Matchnummer: 000089040
Samling:13:00
Seger mot Öckerö IF - LIS slutar på en andraplats
2021-11-22 10:12

Landvetter IS stängde den rekordlånga fotbollssäongen 2021 med att besegra Öckerö IF på hemmaplan i novemberkylan. En solig och härlig dag som slutade på ett fint sätt med vinst. Victor Sköld och Patrik Wallin stod för LIS mål, där den sistnämndes var en riktigt fin träff på halvvolley i matchens slutminuter.

En solig och krispig novembersöndag på Landvetter IP när seriespelet skulle avgöras. Landvetter IS hade efter förra veckans tuffa resultat gett bort pole position till Tölö IF och det mesta talade för att dom skulle ta hem seriesegern när man begav sig till IP för seriens sista omgång.

Och nej, det blev aldrig riktigt dramatiskt. KF Velebit visade att man inte riktigt har truppen och kraften för att stå emot mot seriens bästa lag och släppte ett par bollar i den första halvleken och det lilla hoppet om serieseger dog därmed snabbt.

LIS å andra sidan ville givetvis avsluta på ett bra sätt med en seger och visa publiken en sista gång varför man har nått 50 poäng och slagit diverse klubbrekord under säsongen. Något som under stora delar av denna söndagseftermiddag kom fram på Landvetter IP.

Vi hade förflyttat oss tillbaka till A-planen för att säkra upp oss mot lamporna och även få en liten mer intim stämning en sista gång för i år. Det lyckades publiken bra med som hejade på killarna över 92 minuter.

Till matchen mot svårspelade Öckerö IF kom vi till start med en stark elva. Christoffer Randsalu saknades efter sitt röda kort han ådrog sig senast. Även Noah Säll-Magnusson utgick pga skada han ådrog sig under veckan. Hampus Holmgren sprang bokstavligen talat ur sig allt han hade förra helgen och behövde ett par dagar att komma tillbaka. Därför förpassades Hampus till bänken denna match. In i elvan kom återigen Ahmed Hussain, som tog rollen som spjutspets. Även Anders Alö var tillbaka i elvan efter sin avstängning.

Första matchen från start för i år även för Amir Jafarzadeh som tog Noahs plats uppe till höger. Vi kunde även se Robin Jonsson i matchtruppen för första gången i år (undantag 45 minuter mot Vårgårda i somras).

Landvetter IS började matchen på ett bra sätt med mycket boll och bra rörelse i anfallsspelet. Dock, som det sett ut de senaste matcherna, så tog det oftast stopp framme vid straffområdet, där Öckerös försvar och målvakt behärskat kunde ta ner bollar och få undan dom innan det blev farligt.

Öckerö hade ett par farliga lägen i den första halvleken där Axel Wibrån fick göra en bra räddning på och där övriga skottförsök från den alltid så duktiga Ludvig Wiklander, blockades från LIS-försvaret.

LIS fick en gyllene chans att ta ledningen efter ca 30 minuters spel när Victor Sköld snodde åt sig bollen av Öckerös försvarare som stod o sov, peggade upp för Ahmed Hussain som till slut kom till avslut med vänstern, men skottet gick i stolpen.

LIS fortsatte med mycket bollinnehav utan att skapa några riktigt heta lägen. Man kom runt fint på bägge kanterna, men inläggen från Alex och Milton nickades undan tämligen enkelt från Öckerös ståtliga försvar.

I den 44e minuten skulle LIS få se bollen gå i nät. Albin Gustavsson lossade kanonen utanför straffområdet, bollen flög iväg i häftig fart och prickade stolpen. Ahmed höll sig framme på returen och rakade in bollen, men dessvärre för LIS och Ahmeds del så vinkade assisterande för offside och jublet fastnade i halsen.

Mållöst i paus.

Till den andra halvleken hade spelarna fått höra att ingen hjälp från Velebit skulle komma idag, och hade man inte hört det, så förstod man det nog utifrån engagemanget på läktare och publik. Dock hejade den trogna LIS-publiken på killarna på ett fint sätt och detta bar frukt när vi efter tolv minuters spel in på den andra akten kunde ta ledningen.

Victor Sköld och Patrik Wallin kombinerade sig fram på högerkanten. Victor fick till slut tillbaka bollen av Wallin och hamnade i en snäv skottvinkel i höger inneposition. Men Victors fot visade klass och bollen letade sig in via stolpen och in. 1–0 till LIS.

Minuterna innan hade Tom Engvall och Edwin Mahisa bytt av Milton Säll-Magnusson och Amir Jafarzadeh.

Edwin Mahisa visade sig vara en frisk fläkt och bjöd upp till dans på sin högerkant flertalet gånger till publikens jubel och förvåning?

Öckerö vaskade fram ett par halvlägen efter detta, där återigen duktiga Ludvig Wiklander fick motta med sin vänsterdoja. Tur för LIS, så fick han aldrig riktig träff och Wibrån kunde göra behärskade räddningar.

Istället skulle Öckerös kvittering komma via en fast situation. LIS slarvade (Wallin?) och hade helt sonika glömt av att hålla förstastolpen. Detta ledde till att bollen letade sig in en till förvånad Axel som med sina reflexer bara kunde vispa bort bollen från att gå i mål. Dock inte bättre till en fristående Öckeröspelare två meter från mål som rakade in kvitteringen.
1–1 och det kändes lite typiskt LIS...

Solnedgången lyste fint över Landvetter IP och därmed blev kylan än mer påtaglig under den sista kvarten. LIS bytte in Omar Conteh och Hampus Holmgren som fick i uppgift att elda på grabbarna en sista gång med lite löpningar och frenesi. Detta gav resultat. LIS malde på och kom till ett par riktigt fina lägen, där Öckerös försvarare offrade sig på ett fint sätt och täckte skott. Dessutom agerade Öckerös keeper föredömligt och räddade ett par skott och samtidigt inte släppte några returer.

LIS vaskade fram en hörna i den 86e matchminuten. Bollen nickades undan från straffområdet, men utanför halvmånen stod Patrik Wallin och tog ner bollen på bröstet och lossade kanonen på halvvolley. Bollen flög i en fin båge in via målvaktens vänstra stolpe och in i mål. Ett fint tekniskt nummer av vår lagkapten som därmed fick göra sitt första mål för säsongen och dessutom sätta punkt för LIS säsong 2021.

Efter detta försökte Öckerö med en slutforcering, som LIS kunde kontrollera på ett bra sätt. Efter 92 minuter blåse domare Jure Sosic av matchen och LIS kunde bärga hem tre poäng.

Besvikelsen var stor efter förra veckan. Den finns fortsatt där, men det känns ändå skönt att kunna summera säsongen med en seger i slutomgången.

Vi tar till slut 50 poäng. Det är över två poäng i snitt per match. Vi släpper in minst mål, vi slår poängrekord och vi slår klubbrekord i antal segrar på raken (12 st).

Det finns så mycket bra att ta med sig från denna säsong och det är det vi får lyfta i en sån här summering.

Små marginaler och små detaljer avgör denna serie till Tölös fördel. De har två anfallare som gör 24 resp 21 mål. Det blir lite tungan på vågen till slut. Vi säger stort grattis till Tölö och önskar de lycka till.

Tack även till Öckerö IF för trevlig match och på återseende nästa säsong.

Nu tar vi ett litet break och börjar redan nu planera inför 2022. LIS är på väg framåt i alla avseenden. Det är oerhört priviligerat att kunna ha ett sådant publikstöd som vi har, att vi kan göra våra hemmamatcher till riktigt trevliga arrangemang tillsammans med våra partners.

Tillsammans var vi över 2000 åskådare som såg LIS denna pandemisäsong. Stort tack till alla bollkallar, matchvärdar, cafévärdar och övriga ideella krafter som hjälpt till under säsongen.

Ni är guld värda!

Så här startade LIS mot Öckerö IF (4-2-3-1)
Axel Wibrån
Milton Säll-Magnusson (45), Anders Alö, Lucas Nilsen, Alexander Bengtson
Patrik Wallin, William Gustavsson
Amir Jafarzadeh (53), Victor Sköld, Albin Gustavsson (76)
Ahmed Hussain (76)

Avbytare LIS: Eric Uhrlander, Edwin Mahisa (45), Omar Conteh (76), Hampus Holmgren (76), Robin Jonsson, Tom Engvall (53)

Varningar LIS: William Gustavsson

Noterbart från matchen och säsongen
Victor Sköld tar hem interna skytteligan på 11 mål. Ahmed Hussain tvåa på 10 mål. Noah Säll-Magnusson trea på 8 mål.
Ingen spelare i LIS är med samtliga 22 matcher av årets seriespel. Patrik Wallin gör flest på 21 st.

Hampus Holmgren, Noah Säll-Magnusson och Victor Sköld drog på sig fyra kort under säsongen, vilket var flest hos LIS.
Totalt har 27 st spelare fått speltid i årets division III mellersta götaland.