Matchnummer: 000089095
Samling:18:00
Fin skalp mot serieledarna
2021-08-30 09:27

På fredagskvällen gästades vi av serieledarna, Tölö IF. Det skulle visa sig en bli en gastkramande tillställning på IP, där LIS till slut drog det längsta strået och avgjorde matchen med drygt tio minuter kvar till slutsignal.

Då var det äntligen dags att få testa sig mot Tölö IF, kometen som flygit upp som en seriefavorit efter en ruggig inledning på seriespelet. Landvetter hade egentligen ingenting på Tölö IF sedan tidigare, men efter lite rapporter, så var det framförallt snabbheten hos de offensiva spelarna som vi skulle vara aktsamma med.

Denna info skulle stämma väldigt väl och man märkte rätt tidigt i matchen att Tölös serieledning inte var en tillfällighet. Deras snabba spelare hotade och visade upp en fin bollbehandling. Men samtidigt tog det stopp nere hos vår kompakta backlinje, där framförallt Milton Säll-Magnusson tämligen enkelt tog hand om deras ytterspringare.

Första halvleken var egentligen ganska trevande från LIS sida. De farliga chanserna saknades, men å andra sidan hade Tölö heller inget framåt som är värt att nämna. Det blev en aning oro i LIS straffområde när bollen på ett märkligt sätt studsade upp i ribban framför Axel i målet, men utan att någon hos Tölö kunde vara där och störa på returen.

Landvetter tuggade sig in i matchen och höjde sig framåt pausvilan. Det var även här, med några sekunder kvar innan halvitdspausen, som den första riktiga målchansen skulle dyka upp. Undertecknad väljer att nämna den lite extra, för att påminna Tölös dito, som i sitt referat uppenbarligen glömt denna chans. (LIS enda chans var vårt mål)

Noah Säll-Magnusson, som är het som ett strykjärn för tillfället och hade innan match de unika siffrorna 100 % i skott fördelat till mål. Dock skulle denna sviten spricka, då Noah helt frispelad framför mål la bollen utanför och ett stort sus kunde höras över Landvetter IP.

Istället gick vi in i paus med 0–0 på tavlan. Tölö IF hade taktiken klar inför den andra halvleken. Trycka upp laget ännu mer och stressa våra backar. Det var under de första tio minuterna ett lyckat koncept, där Tölö kunder roffa åt sig bollen på farliga ställen, men våra eminenta försvarare hann emellan och tillbaka innan skotten avlossades.

I den 60e minuten gjorde LIS två byten. Hampus och Albin bytte av Efe och Tom. Dessa byten skulle visa sig ge en god effekt och minut för minut trycktes Tölö tillbaka och LIS tog hand om matchen. Bollinnehavet hade man nu högt upp i banan och via Victor Sköld och Ahmed Hussain började man hitta fler och fler luckor i Tölös försvar.

Övertaget som LIS hade under denna period skulle till slut ge resultat. Efter ett offensivt inkast, landade bollen hos lagkapten, Patrik Wallin, som snyggt förde in bollen vidare i straffområdet. I den bortre delen fanns Noah, som på kommando av Victor Sköld, hoppade över bollen och lät Victor lossa....

Kanon är väl fel att säga att skottet var, inte var det bra heller. Men den gick emellan benen på målvakten som ställdes rejält och 1–0 var ett faktum.

Drygt tio minuter kvar av matchen och nu gällde det att försvara denna ledning på ett smart sätt. Att därefter, under de sista minuterna, ge Tölö kontringslägen till deras snabba spelare, framförallt deras #10, som både i spelstil och utseende påminde om Emil Forsberg, var ju såklart helt fel.

Dock kunde vi rädda upp situationerna innan det blev farligt framför Axel i mål och LIS kunde efter 92 minuters spel inkassera sin femte raka seger.

I och med segern knappar vi in på Tölö IF och har med två matcher tillgodo fina förutsättningar att vara med och leka i höst.

Nu väntar två tuffa bortamatcher i Ytterby IS och Öckerö IF. Därefter väntar Kortedala hemma. En match som vi redan nu kommer flagga för som blir vår #retromatch och #jubileumsmatch.