Samling:18:00
LIS tog sin sjätte raka seger när Ytterby besegrades
2021-09-05 18:21
Ahmed slår in straffen till 2–0 (Bild lånad av Ytterby IS)

Landvetter IS Seniorer har just nu en riktigt fin trend. Sjätte raka segern bärgades på fredagskvällen när toppkonkurrenten Ytterby IS besegrades med 3–2. Det blev en riktigt nervös avslutning på matchen när trygga 3–0 förvandlades till 3–2 och ett rött kort, men LIS höll ut och vann.

Ännu ett topplag som flygit fram som en seriefavorit under sommaren skulle betas av på fredagskvällen. Efter den fina starten av serien som Ytterby IS stod för, hade man inför mötet med Landvetter haltat litegrann och formen avtagit.

Det var trots det, ett duktigt Ytterby IS som bjöd upp till en kamp på Ytterns konstgräs. Som man nog får recensera som en av de sämre mattorna i Göteborgsområdet. Bucklor, luftbubblor och lite annat smått och gott fanns för spelarna att se upp med på konstgräset denna afton.

LIS fick en flygande start på matchen och tog vid där man avslutade Tölömatchen. Högt bolltempo, många fina kombinationer på kanterna och fina djupledsbollar på löpviliga yttrar och forwards.

Det var även efter en djupledslöpning och snabb omställning som ledningsmålet i den sjunde minuten kom till. Ahmed Hussain transporterade bollen framåt och hittade Victor Sköld med en perfekt passning i djupet. Victor kom fri mot målvakten och elegant chippade in ledningsmålet.

Efter målet fick LIS ännu mer energi och man spelade ut sitt register ett flertal gånger. Ytterby-spelarna såg frustrerade ut, men man var absolut inte ofarliga när man tog sig mod att gå framåt. Axel Wibrån och backlinjen fick svettas och jobba felvända ett flertal gånger. Efe Yildirim, som vikarierade som mittback för skadade Christoffer Randsalu, skötte det exemplariskt tillsammans med Anders Alö som mittbackskollega.

Landvetter IS fortsatte att diktera villkoren under den första halvleken och Albin Gustavsson, som var tillbaka i startelvan, hade två fina lägen att uttöka ledningen, men Ytterbys målvakt parerade.

Det skulle dock dyka upp ett oerhört viktigt 2–0-mål precis innan halvtidsvilan. Ännu en gång snurrade Landvetter upp Ytterbys försvar och när man framför mål, via Ahmed Hussain, enkelt bara skulle stöta in bollen i mål, hade hemmalaget bara oschyssta metoder kvar att ta fram. Ahmed kapades framför mål och domaren pekade på straffpunkten. Ahmed Hussain visade inga nerver från 11-meterspunkten och satte säkert 2–0.

Till den andra halvleken kom Ytterby ut med ny energi och satte lite press på LIS, som redan här började nonchalera sin ledning. Precis i ett skede av matchen när hemmalaget hade momentum, stack LIS upp i en kontring och Victor Sköld trocklade sig fram i ett friläge. Även här visade Victor på sin rutin och lugn och enkelt placerade bollen i mål. 3–0 och game?

Nja.. Det var egentligen efter detta, som det stora dramat skulle börja.

Landvetter IS började sjunka längre ner i banan och passningarna blev allt fler gånger feladresserade. Efter 60 minuters spel fick Anders Alö kliva av efter lite känningar. Eller var du bara trött?...  Ytterby tog vara på våra misstag och bolltapp som blev allt fler.

I minut 67 hamnade Wallin helt snett i en duell precis innanför straffområdet och kapningen och straffen var ett faktum. Axel Wibrån i målet, räddade straffen, men till LIS stora besvikelse viftade linjedomaren och påpekade Axels felplacering. Straffen gick om och denna gång gick bollen i mål.

Edwin Mahisa tog positionen bredvid Efe där bak när han ersatte Alö och Edwin fick tyvärr en mardrömsstart. Ett par minuter efter Ytterbys 3–1 mål, fick Ytterby ett friläge efter en lång djupledsboll. Bollen lobbades över Axel och var påväg in i mål. Edwin hann nästan ifatt, men valde att ta bollen med handen innan den passerade mållinjen. Inget att orda om här. Rött kort, straff och ny reducering för Ytterby.

En kvart kvar, en man mindre och ett motståndarlag i rejält momentum. Thrillern började nå sitt klimax på Yttern denna fredagskväll. Påhejade av sina hemmafans på läktaren hade Ytterby ett tryck på LIS. Det ska dock nämnas att det inte bara var hejarop som skreks från läktaren bakom mål. Det var inte så rumsrena ord som riktades mot Axel i målet om man säger så.

Lucas Nilsen, som gjorde sin första A-lagsmatch sen pandemins start 2020, fick hoppa in och hjälpa till att rädda de tre poängen som LIS hade. Tack vare honom och övriga där bak höll vi tätt sista kvarten och det ska även ges cred till Joakim Olofsson och Victor Sköld som på ett fint sätt dödade tid uppe på Ytterbys planhalva.

Domaren blåste i pipan efter 95 minuters spel och en lättnades suck kunde dras bland bortapubliken och spelarna. Ett uppvaknande för killarna som lär sig en läxa om vad som händer när man tror att allt är frid och fröjd med ledning 3–0.

Tre poäng är dock alltid tre poäng och vi tar med oss dom och sjätte raka segern när vi nu riktar in oss mot Öckerö IF på lördag. Ett lag som verkat hittat formen och även dom vill vara med i toppen och leka. Det blir med andra ord en tuff och spännande match att se framemot ute på Öckerö på lördag.

Hoppas att så många som möjligt vill ta en liten utflykt ut till öarna och heja på de gröna!