Samling:13:00
Sent avgörande när LIS fick sin revansch på Skene
2021-10-11 09:28
Söndagens målskyttar, Lucas och Coffe

Dags för utlykt till Skene och Vävarevallen. En match där ena laget kämpar för överlevnad och det andra för fortsatt jakt på serieseger. Det skulle efter 93 minuters spel visa sig bli ett oerhört drama och avslutningen på matchen blev oerhört lyckosamt för LIS, som fick med sig samtliga poäng hem.

Gräsmatch på fina Vävarevallen. Troligtvis den sista gräsmatchen för i år. Det gällde för spelarna att snabbt ställa om och minimera riskmomenten och dessutom ta på sig rätt sandaler.

Hade alla gjort det? Nja, kanske inte. De inledande minuterna mot Skene IF, laget som är det enda lag som plockat oss i år, fick en drömstart på matchen när vi står och sover lite.
Ett avslut fick mottas alldeles för enkelt inne i straffområdet som Axel Wibrån räddar och släpper retur på. Returen hinnar han dessvärre inte först på och river ner Skenes anfallare precis efter returskottet. Domaren tvekade inte en sekund och pekade på straffpunkten. 1–0 och mardrömsstart för gästerna.

LIS kom till spel med samma matchtrupp som senast mot Hisingsbacka. De två ändringarna i elvan som gjordes var att Noah Säll-Magnusson och Ahmed Hussain klev in istället för Tom Engvall och Hampus Holmgren.

Efter Skenes ledningsmål förväntade man sig en reaktion från de gröna. Man försökte och försökte lira boll på det våta och hala gräset, men var det inte bolltouchen som ställde till det, så var det mackorna på fötterna killarna hade. Under vissa perioder var det smått komiskt att bevittna spelarnas fina balett-rörelser på plan. Framförallt Alexander Bengtson fick kämpa för att hålla balansen.

Det var dock på "bengan" och Albins vänsterkant som LIS försökte mest på under den första halvleken. Man kom till många bra inläggsförsök, som antingen blockerades till hörnor eller som nickades undan behagligt från hemmaförsvaret.

Skenes taktik var tydlig matchen igenom. Dra sig tillbaka med hela laget och sen när tillfälle gavs - satsa allt på omställningar och fasta situationer. Det blev farligt för Skene som hade ett avslut i stolpen vid ställning 1–0 och ett andra mål för hemmalaget här hade gett LIS en rejäl uppförsbacke.

LIS kom fram med några instick och kombinationer vid ett par tillfällen med när man var framme i straffområdet var det en Skene-försvarare i vägen eller så hade bollen retfullt glidit iväg från Ahmed, Victor och Noahs fötter.

LIS hetaste målchans i den första halvleken var ett distansskott från Christoffer Randsalu som fick ladda bössan utanför straffområdet, men skottet tog i överliggaren.

Pausvila på Vävarevallen och ledning för hemmalaget.

Till den andra akten valde tränarna att göra ett byte direkt. Alexander Bengtson hade spelat färdig och in kom Hampus Holmgren. Hampus tog rollen som spjutspets och flyttade därmed ner Noah på vänsterbacken. Hampus, den minsta spelaren på plan, bjöd på humor när han direkt sökte upp Skenes mittback och den största spelaren på plan och ropade "lägg den på kroppen".

LIS spel i den andra halvleken blev bättre ganska omgående. Även här tilläts man spela bollen och avancera långt upp i banan innan pressen från Skene kom. Efe och Alö hade mycket boll och fick i uppdrag att fördela bollarna in i spelyta två - med blandade resultat.

Fem minuter in halvleken fick Ahmed en smäll som tvingade honom att byta. In kom Omar Conteh och tillsammans med Hampus energi, fick man fart på de gröna. Kvitteringen kom bara minuten efter bytet. Wallin hittade ut med en fin yttersida till Noah, som avancerade ner mot kortlinjen. Noah hittade en fristående Lucas Nilsen som inte fick träff på bollen på sitt första försök, men missen peggade upp bollen för högerfoten och där dunkade Lucas in kvitteringen mellan bena på målvakten.

Energi som sagt till LIS, som fortsatte att trumma på. Skene IF var rädda om poängen och satsade framåt på omställningar och det kändes som man väntade på misstag från LIS. Vilket inte var långt borta, då bollmottagningarna och passningarna just den här dagen inte var 100 %iga.

Klockan tickade på och det såg länge ut som att LIS segersvit skulle brytas och att vi skulle åka hem från Skene med en poäng. När klockan hade tickat upp mot 90 minuter, vann LIS bollen på mitten. Sköld hittade fram till Hampus med en passning på offensiv planhalva. Hampus som i princip ensam med hela Skenes backlinje, väntade in löpningar från sina lagkamrater och den som visade mest att han ville ha bollen var Christoffer Randsalu som löpt sig fri från sin högerbacksposition. Coffe fick bollen från Hampus och från en snäv vinkel placerade han bollen i det bortre. Bollen tog i innerstolpen och studsade ut, så vissa frågetecken innan det fullständiga jublet. Albin pillade in bollen sen för säkerhets skull.

Fina glädjescenar bland spelarna och supportrarna.

Tilläggstiden blev sedan hyfsat lugn där det sista som hände var Skenes försök till kvittering, men skottet gick en bra bit över.
Slutsignal och seger. Vilken pärs...

Segern innebär att vi tar ett fin revansch på Skene IF för försluten i somras. Vi tar vår tolfte raka seger och den här gången vinner vi på ett sätt som vi inte gjort tidigare i år. Det ger oss förhoppningsvis styrka och höjer lagmoralen.
Vi vet att chanser kommer att komma, långt in på tilläggstid för att avgöra matcher. Tålamodet är nyckeln.

Vi tackar Skene IF för en bra match och önskar de all lycka framöver. Ett trevligt arrangemang med mycket publik bäddade för en ännu bättre tillställning.

På fredag har vi hemmamatch igen. Då tar vi emot Kållered SK, som kämpar precis ovanför strecket för att hålla sig kvar. De gav Tölö en rejäl fight i helgen och vid tidigare möten mellan varandra är det alltid en tuff kamp. Det blir en utmaning på fredag för LIS.