Matchnummer: 000026106
Samling:12:00
Mållöst på Landvetter IP i en spännande match
2022-08-08 10:42

Bilden får tala för hur matchbilden såg ut. Mycket kamp och många dueller, där LIS stod upp på ett föredömligt sätt och utmanade serientvåan rejält om segern. LIS försvarade sig exemplariskt i 94 minuter och var närmast segern efter att ha bommat några riktigt fina lägen i den andra halvleken.

Landvetter IS kom till start i lördagens match mot serietvåan med goda förhoppningar om att störa laget från Jönköping.

6–0 skrevs siffrorna till i våras och det var såklart långt ifrån acceptabelt då och den här gången skulle Landvetter IS visa upp ett helt annat register. Gästerna, som jagar Eskilsminne i toppen, kom till Landvetter med tanken att "bara" hämta hem tre poäng, men de skulle inte få det lätt.

Landvetter bjöd publiken på en riktigt fin insats och bjöd upp till kamp. Duellspelet vann LIS och man lyckades dessutom neutralisera Husqvarnas försvar, där gästerna oftast tvingades spela bakåt eller så rann långbollarna ner till Axel Wibrån.

LIS hade även fina anfall under matchen, där passningsspelet på den nylagda mattan på Landvetter IP var stundtals väldigt bra. Noah Säll-Magnusson var en frisk fläkt på sin högerkant och det var även därifrån som den vassaste chansen i den första halvleken skapades. Noah fick en fin djupledsboll och sprang ifrån sin bevakning ner mot kortsidan och hittade sånär in till William med en snett-inåt-bakåt-passningen.

Skotten för bortalaget under den första akten var lätträknande. Nämligen noll. Lucas Nilsen, som är tillbaka på allvar i den gröna tröjan igen, gjorde en exemplarisk insats tillsammans med övriga i backlinjen och även Efe och Gustav ska ha stort beröm för sitt jobb i det defensiva.

Faktum är att hela laget förjänar beröm efter en sådan här insats och till den andra halvleken skulle LIS bli ännu bättre och Husqvarna skulle bli ännu mer frustrerat. Det krävdes tröjdragningar och bryska kapningar för att få stopp på de gröna och vissa tacklingar är det helt galet hur huvuddomaren kunde missa. Man tänker främst på kapningen av Daniel Simonsen i en omställning, som huvuddomaren menade var på bollen.

Ju längre matchen led, desto mer desperat blev gästerna i att få till ett ledningsmål. Detta skapade kontringsmöjligheter för Landvetter där nyss nämnde Daniel, tillsammans med Albin, William och Ahmed hade fina lägen att spräcka målnollan. Husqvarnas målvakt kunde dock rädda, eller så styrdes/täcktes skotten till hörna.

Husqvarnas målvakt hade för övrigt en ruggig doja och satte ofta igen bollen snabbt med riktiga hästutsparkar som sånär kunde blivit farliga. Men återigen fanns Lucas, Noah, Filip och Bengan på rätt sida och kunde samla upp bollarna.

Klockan tickade på och ju längre matchen led, desto mer nerver blev det på läktaren. Husqvarna hade verkligen inte råd med poängtapp och för LIS del ville man verkligen komma ifrån matchen med minst en poäng efter fem raka förluster.

LIS gnetade till sig poängen och faktum är att man var efter 94 minuters spel klart närmast segern. Axel Wibrån var tryggheten själv därbak och testades ordentligt en gång. I övrigt plockade ner hörnor och visade upp ett lugn som gav Filip och Lucas självförtroende.

Poängen var viktig och likaså komma ifrån en match med en mycket god insats. Detta stärker laget och ger självförtroende till kommande matcher. Att man kan mäta sig med de "stora elefanterna" i serien visar att vi är med på allvar och när nu serien ska knytas ihop under hösten vet man försvarsspelet börjar sitta, samtidigt som man ser ett jobb och en arbetskapacitet som gör att man kan vinna matcher på - oavsett motstånd.

Nu åker Landvetter till Torslanda för en match mot ett lag som ligger på samma poäng som oss i serien. Det blir en viktig match då vinnaren skulle ta tre blytunga poäng och distansera sig ännu mer mot bottentrion som man vill undvika under höstens slutspurt.

Hoppas ni kan ta er till Torslandavallen på fredag för att stötta de gröna!