SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

IK Kongahälla
0 - 1
Landvetter IS
IK Kongahälla0 - 1Landvetter IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 11 juni, 19:00
Plats: Kongevi 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000089058
Samling:18:00
Årets första seger
2021-06-14 14:01

I den andra omgången kunde LIS inkassera sin första trepoängare. Ahmed Hussain blev matchhjälte med matchens enda mål, via ett fint förarbete av Noah Säll-Magnusson.

Årets första bortamatch och det var glamorösa Kongevi IP som gällde. I ett sjuhelsikes hällregn sparkade matchen igång och den första halvleken handlade mer om hur blöt man blev istället för att få ihop målchanser. 


LIS som för dagen mötte ett IK Kongahälla, som bjöd på mer ytor än vad Velebit gjorde och mötte laget tidigare uppe i banan, gjorde det därmed lite enklare för LIS att spela sig igenom och hota. 

Under den första halvleken skrapade LIS fram ett par halvchanser, där framförallt Albin Gustavsson höll sig framme. Kongahällas målvakt avvärjde dock fint när Albin löpte sig fri efter en långboll. 

IK Kongahälla skapade emellertid halvlekens farligaste chans, där duktiga Arvin Shojaee sprang sig fri, men Axel Wibrån kom ut finfint och blockerade. 

 

Till den andra halvleken hade regnet avtagit och LIS la in en växel till. Den andra halvleken präglades mycket av bollinnehav hos LIS och även ett par riktigt fina chanser. Ahmed Hussain höll sig framme vid en hörna, som skapade lite oreda och även Felix som bytte av Tom, hade nätkänning, men höll sig tyvärr på fel sida offsidelinjen. 

 

I matchens 63e minut skulle LIS äntligen få höra årets första nätrassel i division III. Man erövrade bollen på mittplan och satte fart mot mål. Ahmed Hussain passade på att bjuda på en läcker tunnel, innan han serverade Albin Gustavsson. Albin blev för tillfället av med bollen, men snodde tillbaka den snyggt och via assistans av Patrik Wallin och främst Noah Säll-Magnusson kom man i andra fas mot mål. 

Noah gled läckert in i straffområdet och hittade en fristående Ahmed som dunkade upp ledningsmålet fint i nättaket. 

Efter målet var det egentligen LIS för hela slanten och nog borde man punkterat matchen här. IK Kongahälla jagade febrilt ett kvitteringsmål, och det blev riktigt nervöst i matchens 94e minut när bollen hittade nät. Dock stod en Kongahälla-anfallare i offsideposition och målet blev det inget av. 

Istället blåste domare Robin Drakenhammar av matchen i nästa sekvens och segerjubel utbröt. Årets första trepoängare satt riktigt fint och nu laddar vi om batterierna till vårsäsongens andra och sista hemmamatch. Skene IF kommer på besök, som blir en ny bekantskap för LIS i seriesammanhang. 

Undertecknad ska titta till historien och se om Skene IF stått på andra sidan tidigare, men på rak arm kommer inget upp i minnet. 

 

Varmt välkomna till Landvetter IP på fredag kl 19.00

Det utlovas fantastiskt väder och dessutom är det en fin förmatch kl 15.00 på tv när Sverige möter Slovakien i herrarnas Fotbolls-EM. 


Laget mot IK Kongahälla 
Axel Wibrån 
Hampus Holmgren, Christoffer Randsalu, Milton Säll-Magnusson, Noah Säll-Magnusson
Victor Sköld, Patrik Wallin (K) 
Lucas Moberg( 67), Ahmed Hussain, Albin Gustavsson
Tom Engvall (53)

Avbytare: E.Uhrlander, E.Mahisa, E.Yildirim (67), O.Conteh, F.Vincenze (53) 

 


<< Tillbaka

 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med