Samling:12:30
Ny seger och ny nolla
2022-05-30 09:14
Tummen upp från Filip Landegren

Två matcher på fyra dagar. På förhand en stor utmaning för de gröna, där målet för dessa två matcher var åtminstone fyra av sex poäng. Det blev till slut sex och dessutom 7–0 i målskillnad. Varbergs GIF besegrades hemma på IP efter framförallt en väldigt bra första halvlek av de gröna.

Efter en trygg seger nere i Höganäs på torsdagen laddade LIS om för en hemmamatch mot Varbergs GIF. Ett motstånd som stod på samma antal poäng inför söndagens drabbning.

Efter 90 minuters spel på ett soldränkt Landvetter IP skulle LIS visa sig vara de starkare laget för dagen och sätta färg på matchen redan från minut ett. Gästerna hade ett par spelare borta och kom till spel med en tunn bänk. LIS gjorde en riktigt bra första halvlek där William Andersson satte 1–0 redan efter tre minuters spel. Några minuter senare hade han kunnat bli tvåmålsskytt, men bommade ett friläge.

Gästerna hade svårt att få tag i bollen och LIS hade bra rull på boll och förflyttade bollen från kant till kant. Det var en fröjd att se de grönklädda under den första akten och spelet drog ner applåder hemma på Landvetter IP.

2–0 kom efter en hörna, där Gustav Hedlund och Ahmed Hussain valde att slå en kort variant. Ahmed gjorde sin gubbe, vandrade in längs kortlinjen och hittad en fristående Filip Landegren som placerade in 2–0. Hans första mål i den gröna tröjan och stort jubel bland killarna.

Varbergs GIF hade svårt att etablera några anfall och egentligen var det enbart farligt när LIS själva bjöd på några chanser. LIS valde ibland att spela med lite för små marginaler och några uppspel hamnade snett och GIF kunde därför ställa om, men Axel Wibrån i målet hade koll på skotten och inläggen under den första akten och några riktigt heta chanser uppstod aldrig.

Fyra minuter efter LIS 2–0-mål skulle även trean komma. Daniel Simonsen fick vackert en passning som skar igenom Varbergsförsvaret och lirkade in trean från dålig vinkel på vänsterkanten. Snyggt och imponernade av Daniel som därmed gjorde mål för andra matchen i rad.

LIS hade efter tredje målet chans till att även göra ett till, men den första akten slutade 3–0 och applåder på IP.

Till den andra akten gällde det för LIS att inte slå av på takten och samtidigt vara ödmjuka i spelet. Detta skötte man någorlunda bra. Varbergs GIF hade faktiskt en gyllene chans till reducering och att bita sig in i matchen resultatmässigt, men på något sätt lyckades gästernas anfallare pricka stolpen efter att ha rundat Axel i ett friläge.

LIS hade även dom gyllene lägen att sätta punkt för denna match. Omar Conteh och Victor Sköld hade kommit in efter en timmas spel och bägge två hann bränna frilägen inom loppet av några minuter. För en stund kändes det som att fyran behövdes i målprotokollet för att verkligen ta död på matchen. Men mittlåset med Filip och Edwin skötte det exemplariskt idag och tog död på Varbergs anfallsförsök. Dessutom fanns även Axel längst bak som en sista utgångspunkt som fick briljera med en fin räddning.

LIS gjorde ytterligare ett par byten när Kevin Strand och Ludvig Adlers fick komma in. Det jagades ytterligare ett mål framåt som sagt, men den här gången fick det stanna vid 3–0. Ack så viktigare dock med en ännu en nolla och det kändes givetvis extra bra att kliva ur den här Kristi Himmelfärdshelgen med 7–0 och två segrar .

Landvetter IS tar därmed sin femte seger och skaffar lite marginal till lagen neråt i tabellen, vilket såklart är oerhört viktigt. Nu kliver LIS in i en rolig och tuff månad med fyra matcher till innan uppehållet. Serieledarna, Eskilsminne väntar härnäst.

LIS nästa hemmamatch är torsdag 8 juni hemma mot BK Astrio från Halmstad.