SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Idrottssällskap
Glädje - Respekt - Engagemang

Landvetter IS
0 - 2
Ytterby IS
Landvetter IS0 - 2Ytterby IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 november, 14:00
Plats:Landvetter IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 000089035
Samling:13:00
Ytterby fick LIS på fall
2021-11-15 09:38

När veckan startade hade LIS seriesegern i sina egna händer och skulle se fram emot att få fullborda den rekordfina säsongen på bästa sätt. Två matcher och sju dagar senare, så ser det dessvärre ut att landa med ett rejält magplask. Ytterby IS tog hem tre poäng och nu kan LIS bara be till högre makter om att få stå som seriesegrare nästa söndag.

Fotboll. Ja, denna sport som är så underlig. 22 man som jagar en boll där målet är att få in den i nät flest gånger... Men det är ju inte bara det. Det är så mycket mer. Och det har LIS, minst sagt, fått känna på under denna vecka när seriespelet når sitt slut. 

När vi radade upp tolv raka segrar från juni till oktober kändes det som att vi inte kunde förlora. Vi vann oavsett om vi spelade bra eller dåligt. Nu har det istället blivit tvärtom. Det känns nästan som vi inte kan vinna, oavsett hur det ser ut på planen. 

Lördagsmatch hemma mot Ytterby IS stod på agendan. Gästerna, som placerar sig på en tredjeplats i tabellen och är ett väldigt duktigt fotbollslag.

LIS kom till start till denna match med en ny backlinje. Anders Alö var avstängd och Efe Yildrim ställdes åt sidan. Mittlås bildades av Christoffer Randsalu och Lucas Nilsen. In kom även William Gustavsson som tog plats på mittfältet och på topp gjorde Hampus Holmgren sin första match på över en månad.  Eric Uhrlander fick även äran att ställa sig i mål för andra matchen denna säsong, då Axel Wibrån var bortrest. 

Energin som Hampus bidrog med gjorde att LIS fick en bra start på matchen. Presspelet fungerade bra och man var sånär på att ställa till det rejält för Ytterbys målvakt som spelade lite väl högt några gånger. Tyvärr saknades det riktigt klara målchanser och förutom ett par hörnor och ett skott utifrån från Albin, så vaskade inte de grönklädda fram något nämnvärt. 

Ytterby IS skapade ett par klara målchanser under den första akten, där den vassaste var på en frispark som Eric fick sträcka ut fint på och tippa över ribban. 

Mållöst i paus och hoppet om att få se ett än mer taggat LIS till den andra halvleken låg där och väntade. Dessvärre, i takt med skymningen på Landvetter IP (Kommunen får jättegärna komma upp denna vecka och fixa lamporna så de manuellt går att sätta på dom..), så avtog även Landvetter IS spel. Det blev hafsigt, det blev alltfler bollar som slogs bort och det blev även trötta kroppar. Hampus Holmgren, som hade spytt upp allt han hade i kroppen i pausvilan, orkade 20 minuter till innan Ahmed Hussain klev in. Även Edwin Mahisa klev in. Dessvärre blev inte bytena någon större injektion utan LIS fastnade som oftast hos Ytterbys backlinje och istället kunde gästerna trycka på med vassa omställningar och med tjugo minuter kvar lyckades man få en straffspark, där Christoffer Randsalu agerat olycksgubbe och fällt Ytterbys spelare. 

 

1–0 till gästerna och rejäl uppförsbacke för LIS, som givetvis hade behövt alla tre poäng. Omar och Amir slängdes in och ett desperat LIS gick för kvittering, till att börja med. Men som sagt, känslan var att vi hade kunnat spela på ett bra tag till av den här matchen utan att se de gröna göra mål. Vi var inte riktigt där. Vi gav bort initiativet och fick aldrig momentum mot Ytterbys försvar. 

Istället punkterade Ytterby matchen i den 97e minuten på matchens sista spark. 

 

Därmed har LIS gett bort förstaplatsen till Tölö när en omgång återstår. Det ska spelas en match, men känslan är att det är bara att gratulera de grönsvarta från Kungsbacka till seriesegern. Det här tappar man inte. Man är ett oerhört duktigt lag, spelar fin fotboll och är trevliga människor på och utanför planen. Då har man vår respekt och vi kan bara gratulera till en fin genomförd säsong. 


Har Tölö IF mot förmodan några andra planer på söndag och är sugna på torsk/poängtapp, så är vi givetvis tacksamma. Då krävs det emellertid att vi vinner mot Öckerö här hemma på söndag och sedan hoppas på mirakel. 

Oavsett knyter vi ihop säsongen och det finns väldigt mycket positivt att ta med sig från denna långdragna säsong när vi ska sammanfatta detta. 

Men det tar vi då! 

Kom gärna upp och stötta killarna en sista gång 2021 och ge dom det stöd de förtjänar! 
Väl mött! 

 

Bilder från matchen, tagna av fantastiska Emelie Hübner finner ni Här

Så här startade LIS mot Ytterby IS (4-2-3-1)
Eric Uhrlander 
Milton Säll-Magnusson, Lucas Nilsen, Christoffer Randsalu, Alexander Bengtson (83)
Patrik Wallin, William Gustavsson (69)
Noah Säll-Magnusson, Victor Sköld, Albin Gustavsson (83)
Hampus Holmgren (69)

Avbytare LIS. Amir Jafarzadeh (83), Ahmed Hussain (69), Omar Conteh (83), Edwin Mahisa (69) 

Varningar LIS: 
Hampus Holmgren,

Christoffer Randsalu x2 (Utvisad) 
William Gustavsson 
Alexander Bengtson




<< Tillbaka

 
 
Våra huvudpartners
Våra samarbetspartners
Vi samverkar med