Samling:18:00
LIS tog tre poäng i en tät och jämn kamp med Assyriska BK
2022-05-09 11:53
Matchens målskyttar: Albin & Ahmed

LIS besegrade Assyriska BK med 2–0. Segern innebar den tredje i årets seriespel och även första nollan inkasserad för säsongen. LIS målskyttar för kvällen; Albin Gustavsson & Ahmed Hussain.

Hemmamatch på Landvetter IP. Fredagstämning och som vanligt, grymt stöd från våra LIS-anhängare. Denna gång kryddat med hela Pojkar 11-kullen som befann sig bakom mål och agerade hejaklack. Vackert!

Innan avspark fick Efe Yildirim en blombukett för sina 150 spelade seriematcher för Landvetter IS. Efe Yildirim tackade och gick sedan in i mittlåset tillsammans med Filip Landegren och höll tätt bakåt.

Till fredagens match gjordes några ändringar gentemot matchen senast. Albin Gustavsson klev upp på vänsterkanten och lämnade högerbacksplatsen, då Noah Säll-Magnusson åter var tillbaka i spel. William Andersson började vid sidan och Ahmed Hussain agerade 9:a i uppställningen med Gustav Hedlund bakom sig.

I övrigt var elvan intakt.

Matchen började lite krampaktigt, där de stora chanserna uteblev. Lagen hade bra koll på varandra efter mötet på försäsongen och man såg att man inte ville lämna några luckor bakåt. Assyriska BK, som kom med en stark 4-0-seger senast ville givetvis trumma vidare på den inslagna formen och gick på frammarsch gång på gång under den första halvleken. Men LIS hade koll på sina motståndare och tillsammans med Axel Wibrån avväpnade man chanserna behärskat.

LIS å andra sidan letade även dom efter de där heta chanserna, men faktum är att under den fösta halvtimman var chanserna väldigt lätträknade. Istället var det mycket kamp och spel på mitten som präglade matchens första akt.

Däremot skulle LIS få in ett 1–0 efter dryga halvtimman. Gustav Hedlund var alert och snappade upp en hemåtnick som var alldeles för lös och dåligt tajmad och i kamp med målvakten försökte han slängnicka in 1–0målet men målvakten hann precis före och boxade undan till hörna. I kollisionen blev Assyriskas målvakt liggande och behövde assistans men kunde spela vidare.

På den efterföljande hörnan blev det lite flipperspel inne i boxen, där nyss nämnde Hedlund kunde pegga upp och dra till bollen mot mål. Bollen fastnade på en försvarare men landade framför näsan på Albin Gustavsson som dunkade in ledningsmålet.

Efter ledningsmålet försökte Assyriska svara på LIS ledningsmål men närmare än ett skott långt utifrån kom inte hemmalaget.

Till den andra akten satte LIS en hög press mot Assyriskas backar och detta skulle ge resultat tämligen omgående. Ahmed Hussain och Gustav Hedlund lyckades sno åt sig bollen högt upp i banan och kom blixtsnabbt i en omställning två mot två. Gustav fick bollen och väntade in Ahmeds löpning och vältajmat levererade Gustav bollen till en fristående Ahmed Hussain som placerade in bollen med vänsterfoten till 2–0.

En snygg omställning och effektivt spel av de gröna. Detta spel skulle sånär bära frukt flertalet gånger och några minuter senare gjorde Leart Ramani (som var grym för övrigt denna fredagskväll) samma sak och snodde bollen högt upp i banan och avslutade mot mål, men Assyriskas målvakt bjöd på en högklassig räddning.

Här spelade LIS bra och hade bra kontroll på matchen, men ju längre matchen led, desto mer skulle Assyriska komma in i matchen igen och skapa tryck mot Landvetters försvar. Bortalaget gjorde ett par byten som gav effekt och med 25 minuter kvar missade man ett jätteläge från höger när en bortaspelare kunde vandra fri mot Axel i mål, men skottet gick utanför.

LIS gjorde även dom ett par byten. Man bytte in William mot Ahmed och Kevin mot Noah. Senare byttes även Omar in istället gör Gustav Hedlund. Omar och Kevin skulle få ett par gyllene lägen att punkterna denna match, när man i Assyrsikas kvitteringsjakt fick ett par fina lägen att dunka in trean. Även Daniel Simonsen och William var nära att hitta målet i slutet. Assyriskas press fortsatte under de sista tio minuterna, men man blev aldrig riktigt farliga, då man framme vid målet valde att göra en och annan dribbling för mycket, vilket ledde till att LIS kunde samla sig och få undan bollen framför eget mål.

Axel agerade säkert och plockade/boxade bort hörnorna som tillkom och det kändes stabilt.
Efter 93 minuter blåste domare Jure Sosic av matchen och LIS kunde inkassera tre viktiga poäng och därmed lägga den första nollan till handlingarna.

Gott så!

Nu fortsätter divison 2-resan med en trip till Ullared.
På lördag möter Landvetter IS Ullareds IK på Hedevi i Ullared och matchen startar 13.30

Det finns chans att åka med bussen till Ullared på lördag (ca 25 platser) och bokningar tas emot via kansliets mail.

Kostnad: 200 kr