Matchnummer: 000089124
Samling:18:00
Storseger mot IK Kongahälla
2021-10-04 08:49

Det regnade inte bara från luften denna helg. Det regnade även in mål på Landvetter IP. Med en betryggande 6–0-seger kunde LIS ta sin tionde seger på raken och detta efter mycket fint spel som värmde den frusna publiken på fredagskvällen.

En tuff uppgift på förhand när IK Kongahälla, som hade vind i seglet efter derbyseger mot Ytterby, gästade Landvetter IP. Fredagens hällregn och busväder hade gjort A-plan ospelbar (nåja, det hade nog kunnat gå), men när röstningen och diskussionen var avklarade nådde gruppen konsensus. Matchen flyttades till B-plan. Detta skulle visa sig vara ett genidrag, för här gjorde LIS en av sina bättre matcher för året när IK Kongahälla fick åka hem utspelade med en nolla i kolumnen.

Landvetter IS kom till start till denna match med Victor Sköld och Hampus Holmgren tillbaka i laget efter bröllopsledigheter och avstängningar. Noah Säll-Magnusson var tillbaka i truppen men började på bänken, så även Ahmed Hussain, som hade haft biverkningar från sprutan i veckan. Milton Säll-Magnusson var ok i kropp, men beodrades fortsatt vila.

Det är lätt att sväva iväg i ett referat och tappa ödmjukheten. Därför är det av högsta vikt att faktiskt nämna IK Kongahällas superchans efter 30 sekunder. Ett fint anfall från de rödklädda resulterade i en fristående bortaspelare inne i straffområdet som drog iväg ett direktskott. Bollen passerade Axel i mål, men likt många gånger förr, läste Efe Yildirim av situationen och räddade skottet på mållinjen med foten. Jag kan tänka mig att Kongahälla summerade matchen som att "hade vi gjort mål där hade matchen fått en annan bild". Absolut, inte helt otänkbart. Men LIS hade nog trummat på ändå och fått in sina mål till slut.

Målchansen blev en väckarklocka för Landvetter som härefter började trumma på med ett rejält bollinnehav och ett hårt tryck på bortalaget. I den nionde matchminuten, skulle Tom Engvall hitta nätmaskorna när han från en hyfsad snäv vinkel utanför straffområdet fick på ett skott som kanske inte var helt ottagbart för den annars duktiga bortamålvakten. 1–0 och här växlade sedan de grönklädda upp.

2–0 kom tjugo minuter senare efter en kavalkad av chanser från de gröna. Lucas Nilsen hade minuten innan testat sig på ett Karim Affane-skott från distans men målvakten stoppade Nilsen från ett drömmål. Istället skulle Albin Gustavsson bli nästa man i målprotokollet när han höll sig vaken på en retur från ett skott från Patrik Wallin.

LIS fortsatte i oktobermörkret att hitta finna luckor i Kongahällas försvar och både Alex Bengtson och Christoffer Randsalu kom med fint från sina ytterbackspositioner.

Albin Gustavsson, som nu har gjort fem mål på två matcher och verkat ha hittat formen, satte även 3–0 minuten före paus. Här har undertecknad dock tagit promenaden upp till klubbstugan för värme, så målet har ingen beskrivning...

Till den andra halvleken var det såklart fokus på att bibehålla bolltempot och fortsätta trumma på. Att inte ge Kongahälla någon möjlighet att ta sig in i matchen. Förra veckan fick Velebit en minuts hopp med ett reduceringsmål, så läxan var gjord och avklarad till mötet med Kongahälla. LIS fortsatte hålla fokus och 4–0-målet behövde vi inte vänta länge på.

En hörnvariant från kapten Wallin, där bollen lades längs marken mot Victor Sköld som lurade i vassen utanför straffområdet. En fin one-touch från Victor och bollen flög in i det bortre krysset. Vackert!

Ny fast situation och hörna fyra minuter senare. Denna gång ett hårt pressat inlägg direkt från Alexander Bengtson. Christoffer Randsalu fick bort sin bevakning och nickade obehindrat in 5–0.

Efter detta avtog matchen en aning, där bortalaget såg uppgivet ut och LIS fortsatte att hålla i bollen och spela ut sitt fulla register. Byten gjordes även här. Ahmed Hussain och Noah Säll-Magnusson hoppade in och några minuter senare fick även Omar Conteh beträda planen.

Det var även den sistnämnda som skulle stänga butiken för kvällen med ett 6–0-mål. Noah Säll-Magnusson drog iväg ett skott från högerinneposition, målvakten lämnade retur som Omar höll sig framme på. Ett mycket välförtjänt mål för Omar personligen, som letat och letat efter den att få målnollan att spräcka.

Till sist fick även William Gustavsson och Amir Jafarzadeh beträda planen och matchen kunde avslutas på ett bevkämt sätt, där nollan för Axel Wibrån aldrig var hotad.

I och med segern så tar LIS sin tionde raka trepoängare. Det är unika siffror för en förening på vår nivå och frågan är om vi har sett något liknande innan. Jag ställer frågan tills jag får något gehör utifrån. Det känns som att vi ligger bra till för ett slags klubbrekord i Landvetter IS.

Redan nu på onsdag väntas det match igen. Då ska en av hängmatcherna betas av när Hisingsbacka tar emot oss på Backavallen. Matchstart 20.00.

Vi hoppas på god uppslutning från de gröna supportrarna som hejar på oss i jakten mot en Division 2-plats.

I och med segern i fredags så säkrade även Landvetter IS division 3-spel till nästa år. Man kan nu längre inte åka ur serien - matematiskt.