Samling:18:00
Förlust i historisk seriepremiär
2022-04-02 09:50
Dagens matchvärd, Sun-Flex, delade ut pris till matchens lirare i bägge lagen.

Vilken härlig kväll på Landvetter IP det blev. Historisk seriepremiär i division 2, mycket folk och härligt engagemang från medlemmar, föräldrar och spelare från hela vår förening. A-laget spelade stundtals väldigt fin fotboll, men olyckligt denna kväll, tog Tölö hem samtliga tre poäng efter seger 3-2.

Så var då dagen kommen. LIS skulle ge sig in i Division 2 för första gången och man gjorde det mot ännu en nykomling och antagonisten från ifjol, Tölö IF. Att det var premiär syntes ganska så direkt, då beslutsfattande och en del passningar/mottagningar inte riktigt var 100 %-iga till en början.

Att den första halvleken skulle sluta mållöst var det nog inga höga odds på. Tämligen chansfattig, med en viss fördel för LIS som hade mer boll.

Publiken på Landvetter IP var hoppfull om att hemmalaget skulle få med sig tre poäng i premiären och eldade på sina killar gång på gång. Det var över 300 personer på plats på Landvetter IP igår och tillsammans med arrangemanget i Idrottshallen var det smockfullt på parkeringsplatserna denna afton, vilket gjorde att både ridklubben och förskolorna runtomkring IP fick rycka in som reservplats.

Andra halvlek skulle dessvärre starta med en kalldusch för hemmalaget, då Tölö, som de är sylvassa på, fick en omställning där vår vänsterkant var överspelad. Bollen spelades ut till Tölös nyförvärv från Angered MBIK, Chadly Maduka, som trots snäv vinkel chippade bollen över Axel Wibrån i målet och gjorde 1-0 för bortalaget.

LIS fortsatte dock att diktera matchen och ville inte ge sig i första hand. Efter 57 minuters spel fixade William Andersson fram en hörna. Hörnan togs av Daniel Simonsen som på ett fint sätt hittade en framrusande Gustav Hedlund som distinkt nickade in kvitteringen - stort jubel på IP.

Gustav blev därmed historisk med att sätta LIS första mål i Division 2 någonsin. Spelet böljade sedan fram och tillbaka och det var stundtals lite ostrukturerat och "Hawaii" med mycket kampmoment på mitten. Tölö var som sagt vassa i omställningarna och kom ofta i fart på vår planhalva i 4 mot 3-lägen. LIS å andra sidan hade många fina anfall i den andra halvleken och fina kombinationer utan att få till slutprodukten nere vid Tölös mål.

Med dryga kvarten kvar att spela skulle dessvärre bortalaget hitta nätmaskorna igen och denna gången var det tyvärr för LIS del alldeles för givmilt i försvaret. Tölös nyinsatte vänsterytter fick vandra 30 meter upp på offensiv planhalva, lossa ett skott som fick en fantasiskt fin träff längs marken och ottagbart för Axel Wibrån vid hans högra stolpe. En fin aktion från Tölö-spelaren men alldeles för svagt agerat av LIS.

LIS fick återigen ge sig in i kvitteringsjakt och trots att chanser inte saknades så var det där lilla extra som sakandes framför mål ikväll. Tölö var å andra sidan skoningslösa i sina anfall och några minuter senare förvaltade man ytterligare en målchans när man blev frispelad på högerkanten inne i straffområdet. Skottet välplacerat i bortre och 3–1...

LIS försökte samla kraft och bytte in både Kevin Strand och Omar Conteh i hopp om att få in en reducering. Och reduceringen kom. Efter en inspel nere från vänsterkanten i höjd med kortlinjen, fick Omar Conteh en tå på bollen och bollen letade sig in. Några minuter kvar på övertiden och LIS gick för en kvittering. Ett par bollar skyfflades in mot Tölös straffområde, men dessvärre, ingen riktig het chans dök upp och domaren Joseph Matti kunde blåsa av efter 93 minuters spel.

Sur 2-3-förlust i premiären mot ett lag som vi känner väl och som vi förhoppningsvis ska kunna ha bakom oss när vi summerar säsongen sedan i oktober. Det är en lång serie och många matcher kvar att spela innan vi sätter bokslut för denna säsong. Vi tar med oss många positiva saker från gårdagen och säger även grattis till Tölö för en fin insats och önskar de lycka till framöver.

Nästa match för Landvetter IS sker lördag 9e april på Bravida Arena. Då Sävedalens IF tar emot oss på neutral plan, då Valhamra IP inte håller för spel.

Väl mött då och stort tack till samtliga som dök upp på IP igår!