Matchnummer: 000089112
Samling:18:00
Seger för A-laget i Jubileumsmatchen
2021-09-19 11:56

Vilken kväll vi fick till slut. Vädret var med oss, vi hade besök av LIS:are i alla åldrar, A-laget tog sin åttonde raka seger och vi kunde vandra hem på fredagskvällen med ett leende på läpparna. Ett lyckat jubileumsarrangemang!

Inför fredagens startelva gjorde vi en ändring. Avstängde Victor Sköld ersattes av Lucas Nilsen som därmed gjorde sin första match från start på över ett och ett halvt år.

A-laget ställdes under fredagskvällen mot Kortedala IF. Ett lag som startade serien piggt i våras, men har efter semestern i somras haft det väldigt svårt att både göra mål och ta poäng. Till matchen mot Landvetter kom man med två raka 0-5-förluster, vilket syntes ganska tydligt i den första halvleken att det var gästernas prio denna gång – att hålla tätt bakåt och inte bjuda på någonting.

Därför blev den första halvleken en stor dominans från de för dagen, grönvita, hemmaspelarna. Kortedala backade djupt ner på egen planhalva och lät LIS hålla i bollen och anfalla. Detta krävde en stor rörlighet och djupledslöpningar från LIS håll, vilket man i den första halvleken sköter ganska bra. Man har fina chanser att ta ledningen, där framförallt Albins två fina skott är allra närmast. Ribban och målvaktsräddning stoppade Abbe från att hamna i målprotokollet.

Det kändes som att LIS behövde få hål på detta Kortedala så tidigt som möjligt för att stilla nerverna hos publiken och därmed kunna släppa loss ännu mer. Det dröjde emellertid drygt 30 minuter innan ledningsmålet kom. Det var ett fint sådant, där en spelvändning från höger nådde hela vägen ut till Alexander Bengtson som vandrat uppåt på sin vänsterkant. Ett fint inlägg nådde en framrusande Noah Säll-Magnusson, som med en fin och enkel touch på bollen fick den i båge över en ställd Kortedala-målvakt. 1–0 och stort jubel bland de ca 300 åskådarna som kommit upp till IP denna kylslagna jubileumskväll.

Noah Säll-Magnusson gjorde därmed sitt sjunde mål för i år och det är smått otroliga siffror med tanke på Noahs målskörd de två tidigare säsongerna. Noll mål…

Kortedala var nu tvunget att tänka framåt och man började efter detta sätta lite mer press på våra backar och lyckades dessutom sno åt sig bollen två gånger och lossa två skott mot Wibrån i målet. Den ena farligare än den andra.

Till den andra halvleken lade sig mörkret över IP och höstkylan blev mer påtaglig för publiken. Dessutom med fyra st trasiga lampor, så vart det till och med lite problematiskt för både spelare och publik att uppfatta allt som skedde på planen. Vi hoppas på att dessa lampor åtgärdas snabbt då vi har kvällsmatch nästa hemmamatch också.

LIS dominans i den första halvleken avtog till den andra. Amir Jafarzadeh kom in och ersatte en småskadad Milton Säll-Magnusson och fick ett fint läge att ta hand om bollen framför målvakten i Kortedala och sätta tvåan, men Amir fick inte ordning på sina fötter.

Dessvärre kändes det lite som att hålla ordning på fötter och boll i den andra halvleken smittade av sig på resten av gänget. Det var lite haldvan koncentration i passningar och mottagningar, vilket gjorde att Kortedala kunde sno åt sig bollen och skapa ett par halvfarliga omställningar.

LIS försökte och försökte för att få dit ett 2–0-mål och stänga matchen, men det ville sig inte. Utöver Amir, så var återigen Albin och även inbytte Omar Conteh närmast att uttöka ledningen.

Kortedala IF passade även på sig att dra på sig ett rött kort med cirka fem minuter kvar att spela och efter detta kändes det ganska lugnt och vi alla väntade bara in slutsignalen så vi kunde pusta ut.

Efter 93 minuters spel blåste domaren av och tillsammans med några av våra gamla LIS:are som fanns med i laget 1981 tog man en segerbild tillsammans med våra grabbar. Ett fint avslut på en fin kväll och 1–0-segern innebär lagets åttonde raka trepoängare.

Det är en hygglig form vi besitter nu och det gäller att fortsätta hålla fokus framöver. Nu är halva serien gjord. Det är många poäng kvar att spela om och i toppen fortsätter även Tölö att vinna. Vilket betyder fortsatt sex poäng upp med två hängmatcher tillgodo. Det ser ut att bli en rysare denna höst i kampen om avancemang till division II.

Nästa lördag väntar match mot KF Velebit på bortaplan. Där har vi revansch att utkräva från seriepremiären i våras, då vi besvikna gick av matchen med en poäng och 0–0.