Matchnummer: 000026052
Samling:12:00
Förlust mot Hittarps IK
2022-05-23 09:16

LIS kunde inte studsa tillbaka efter förra veckans nederlag i Ullared och inkasserade istället andra raka förlusten. Hittarps IK var snäppet vassare och vann med 3–2. LIS reducerade två gånger sista tio minuterna och skapade lite nerv, men känslan var att man trots det, inte var riktigt nära idag.

Nytt bekanskap till Landvetter IP denna regniga och fuktiga lördagseftermiddag i maj. Göteborgsvarvet, mängder med ungdomsmatcher samt vädret gjorde att vi inte kom upp i lika stor publikskara som vid de tidigare matcherna.

Hittarps IK med Erik Edman som huvudtränare ( i några matcher till innan han beger sig till Landskrona Bois) var ett duktigt och spelskicligt lag som gjorde det svårt för Landvetter IS.

Man hade matchplanen klar och lyckades komma åt LIS tämligen enkelt under den första halvleken. LIS började matchen emellertid på ett piggt och lovande sätt och fick fram en hörna redan i det första anfallet. Hittarps IK behövde tio-femton minuter på sig att hitta in i matchen och när man väl gjort det, var man det bättre laget och skapade fina målchanser och redan efter 12 minuter spräckte man Axels nolla.

Ett något paralyserat LIS försökte hitta in i matchen men Hittarps IK skulle göra det svårt för Landvetter IS idag. Bortalaget fick efter 26 minuters spel även göra 2–0 och detta på ett väldigt enkelt sätt, när LIS agerat junioraktigt inne i boxen.  Dubbel smäll för LIS när Noah Säll-Magnusson skadar sig i momentet innan och tvingas utgå. Edwin Mahisa ersatte och gjorde en bra match som högerback.

Efter detta började LIS hitta in i matchen och skapade ett par halvlägen innan pausvilan. Daniel Simonsen hade dessutom en frispark som tog i utsidan av stolpen och studsade ut. Dessa chanser och momentumet tog man med sig in i andra halvlek med hopp om en vändning.

Till den andra halvleken försökte LIS som sagt börja med att jaga en reducering. Man gjorde relativt tidiga byten och fick in Victor Sköld och Kevin Strand, där Victors närvaro gjorde att man kunde hålla i bollen lite mer längre upp i banan. Att LIS tryckte upp sitt lag och satsade mer offensivt skapade dessutom fina möjligheter för Hittarps IK att gå framåt i omställningarna och det var även via en sådan man skulle punktera matchen med med ca 20 minuter kvar. Hittarps skyttekung, Oliver Åkerman, blev frispelad från höger och placerade behärskat in bollen bakom Axel i mål. Axel, som vid några tillfällen tidigare fått visa upp sitt fulla register och höll LIS kvar i matchen, men nu fick han kapitulera ännu en gång.

Hans och Morgan valde efter detta att ge Tim Sannevi och Dante Scolieri speltid när Patrik Wallin och Alexander Bengtson klev av.

I den 81a matchminuten fick William Andersson en fin boll att springa på och läckert sög han ner bollen och lyckades trockla sig in i straffområdet och efter ett par fina dragningar kunde Hittarpsförsvaret endast stoppa honom genom att lägga fällben på William och straffen var solklar.

William tog själv hand om straffen och placerade in 1–3. Trots detta, var det väl inget riktigt hopp som tändes och flera av spelarna på avbytarbänken samt på läktaren fick försöka elda igång killarna om att det faktiskt fanns gott om tid kvar. LIS höjde åtminstone en växel av reduceringsmålet och skapade oreda nere hos Hittarpsförsvaret och efter 89 minuters spel vaskade man fram en hörna som Daniel Simonsen tog hand om.

Ännu en gång dök Efe Yildirim upp och kunde snyggt nicka in ännu en reducering. Nuu var det allt lite nerv i detta ändå. Vi hade minst tre minuter kvar på klockan....

Några långa bollar in i boxen för duellerande hann LIS vaska fram under tilläggstiden, men det blev egentligen ingen farlig kvitteringschans. 2-3 skrevs slutresultatet till, men det kändes ändå aldrig riktigt riktigt nära idag.

Det är emellertid starkt av LIS att hämta ikapp och ge liv i en match som länge såg död ut. Vi tar med oss detta och kvittot på att vi fortsatt är farliga framåt och återigen gör mål på fasta situationer.

På torsdag (kristi himmelfärdsdagen) åker LIS ner till Skåne för en viktig match mot Höganäs BK. Laget innehar jumboplatsen för tillfället och tog sin första poäng i serien i helgen när man kryssade mot Tölö. Till matchen mot Höganäs kommer Gustav Hedlund tillbaka efter sin avstängning, medan vi tappar en åt andra hållet då William Andersson drog på sig sin tredje varning.

Nästa hemmamatch är redan nu på söndag - även den en viktig sådan. Då kommer Varbergs GIF på besök. Vi hoppas att vi ses på söndag , om ni inte har suget att hänga med ner till Höganäs på torsdagen. Det rekommenderas såklart också!