Seger mot Höganäs BK
2022-05-27 10:11
Målskyttarna mot Höganäs BK

Dags för långresa ner till Skåne och Höganäs. Ännu en ny bekantskap för oss i Landvetter IS och den här gången fick vi komma till en toppmodern anläggning i Höganäs som bjöd på x antal gräsplaner samt friidrott och sim-anläggning.

Landvetter IS tog bussen 09.00 från Landvetter och anlände till Höganäs 11.30 och med god marginal till matchstart (13.00). Känna på gräset och få igång kropparna stod på agendan direkt. Gräset skulle visa sig bli en utmaning för LIS, men även för hemmalaget då det torra och hårda underlaget gjorde att passningskvalitén denna dag var långt ifrån bra.

Det var emellertid LIS som behärskade detta bäst. Till tonerna av Kentas "Just idag är jag stark" vandrade LIS och Höganäs ut på gräsmattan och kickade igång matchen.

De första minuterna skulle visa sig bli ett ställningskrig där lagen kände på varandra och försökte få en bild av hur man spelade. Höganäs, som ligger sist i tabellen och i desperat av en seger försökte gång på gång söka sina forwards, som bägge två, har ett långt och gediget CV bakom sig med spel i Allsvenskan och Superettan. Det skulle dock visa sig vara relativt enkelt för Efe och Filip i mittförsvaret att plocka undan Samuel Aziz och Oke Akpoveta i hemmalaget. Den sistnämnda lyckades dessutom med att springa offside fyra gånger under de första tio minuterna av matchen. Den fjärde gången hittade han förvisso nätet, men stod flertalet meter på fel sida linje.

Den chansen och anfallet skulle visa sig bli Höganäs giftigaste under den första halvleken. LIS var kanske inte i sitt bästa slag idag, men Höganäs kunde inte utnyttja de få gångerna man kom rättvänd mot de grönklädda då passningar och mottagningar var för svaga.

LIS försökte komma in i matchen och lära känna underlaget. Tryck i passningarna var det mycket fokus på och ibland trycktes bollen åt så mycket att den flög iväg upp i midje- och ansiktshöjd på medspelarna. Riktiga "kompispassningar" med andra ord.

I den tolfe minuten lyckades LIS skrapa fram sin första hörna i matchen. Ahmed tog hand om hörnan och fick ingen ordentligt träff på den, men Höganäs försvarare på första stolpen rensade helt sonika ut bollen till Albin som stod och lurpassade vid straffpunkten och klippte till direkt. Upp i krysset! 1-0

Efter målet fortsatte matchen i Hawaii-fotboll. Ingen riktig struktur, många felpassningar och vinden som var stark ute på Höganäs Sportcenter gjorde det heller inte enkelt för killarna att spela i. Det såg slitet ut hos spelarna redan efter 20-25 minuters spel.

LIS skulle dock vara effektiva idag. 2–0 kom efter 24 minuters spel när ett bra anfall hade nått ut till Albin på högerkanten som fick till ett inlägg. Inlägget rensades halvdant av Höganäsförsvaret och Ahmed fångade upp bollen på halvolley och klippte till. 2–0 i bortre!

Maximal utdelning för Landvetter IS.

Även 3–0 skulle komma påpassligt innan halvtidsvila. Och återigen skulle hemmalaget vara givmilda mot de grönklädda. En crossboll mot Daniel Simonsen på vänsterkanten missbedömdes av Höganäs högerback som endast nickade bollen rakt upp i luften. Daniel snodde med sig bollen och kom fri från vänsterkanten och distinkt tryckte han in 3–0 till LIS.

Det kändes märkligt på något sätt. LIS gör långt ifrån en av sina bättre halvlekar på säsongen, men har ändå en 3–0-ledning. Det är bara att tacka o ta emot!

Den andra halvleken skulle nog bli ännu sämre rent kvalitétsmässigt. Det fanns nog inte så mycket att rapportera om fram till Daniels 4–0 mål, där LIS helt plötsligt, efter en omställning, kom 2 mot 1 mot Höganäs-målet. Daniel fick passningen och blev frispelad framför målvakten och la enkelt in LIS fjärde mål för dagen.

Efter detta mål är det egentligen en halvtimma av matchen som bara spelas av på något sätt. Hemmalaget letar frustrerat efter målchanser men Edwin, Filip, Efe och Bengan har bra koll bakåt idag.

LIS gör även ett par byten där Hampus Holmgren och Victor Sköld kliver in på mitten och Omar och Kevin tar plats offensivt. Det var oerhört nära att även en femte mål kom till men framför mål studsade bollen upp i sista stund och skotten kunde inte läggas på mål från från Hampus, Albin och Kevin.

Segern skrivs till 4–0 och viktiga tre poäng hämtas hem till Landvetter. Nu gäller det att ladda om direkt. Varbergs GIF kommer på besök till Landvetter på söndag och det är återigen viktiga poäng vi spelar om. Bägge lagen står på 12 poäng och LIS är fast beslutna om att visa upp ett bättre spel för sin hemmapublik än senast på Landvetter IP på söndag

Vi hoppas på stor uppslutning på söndag och givetvis tre poäng för de gröna!

Så här startade LIS mot Höganäs BK (4-4-2)