Landvetter Idrottsällskap1 - 3Lindome GIF

Matchstart:lör 05 mars, 12:00
Plats:Lindevi IP
Förlust i Södercupens Semifinal
2022-03-08 11:26

Det blev dessvärre uttåg ur Södercupen på lördagen. Division 1-laget Lindome GIF, visade sig vara strået vassare och vann rättvist med 3–1. William gjorde sitt första mål i den gröna tröjan på nick och trots nederlag fanns en del positivt att ta med sig.

Lindome GIF blev som sagt för svåra för Landvetter IS. Men Williams reducering i andra halvlek gav hopp om att åtminstone ta semifinalen till förlängning, men dessvärre lyckades Lindome peta in sitt tredje mål alldeles för tätt inpå vårt reduceringsmål och kvitteringsjakten blev kortvarig.

Trots detta skapade Landvetter ett par chanser och visade att anfallsspelet och kombinationerna börjar ta sig och ser bättre ut för varje match. Nu ska det bara förvaltas i mål.
Lindome å andra sidan visade sedvanligt upp en frejdigt anfallsspel och var duktiga i både passningsspel och återerövrigsspelet.  Här fick killarna jobba tufft över 90 minuter. Eric i målet stod för ett par klassräddningar och höll därmed LIS kvar i matchen vid ett par tillfällen.

LIS föll långt ner i banan under den första akten och kanske hade man lite för mycket respekt för motståndet som tilläts trilla boll på vår planhalva lite väl mycket.

Vi tar med oss erfarenheten och lärdomen av att ännu en gång möte ett kvalitativt motstånd som spelar i högre serier än oss. Det kommer bli oerhört viktigt när vi kliver in som nykomlingar i division 2 och möter motstånd som har betydligt mer erfarenhet och större resurser än oss.

Vi gratulerar Lindome till segern och önskar de lycka till i finalen av Södercupen och lycka till även i seriespelet i år. Vem vet, kanske vi ses om ett år igen? Även i seriesammanhang...

LIS tar nu vila från matcher en vecka och är tillbaka i matchspel lördag 19 mars, då hemma mot en seriekollega i Assyriska BK.