Matchnummer: 000089082
Samling:12:00
Ny seger på hemmaplan för LIS
2021-08-16 10:13

Landvetter IS kunde ta sin tredje raka seger i seriespelet efter att ha besegrat ett tekniskt duktigt Angered MBIK på hemmaplan. (4–0). Stor segerregissör blev Noah Säll-Magnusson med ett hattrick.

Efter den fina starten förra veckan mot Hisingsbacka kunde Landvetter pånyo kamma hem samtliga poäng hemma på ett för dagen, regnigt Landvetter IP.

Spelet kanske inte var lika frejdigt och publikvänligt som för en vecka sedan, men däremot fanns effektivteten där och när Noah Säll-Magnusson satte 2–0 tidigt i den andra halvleken efter en mönsteranfall, var det starten på en fin och behaglig väg mot de tre poängen.

Angered MBIK, som för dagen hade lånat in vår tidigare spelare Karim Affane från systerklubben Angered BK, öppnade matchen bäst. Hade det inte varit för deras högerytters okunnighet till offsidelinjen, så hade man kunna ha både två och tre frilägen under den första halvleken.

LIS var något trögstartade och hittade inte riktigt rätt. Regnet tilltog på Landvetter IP, vilket gjorde matchen kall - i dubbel bemärkelse. Därför var det egentligen högst oväntat att LIS fick in ett ledningsmål efter 34 minuter. Detta, efter en bjudning från bortalagets målvakt som inte riktigt fick fast bollen i sina händer framför Noah Säll-Magnusson. Noah tog påpassligt bollen av målvakten och rullade in bollen i mål.
Ett gratismål som gav LIS energi.

Under den andra halvleken steppade LIS upp rejält i spelet. Noahs 2-0 var både vackert och matchavgörande. Efter detta valde Morgan och Hans att göra ett trippelbyte. In kom Anders Alö, Victor Sköld och Hampus Holmgren.
Dessa spelare skulle få fart på LIS anfallsspel ännu mer och under den sista halvtimman kunde man spela ut rejält. 3, och 4–0 kom efter fina anfall där Ahmed Hussain nätade samt Noah Säll-Magnusson som fick sätta punkt på tillställningen med ett hattrick.

Noah har nu gjort mål i två raka matcher och anmärkningsvärt är att dessa mål är hans första för klubben på tre säsonger. Hur ska detta sluta?

Nu tar vi nya tag på fredag när Hestrafors IF tar emot oss på Bollevi. En trevlig bortamatch där vi äntligen får plocka fram våra fina bortatröjor igen. Bara det är värt att ta sig till Bollebygd på fredag kväll.