Matchnummer: 000089075
Samling:18:00
Seger mot Hisingsbacka FC
2021-08-09 09:46

Landvetter besegrade komfortabelt Hisingbsacka FC (3–0) på fredagskvällen och fick därmed en bra start på den intensiva höstsäsongen.

Två träningsveckor och en träningmatch fick räcka. Sedan var det dags att kastas in i hetluften igen med seriespel. En hel del killar på semester, samt skador/sjukdomar gjorde att Hans Prytz o Co fick kasta om lite i startelvan gentemot den senaste seriematchen.

Årsdebut fick Edwin Mahisa och Alexander Bengtson göra. Dessutom såg vi vårt senaste tillskott, Anders Alö i truppen för första gången.

Landvetter IS fick en flygande start på matchen när Tom Engvall elegant bredsidade in ledningsmålet redan efter tre minuter. På en kontring fick han bollen serverad av Albin Gustavsson, men med två-tre Backaspelare jagandes efter sig, höll Tom undan och avslutde kliniskt.

Efter ledningsmålet fortsatte LIS i högt tempo, men lämnade också lite kontringsmöjligheter till gästerna. En chans blev riktigt farlig, men Axel Wibrån i målet var säker och räddade fint.

I matchens 42e minut skull Tom Engvall återigen hitta målet. Lagkapten, Patrik Wallin, hittade in till Tom som befann sig centralt på offensiv planhalva. Tom vände upp och elegant gled igenom Hisingsbackas försvar och placerade in bollen i ena hörnet.

Minuten senare skulle LIS hitta nätet ännu en gång. Man erövrade tillbaks bollen från Backa på mittplan och via vänsterkanten, kunde Alexander Bengtson, hitta en, med ett hårt pressat inlägg längs marken, frispringande Noah Säll-Magnusson.

3–0 och maximal utdelning för LIS på en minut.

Den andra halvleken präglades av ett kontrollerat spel av Landvetter IS, där man försökte gå för ännu fler mål. Chanser saknades inte, och nog borde LIS ha gjort både ett och två mål till. Men Hisingsbackas målvakt stod för par fina räddningar.

Landvetter tog hem segern till publikens glädje och ytterligare en hållen nolla på kontot. LIS befinner sig nu på en fjärdeplats i tabellen med två hängmatcher till de övriga lagen.

På lördag har man återigen hemmamatch och denna gång kommer nykomlingen Angered MBIK på besök.