Matchnummer: 000089108
Samling:12:00
Tung skalp ute i skärgården
2021-09-12 13:31

Landvetter IS tog sin sjunde raka seger i seriespelet när man besegrade Öckerö IF på en regntung plastmatta på Prästängen. Målen gjordes av Noah Säll-Magnusson & Victor Sköld och LIS fortsätter jakten på Tölö IF i serietopp.

Landvetter tog färjan ut till Öckerö i gott slag. Samma startelva som i matchen mot Ytterby senast, vilket betydde att Efe och Anders Alö agerade mittbackspar för andra matchen i rad. Victor Sköld, Patrik Wallin och Hampus Holmgren biladade mittfälstriangel och visade ännu en gång upp fina kombinationsspel och rörelsemönster som var nyckeln för att ta sig igenom Öckerös försvar.

Ett regnande under morgonen och förmiddagen hade gjort Prästängens matta blöt och på vissa ställen fanns det såpass stora pölar att bollen hade det extra kämpigt att ta sig framåt.
LIS började matchen med ett stort bollinnehav, men hade under de första tio minuterna svårt att ta sig in mot mål. Öckerö å andra sidan hade sin taktik klar. Bollarna skulle läggas mot deras duktiga högerspringare som de gärna vill sätta i en mot en-lägen mot våra backar.

Ett ganska klokt val, då man minns förra årets uppsnurrningar från den duktiga Wiklander på våra gubbar. Den här gången var det gröna försvaret mer skärpta och understödet gjorde att det aldrig blev några farligheter från den just nämnda Wiklander under den första akten.

LIS skulle ta ledningen efter 14 minuter efter en omställning. Victor Sköld fick bollen i en fri yta på offensiv planhalva, trampade framåt och serverade Albin i vänster inneposition. Albin drev ner mot kort linjen, hittade snett inåt, en fristående Noah Säll-Magnusson som vände upp och lossade kanonen. Nä, någon kanon var det inte. Bollen ändrade dock retfullt riktning på en försvarare och Öckerös målvakt var ställd och chanslös. Bollen över linje och jubel på läktaren bland bortasupportrarna.

Efter ledningsmål kontrollerade LIS matchbilden. Öckerö vaskade fram ett par fasta situationer och hade ett skott i burgaveln från distans, men närmare än så kom man inte. LIS fortsatte att spela publikvänlig fotboll med få bolltouch och en boll i snabb rörelse. Dock kunde dessvärre inte heller Landvetter vaska fram något riktigt konkret innan pausvilan. Noahs nick var väl den hetaste chansen, som emellertid uppstod efter ett riktigt fint anfall.

Till den andra halvleken började solen titta fram och vi var tillbaka i brittsommarvärmen. I takt med solens ankomst, ökade också LIS tempot. 2–0 skulle komma fem minuter in i den andra halvleken och detta på ett ytterst märkligt sätt.

Victor Sköld tog ner ett inlägg/inspel från vänsterkanten från Alexander Bengtson. Med halva kroppen vänd mot mål och ifrån en oerhört snäv vinkel, lyckades Victor få en lobb över målvakten. Lobben var fin, men knapp styrfart och Victor behövde putta till bollen ytterligare en gång, halvt liggandes, ståendes på knä, pillade Victor in bollen med minsta marginal. Oerhört elegant och samtidigt väldigt märkligt.

LIS fortsatte efter detta mål, ha en god kontroll på sina motståndare. Här var det många som flera gånger räknade in ett 3–0-mål och punktering av matchen, men mellan minut 52 och 75 ville LIS inte riktigt sätta bollen i nät. Noah hade ett fint läge, men sköt över. Victor Sköld vände ut och in på sin försvarare i en en-mot-en-duell, men målvakten dök fram innan skott avlossades.

Istället skulle vi bjuda in Öckerö i matchen med dryga kvarten kvar efter en bjudning där vi passade fel i uppspelsfasen. Öckerö tog vara på chansen och när tidigare nämnde Ludvig Wiklander får chansen att ladda bössan ostressat, då sitter den till slut. 1–2 fint placerat i Axels högra gavel.

Efter detta började man få tankarna tillbaka till Ytterby-matchen veckan tidigare. Onödigt nervöst ännu en gång. Öckerö jagade kvittering och nu i efterhand kan man konstatera att den största chansen för kvittering kom redan minuterna efter reduceringen. Axel parerade ett friläge på ett fint sätt från Wiklander med tio minuter kvar. Och när Axel inte hade mölighet att rädda, fick han hjälp av Efe som styrde undan ett skott.

Från minut 85 och fram till domarens slutsignal kunde LIS kontrollera Öckerös kvitteringsjakt ganska behärskat. Bollen hölls på ett bra sätt på Öckerös planhalva och det blev aldrig någon mer chans för Öckerö. LIS hade istället fina lägen till 1–3 via stolpskott från Anders Alö och ett skott med vänstern från inbytte Tom Engvall.

Tre fina poäng plockades med hem från Öckerö på lördagen och LIS tog därmed sin sjunde raka seger. Sju raka segrar hade Landvetter i Division III 2017 när man under hösten räddade kontraktet och gick från sistaplats till fjärdeplats. Därefter har så här många vinster aldrig tagits i rad, vilket pekar på att vi håller på med något unikt för tillfället och vi hoppas givetvis att vi kan fortsätta bygga på den här fina raden som vi har.

Nästa fredag välkomnar vi er upp till Landvetter IP för Jubileumsmatch. Vi tar emot Kortedala IF och kommer i denna match spela i Retro-tröjor, som är en kopia från våra tröjor från 1981. Det blir en helkväll på IP med aktiviteter från klockan 17.00. Klubbhuset kommer att vara på plats för försäljning/beställning av kläder. Gamla LISare kommer att finnas på plats och vi hoppas såklart att vi blir väldigt många på IP som vill heja fram A-laget mot tre nya poäng.