckert styrde in Albin Gustavssons skott utifrån höger. 2–1 såg ut såg att stå till pausvilan, men samtidigt som ljudet för pausvila tjöt i Idrottshallen , lyckades Milton Säll-Magnusson få iväg ett skott och se bollen segla in nere vid stolproten. Här hade man kanske kunnat tagit en VAR-Koll om medlena funnits, men domarna såg bestämda ut och utgick från att bollen passarade mållinjen innan signalen tjöt.

3–1 i paus.

Andra halvlek var rätt så avslagen, där LIS behärskat bevakade sin ledning och rullade runt på folk. William Gustavsson, som satte tre senast, gjorde en riktigt fin aktion när han höll emot sin försvarare, avancerade in i målområdet och hittade en fristående Milton som enkelt stötte in 4–1.

Miltons andra mål i matchen och defintivt punktering. LIS tog planenliga tre poäng mot Färgelanda IF och på fredag väntar Sandarna BK. Detta blir årets sista hemmamatch och nu förflyttas vi till Pinntorpshallen.