Matchnummer: 000026048
Samling:12:30
Tung förlust i Ullared
2022-05-16 10:04

Landvetter IS åkte dessvärre hem med noll poäng i från Ullared i lördags. Matchen såg länge ut att sluta 1–1, men hemmalaget tilldelades en straff i matchens 90e minut och förvaltade den på bästa sätt och 2–1 var ett faktum. LIS slickar såren och ser fram emot revansch på lördag hemma mot Hittarps IK.

Första gräsmatchen för säsongen och LIS ställdes mot en helt ny bekantskap i shoppingparadisets lokala lag, Ullareds IK. Landvetter IS gjorde enligt rapporter en bra match där det enda som saknades var mål. Mängder med solklara målchanser och många fina anfall som kunde slutat lyckligare.

Ullareds IK tog ledningen med 1–0 emellertid. Det gjorde man efter en kontring där en stolpretur studsat ut till en spelare i hemmalaget och turligt sköt mellan bena på Alexander Bengtson som försökte täcka skottet på första ytan.

Landvetter kvitterade endast fem minuter senare på hörna, där Efe Yildirim nickade in kvitteringen helt omarkerad.

I den andra halvleken skapade LIS fina chanser och man gjorde även ett mål som blev bortdömd. Av reprisen att döma, så gjorde domaren för dagen här en miss då han blåste av Ahmed för hands, men ingen hands kunde synas på bilderna och tungt blev LIS bortdömda på ett ledningsmål.

Ett par byten gjordes i matchen som dessvärre inte gav någon effekt denna gång och det såg ut att länge sluta 1–1.

Men som sagt, en straff och Ullared kunde vinna med 2–1

LIS tar med sig att man är det bättre laget och att effektiviteten framför mål måste förbättras till nästa match

På lördag kommer skånska Hittarps IK på besök till Landvetter IP.
Vi välkomnar dom, våra medlemmar, supportrar och övriga fotbollsentusiaster till en härlig lördagseftermiddag på IP.