Matchnummer: 000026075
Samling:13:00
Förlust mot serieledarna
2022-06-05 09:24

Landvetter kämpade heroiskt nere i Eskilsminne men kunde inte stå emot duktiga serieledarna. Hemmalaget vann med 3–1 efter att ha gått upp i en 2–0-ledning i paus. LIS fick sedan en man utvisad och hade därmed ännu svårare att störa hemmalaget.

Det blev dessvärre ingen "skräll" nere i Helsingborg på den soliga lördagseftermiddagen. Eskilsminne vann med 3–1 och man befäste serieledningen medan Landvetter är kvar på en sjundeplacering.

Till matchen i Helsingborg åkte Landvetter IS utan Victor Sköld (bortrest), Patrik Wallin (skadad) och  Noah Säll-Magnusson(skadad). Detta gjorde att tränarstaben fick kasta om lite i laguppställningen. Efe Yildirim var tillbaka och tog plats på mittfältet medan Edwin Mahisa och Filip Landegren bildade mittbacksbar. Albin Gustavsson gjorde återigen en match från sina ovana högerbacksposition - som han skött med bravur under säsongen.

Eskilsminne IF är en duktigt och spelskickligt lag och gick mycket rättvist upp i en 2–0-ledning, även om LIS till en början (15-20 minuter in i matchen) visat upp bra intentioner i anfallsspelet och "var bra med" än så länge. Sen la hemmalaget in en högre växel och gjorde två snabba mål där LIS "gått bort sig" i försvaret och lämnat alldeles för lediga ytor åt hemmalaget.

Den andra halvleken började på sämsta sätt för de grönklädda då hemmalaget uttökade till 3–0 i den 46e minuten tämligen billigt på en hörna. Inte skulle det bli bättre av att Leart Ramani fick syna det röda kortet fem minuter senare när han sparkat ner en spelare bakifrån för att stoppa en kontring. Tufft rött att få...

Men, LIS kunde faktiskt få till en reducering minuten efter när Gustav Hedlund lirkat in en passning till Kevin Strand som kommit in istället för Ahmed Hussain några minuter tidigare. Kevin placerade behärskat in bollen i mål och 3–1 var ett faktum med halvtimman kvar att spela.

Med en man mindre hade Eskilsminne ett övertag och var nära att sätta 4–1 vid ett par tillfällen. Man hade även bollen i mål vid ett tillfälle, men det blev bortblåst för offisde.

Edwin Mahisa var ute och utmanade ödet med en brysk kapning som kan klassas som "orange". När man har sett reprisen på denna tackling och även Learts röda, så var nog Edwins tackling mer rött än Learts. Men Edwin klarade sig med ett gult.

Eskilsminne ville gärna i sitt referat skriva om hur fult de grönklädda spelade och att man själva "behöll lugnet". Därför är det extra intressant att se hur de inte vill nämna sina egna nedsparkningar av Gustav och Kevin som även dom var kategori vårdslösa och fula.

LIS stod upp bra under den sista akten och försvarade sig bra. 3–1-underläge och en man mindre var inte de bästa förutsättningar för att jaga poäng i den andra halvleken. Hans och Morgan valde även att göra ett par byten där Omar Conteh, Tim Sannevi och Hampus Holmgren alla fick speltid.

Det blev inga fler mål på fina Harlyckans IP denna lördagseftermiddag och resultatet skrevs till 3–1.  Eskilsminne vinner övertygande och komfortabelt och kommer med största sannolikhet se sig som seriesegrare om några månader. Något annat skulle vara mycket förvånande...

LIS tar nya tag och gör det redan nu på torsdag när BK Astrio kommer på besök till Landvetter IP.

Varmt välkomna upp då för att stötta killarna till revansch och tre nya poäng.
Matchstart 19.30!

Duktiga Emelie Hübner tajmade in en Skånetripp och passande nog befann sig på Harlyckan och fotade matchens ögonblick. Ta en titt här