Kortedala IF3 - 2Landvetter Idrottsällskap

Matchstart:tis 09 november, 19:00
Plats:Övrigt (Bortamatch)
Kortedala straffade Landvetter IS
2021-11-10 14:05

I spöregn och blåst åkte Landvetter IS på sin första bortaförlust för i år när Kortedala IF effektivt straffade Landvetter IS. LIS fick redan från tidigt i matchen jobba i uppförsbacke och trots mängder med chanser, lyckades man inte få matchen att väga över till sin fördel och Kortedala kunde ta hem tre poäng.

Det finns ganska mycket att skriva om denna match och ta upp. Men det känns som att idag, dagen efter, så är det egentligen bara att glömma och gå vidare.

Ett Kortedala IF, som på något sätt hittade krafter och energi som uppenbarligen inte funnits tidigare, lurade in LIS i en fälla som man aldrig kom ur. Bjudningar i försvarsspelet tillät Kortedala IF komma helt fria mot Axel i målet och då kan inte ens seriens bästa målvakt göra något i detta skede.

Regnet och blåsten gjorde matchen svårspelad och det var LIS som behärskade det sämst. Trots mängder med chanser via framförallt Albin, Ahmed och Noah kunde inte LIS få mer än två mål gjorda på Kortedala. (varav sista på straff på matchens sista spark)

LIS hade 1–1 efter 48 minuters spel och därefter två superchanser varav en av dom gick i mål, men bortblåst för offside. Där och då trodde man att LIS hade sitt momentum för att hitta in i matchen. Istället kunde hemmalaget straffa oss tre minuter senare och ånyo ta ledningen. Efter det kunde LIS inte mentalt resa sig, trots att chanserna fanns där.

Kortedala valde även att "taktiskt" stänga av strömmen på Bläsebovallen med kvarten kvar och fick tio minuters extra vila. (Ja, det är ett skämt)

Vi ser med stor revanschlusta fram emot de två sista matcherna där vi nu på lördag tar emot Ytterby IS som ska få sota för LIS missöde under tisdagskvällen. Vi har allt i egna händer och det är endast vi som kan påverka utgången av seriens avslutning.

Vi ligger i topp av serien av en anledning. Året har varit långt och vi har gjort detta tillsammans. Poängen mot Tölö i lördags har gett oss dessa fina förutsättningar och det får vi ha i tankarna nu när vi kliver upp igen och ser fram emot den häftiga utmaningen på lördag där vi åter är tillbaka på Landvetter IP med vår härliga hemmapublik.