Samling:18:00
LIS vände sent och vann mot Torslanda IK
2022-04-25 11:34
William, stor matchhjälte med två mål

På fredagskvällen kunde LIS plocka sina första trepoängare inför hemmapubliken för säsongen. Efter att ha legat under sent in i den andra halvleken, visade LIS tyngd och moral genom att vända på steken. William Andersson blev stor matchhjälte med två mål, varav det sista kom i matchens 83e minut.

Andra hemmamatchen för i år. Ännu en gång en riktigt fin och stor uppslutning på Landvetter IP. Pojkar 13 fanns där med samlad trupp efter en liten Pizza-kväll i klubbstugan. Pojkar 08 var givetvis där som matchvärdar och Pojkar 12 fanns på plats som bollkallar.

Tillsammans med övriga supportrar, gäster och andra nyfikna fotbollsentusiaster som är sugna på Landvetter IS 2022 så bildade man en go och härlig stämning i vårvärmen på IP.

Matchen då?
Nja, i den första halvleken så var det egentligen inte så mycket som stämde för LIS. Torslanda IK började matchen allra bäst och faktum är att under matchens första fem minuter hade gästerna skrapat fram hela åtta! hörnor.

Trippelhörna gånger två, samt ytterligare två inlägg som fick styras över kortlinjen från de gröna. LIS klarade sig från baklängesmål och stod emot den första anstormningen och efter 15-20 minuters spel hade även de grönklädda börjat hitta in i matchen och få lite momentum.

Man började attackera Torslandas mål främst via vänsterkanten och Daniel Simonsen, men även Albin Gustavsson på högerbacken (Albin fick 10 minuter innan matchstart hoppa in på högerbacken då Noah Säll-Magnusson fick kasta in handduken) hade ett par fina lägen med sin högerfot men inläggspasset stoppade gästernas försvarare.

Torslanda var det bättre laget i första halvleken och testade Axel Wibrån i målet två-tre gånger. Vid ett tillfälle blev det riktigt farligt, men Axel räddade bollen tämligen enkelt och höll dessutom i bollen i sin famn utan att släppa returer.

Första halvlek slutade mållöst och LIS som hade släppt rejält med bollar de senaste halvlekarna var såklart tillfreds med att nollan var intakt. Nu skulle bara målen framåt komma.

Dessvärre skulle den andra halvleken öppna på liknande sätt som den gjorde mot Tölö i premiären. Med ett baklängesmål. Torslanda bet sig fast på offensiv planhalva och vann bollen högt upp där Leart i samma veva blev liggandes. Spelet fortlöpte och något okoncentretat i LIS-försvaret kunde man se Torslandas vänsterytter borra in ledningsmålet.

Dämpad stämning på Landvetter IP och något chockartat skulle LIS försöka skaka av sig målet.
Det gjorde man! LIS fick alltfler längre anfall och efter en timmas spel valde Hans Prytz o Co att byta in Ahmed Hussain istället för Patrik Wallin. Detta byte gjorde att LIS fick mer fart i omställningsspelet och ytterligare en mer offensiv pjäs in på mittfältet.

Det var även via en omställning som föranledde LIS kvittering i matchens 70e minut. Daniel Simonsen snodde åt sig bollen på Torslandas planhalva, serverade sedan William i vänster inneposition som lossade ett skott som Torslandas mittback täckte med handen. Domare Vildan Gerxhaliu pekade på straffpunkten. William tog själv hand om straffen och placerade in kvitteringen till vänster om målvakten.

Matchen var sedan ett ställningskrig, där lagen mer kände att man ville bevaka poängen och inte blotta sig allt för mycket under matchens sista tjugo minuter.

Torslanda fortsatte att trilla en del boll, men LIS låg bra i försvaret och de heta chanserna för TIK uteblev. LIS hade å andra sidan inte heller några jätteklara lägen, men ett skulle dyka upp - och det egentligen från ingenstans.

LIS vann i matchens 83e minut bollen på egen planhalva. Efe tog hand om den, serverade med en krossboll ut till Albin på högerkanten som tog ner den fint på bröstet. Abbe såg William ta en fin löpning in i straffområdet och med ett tidigt svepande inlägg hittade Albin läckert Williams högerfot. Bollen hade seglat över Torslandas försvarare och målvakten hade kommit lite på mellis. Williams enkla bredsida gick över målvakten in i mål. Stort jubel i den 83e minuten!

De sista tio minuterna blev nervösa för hemmapubliken. Torslanda mobiliserade sig för en kvitteringsjakt och man vaskade fram ett par hörnor, men LIS var betydligt starkare än gästerna på fasta situationer denna afton, vilket ledde till att de stora chanserna uteblev.

LIS kunde efter 95 minuters spel andas ut och inkassera säsongens andra seger. Oerhört starkt att vända på steken och avgöra sent. William, givetvis stor hjälte med två mål. Albin som blev blixtinkallad som högerback gör det riktigt bra och försvaret med Axel längst bak ska även de hyllas extra.

Till kommande helg åker Landvetter IS ner till Onsala för möte med Onsala BK. Ett stabilt och erfaret division 2-lag som kommer att ge LIS en rejäl match.

Vi hoppas att vi får med oss lite LIS-supportrar även till Onsala på valborgsmässoafton och att vi tillsammans kan ta ytterligare en seger i denna jämna division 2-serie.