Matchnummer: 000089119
Samling:14:00
Storseger mot KF Velebit
2021-09-27 10:15

Landvetter IS kammade hem samtliga tre poäng när man på lördagseftermiddagen åkte ut till Hisingen och tog sig an KF Velebit på gemytliga Velebit IP. Siffrorna skrevs till slut till klara 6–1, där LIS krattade manegen mot seger redan i den första halveken genom en 4–0-ledning efter 30 min.

Så var det dags att vända på serien och ta oss upp på upploppet. I normala fall brukar seriespelet vara inne i sitt avgörande skede, men i och med den sena seriestarten har vi precis varit och vänt och nu ska vi ta oss hemåt med elva spännande matcher till.

Först ut var KF Velebit. Laget som vi premiärspelade 0–0 mot i juni. Ett lag som generellt har varit ett litet spöke för oss genom åren, då vi har haft oerhört svårt att hitta hål på dom och där matcherna oftast slutat mållöst eller 1–1.
Därför var det så där extra skönt att ta död på det lilla spöket som gäckat oss och även ta revansch för premiären i somras, genom att köra över hemmalaget. LIS hade ledning med 4–0 redan efter 30 minuter och härmed tog man död på all spänning som fanns på Velebit IP innan matchstart.

LIS kom till start med ett par tunga avbräck. Victor Sköld var borta för andra matchen i rad. Den här gången var det giftermål och bröllop som stod på agendan. Vi passar på att gratulera Victor och Pernilla även här. Hampus Holmgren gästade bröllopet och var borta även han. Dessutom hade vi avstängning på LIS målmaskin, Noah Säll-Magnusson och hans tvillingbror har fått något skit i ljumsken som tvingade honom till vila. På pluskontot kunde vi dock glädjas med att Christoffer Randsalu var tillbaka i elvan. Denna gång som högerback.

Landvetter IS började i ett hyfsat lugnt tempo och försökte komma in i matchen och känna av gräsets rull och studsande. Mattan var hyfsat jämn och fin, men däremot väldigt hal. Det syntes i början när vi fick se flera killar i bägge lagen stupa i backen obehindrat och på vissa ställen såg det aningen komiskt ut.

LIS första mål i matchen skulle komma efter 14 minuters spel via en fast situation. LIS fick ett farligt frisparksläge till vänster utanför straffområdet. Ahmed stegade upp och lossade ett skott som Velebits målvakt tvingades lämna en retur på. Albin höll sig framme och pillade in returen och bollen tog sig precis förbi mållinjen. Här lurade sedan Lucas Nilsen både linjedomaren och motståndarna genom att sparka till bollen när den redan var inne. Något som linjemannen reagerade på. Detta resulterade i ett gäng arga hemmaspelare som påpekade en offside, men huvuddommaren stod fast vid sitt (korrekta) beslut. Lucas bollberöring var ju faktiskt när bollen redan var i mål. Således ett korrekt 1–0-mål.

Dock påverkade detta hemmaspelarna något enormt. Man fortsatte att grina på domaren och varje domslut som gick till vår fördel så var det ett par ord som flög iväg i den varma höstluften på Velebit IP. LIS tuggade på och hade även här fått igång ett bra passningsspel. Via en omställning kunde Albin driva upp bollen på vänsterkanten och hitta en med en fin passning centralt till en överhoppande, Ahmed Hussain. Tom Engvall fanns bakom och tog istället emot bollen, drev fram och placerade in bollen med vänsterdojan. En liten studs på en försvarare ställde Velebits målvakt som bara kunde titta på när bollen placerades in.

LIS fortsatte att gasa på och gav inga ytor för Velebit att ha bollen kontrollerat. Presspelet fungerade utmärkt och LIS erövrade bollen ofta högt upp i banan.
3–0-målet efter 23 minuters spel var matchens vackraste. Lucas Nilsen, som för dagen spelade i en offensiv 10a roll, väggade fint på högerkanten med Christoffer Randsalu. Tom Engvall anslöt sedan och fick bollen rättvänd. Med många spelare på högerkanten, vände han på spelet och hittade en fristående Albin Gustavsson i vänster inneposition. En mot en mot sin försvarare lyckades han vända ut och in på högerbacken och stenhårt dunka in bollen i målvaktens vänstra hörn. Mycket vackert!

Några minuter senare skulle även fyran komma. En hörna från höger, där Alexander Bengtson tillslut lyfte in den högt mot bortre. Väl där tog Efe och Christoffer kampen bra och lyckades få in bollen i en gröt av spelare. Albin, som placerade sig längst bort vid stolpen, fanns ledig och fick bollen. Ett enkelt tap in-mål och 4–0 var ett faktum.

Siffrorna stod sig halvleken ut och till den andra halvleken fick LIS order om att tugga på och diktera villkoren. Detta var enbart LIS själva som kunde bestämma den fortsatta utgången av den här matchen. Att då, en minut i den andra akten ge Velebit luft genom ett spektakulärt självmål av Alexander Bengtson, kanske inte var det man hade snackat om.

Nåväl, en viss dramatik fanns där i några minuter. Sedan fick LIS en solklar straff när Albin hakades upp och Ahmed kunde döda den lilla lilla dramatik som hade återuppstått genom att placera in 5–1.

När vi sedan fem minuter senare fick en ny straff efter att Tom Engvall åkt på en tripping, så fick Ahmed ånyo en chans att bättra på sin individuella målskörd. Inga misstag denna gången heller och andra hörnet var ledigt. 6–1 efter 55 minuters spel.

Efter detta valde Hans & Morgan att göra ett par byten. Vi fick se Omar Conteh byta av Ahmed. Även Ludvig Adlers skulle få sina första division III-minuter för i år genom att byta av Anders Alö. Extra kul även att se Albin Grapatin och Victor Walqvist komma in sista tio minuterna och få lite speltid.

I och med segern mot Velebit plockade LIS hem tre poäng igen. Detta är den nionde raka segern och nu får man snart börja titta i historieböckerna för att se om LIS har mäktat med en sån här segerrad tidigare. I modern tid har undertecknad väldigt svårt att se att detta har nåtts innan. Rätta oss gärna!

Nu på fredag väntar hemmamatch igen och det är IK Kongahälla som kommer på besök.
Volkswagen (Din Bil på Grafiska vägen) står som matchvärd och finns här med utställningsbilar från 17.00 och det blir även ett ytterligare fint tillfälle att köpa LIS-merch m.m.

Vi hoppas på god uppslutning på fredag kväll på Landvetter IP. Den första matchen som vi även har helt utan restriktioner på över ett och ett halvt år.