Samling:17:30
Seger efter imponerande vändning
2021-08-23 09:28
Två av målskyttarna på bild, Ahmed & Noah

Landvetter IS åkte i ostlig riktning in mot landet för möte med Hestrafors IF från Bollebygd. Matchen skulle visa sig bli en tillknäppt historia, men efter en timmas spel ändrade matchen skepnad. LIS hamnade i underläge, sen vände allt och man tog hem tre blytunga poäng till Landvetter.

Hestrafors IF är en trevlig bekantskap som nu varit med oss i seriespelet sedan 2018. LIS har bra siffror mot Hestrafors IF och hade innan fredagens match på fem möten; fyra segrar och ett kryss. Historien talade alltså för LIS, men samtidigt en vetskapen om att Hestrafors är ett tungt och organiserat lag som aldrig viker ner sig.

På välklippta Bollevi bjöds publiken till en början på en tillknäppt match med få målchanser. Lagen fokuserade på att ligga rätt i försvarsspelet och inte blotta sig. Detta gjorde att första halvleken rann iväg orimligt snabbt utan varken spelavbrott eller klara målchanser.

Vi kunde se Anders Alö för första gången i LIS startelva och hans uppspelsfötter visade klass gång på gång när han trädde in bollarna till en oftast fristående Hampus Holmgren, som för dagen fick agera "10a".

Dock stannades vårt spel upp av Hestrafors duktiga mittbackar som behärskat kunde avvärja LIS anfallsförsök i den första halvleken.

Till den andra akten skulle spelet öppna upp sig, men det var inte förrän efter minut 60 som det verkligen tog fart. Hestrafors tog ledningen efter en hörna där vi inte lyckats rensa undan ordentligt i första läget. Där och då kändes det som att Landvetter skulle se matchen och poängen rinna iväg. Men kraft och energi fanns kvar och det var framförallt via Victor Skölds fötter som det skulle hända saker.

Under loppet av tio minuter hann inbytte Sköld förse Ahmed Hussain x2 och Noah Säll Magnusson med tre passningar och Ahmed och Noah , som är så heta just nu, kunde förvalta de på ett snyggt sätt och sätta bollen i nät.

Noahs 2–1 mål kom från en väldigt snäv vinkel och påminde om en viss Zlatan Ibrahimovic mot Ungern 2005, där det dröjde någon halvsekund innan man såg att bollen var i nät.

Efter LIS ledningsmål öppnade det upp sig rejält och LIS fick fina kontringsförsök. Det ska även nämnas att Axel Wibrån vid 1–1 gjorde en finfin räddning på ett friläge, som säkerligen blev helt matchavgörande.

LIS två sista mål i matchen förvaltades av Ahmed och inbytte Joakim Olofsson, som åter hittat tillbaka till fotbollen och när han är med, är det såklart en grym injektion att få in i truppen. Den speeden är det inte många som hinner med i division III.

4–1 till slut och i de rosa bortaträjorna kunde vi sedan sjunga segersången och ta med oss tre poäng till Landvetter. Detta var lagets fjärde raka seger och nu väntar en tuff utmaning.

Tölö IF, som gått som tåget hittills och överträffat allas förväntningar gästar Landvetter och det är nu dags att sätta stopp för deras segerrad.

Vi ser framemot en riktigt spännande batalj uppe på Landvetter IP och hoppas på god uppslutning från våra supportrar.