Matchnummer: 000026032
Samling:12:00
Förlust mot Onsala BK
2022-05-02 11:21

Det blev till sist en ganska klar förlust mot ett duktigt Onsala BK på valborgsmässoafton. Efter mållöst i paus höjde Onsala BK tempot i den andra och la in en ytterligare växel och där kunde LIS för dagen inte stå emot. Matchresultatet skrevs till 3–0 efter att Onsala hittat nätet ännu en gång med matchens sista spark.

Fina förutsättningar denna soliga Valborg när Landvetter IS åkte ner till Onsala för match mot ett gediget och erfaret Division 2-gäng. Hemmalaget har varit med i toppskiktet de senaste åren och trots stora tapp inför årets säsong har man istället kryddat truppen med anfallarna från Tölö IF som i fjol stod för 42 mål tillsammans.

LIS fick göra ett par ändringar gentemot matchen mot Torslanda IK. Noah Säll-Magnusson fick stå över återigen efter sin fotskada och Victor Sköld var avstängd efter tre gula kort.
Albin Gustavsson fortsatte på högerbacksplatsen, medan Ahmed Hussain tog rollen som 10:a med Patrik Wallin och Gustav Hedlund bakom sig.

Landvetter IS började matchen väldigt piggt och skapade ett bra tryck på hemmalaget under matchens första tio-femton minuter. Dessvärre skulle detta visa sig bli Landvetters bästa period i matchen. Onsala BK kom sedemera in i matchen och kunde diktera villkoren. Man skapade ett tryck mot LIS backlinje och Efe,Filip, Bengan fick jobba åt fel håll gång på gång, men under den första akten frejdade man målet väl.  Onsala BK hade ett par chanser som med lite mer skärpa och kvalité hade kunnat rendera i ett ledningsmål.

LIS målchanser var inte många. Närmst var Gustav Hedlund, som i en löpduell med sin försvarare kom förbi och till skott med ett vänsterskott som Onsalas målvakt fick rädda ut till hörna.

Mållöst i paus och trots ett spelövertag för hemmalaget så vädrade LIS morgonluft och hopp om att få med sig poäng hem var stort.

I den andra halvleken skulle som sagt hemmalaget lägga in en högre växel och här blev Landvetter IS obalanserade och osynkade. Det var tämligen enkelt för hemmalaget att hota LIS backlinje och man utnyttjade våra svaga sidor skoningslöst. 1–0 kom i den 58e minuten efter att Onsala trillat upp en anfall på vänsterkanten som till slut hittade en fristående WIlliam Berglund som behärskat placerade in bollen i nät.

Efter detta tryckte Onsala på för ett mål till och innan 2–0-målet dök upp hade Efe och LIS-försvaret offrat sig rejält inne i boxen för att fredja sitt mål.

När LIS sedan tio minuter senare slarvade i ett eget uppspel, kunde Onsala roffa åt sig bollen och straffa ett LIS som var osynkat. En stolpträff och retur till en fristående David Berntsson som enkelt dunkade in 2–0.

LIS repade sig efter detta målet och fick till ett par anfall och dessutom bjöd hemmalaget på två riktigt bra möjligheter när man passat rakt i gapet till inbytte Omar och Kevin, som dessvärre inte förvaltade de fina lägena.

Ahmed Hussain sprang (feldömt?) offside i matchens 71e minut och lobbade in bollen i mål. Men dessvärre, bortblåst och stora protester från LIS-bänken.
(Efter att ha sett reprisen är kritiken befogad då Ahmed befann sig på rätt sida linje)

Nåväl, detta beslut var nog inte matchavgörande för hemmalaget öste på under matchens slutskede och var nära flertalet gånger att punktera matchen.
Det skulle man få göra med matchens sista spark i den 93e minuten när man återigen rullat upp ett anfall på vår högerkant och fick enkelt peta in en boll.

LIS var numret mindre denna valborgsmässoafton mot ett Onsala BK som vi definitvt kommer att se i toppen av denna jämna serie när vi närmar oss slutet.

Vi tar nya tag och siktar in oss på hemmamatch på fredag. Då kommer Assyriska BK på besök till Landvetter IP och som vanligt hoppas vi på ett fint stöd från våra hemmasupportrar, som än så länge, har varit ett föredöme i sin stöttning.
Även kul att se att de även åker med på våra bortamatchen.

Varmt välkomna till Landvetter IP på fredag!
Matchstart 19:00