Matchnummer: 000026117
Samling:17:30
Kryss igen efter sent kvitteringsmål av hemmalaget
2022-08-15 13:30

Landvetter IS kryssade för andra matchen i rad och till skillnad från förra veckans kryss mot Husqvarna, var den här kryssmatchen mindre skön. Hemmalaget kvitterade i 91a minuten. Detta efter att LIS haft sylvassa målchanser att punktera tillställningen.

Stärkta efter förra veckans kryss mot serietvåan, Husqvarna FF, skulle nu Landvetter IS åka ut till Torslanda för att försöka plocka en efterlängtad seger. Bägge lagen stod på samma antal poäng innan matchen och efter 94 minuters spel, skulle det visa sig att det är status quo mellan de bägge lagen. Torslanda IK kvitterade med ett fint skott från distans i matchens 91a minut och för LIS-spelarna var det otroligt tungt och snöpligt att släppa till.

Landvetter IS hade dessförrinnan haft två solklara frilägen, men inte lyckats få dit bollen och som sig ofta blir vid sådana matcherm så straffas man till slut med ett mål i andra änden istället.

Torslanda IK var inte ofarliga dom heller, men de spelade väldigt naivt och var oerhört givmilda i försvaret. Inte minst tack vare en målvakt som gärna ville vara långt ute och detta kunde LIS utnyttja flera gånger. Lägg därtill en högt stående backlinje från hemmalaget, så hade LIS väldigt enkelt att med endast en passning ta sig igenom och komma till avslut.

Torslanda IK spelade väldigt principfast och hade en modell som man följde till punkt och pricka. Bollarna skulle fördelas av den duktiga mittfältaren, #15 som ju längre matchen led fick mer yta att kunna pricka sina medspelare med fina öppnande passningar.

LIS hade för kvällen lite problem med underlaget och vissa av spelarna halkade flertalet gånger på den fina gräsmattan som inför matchstart och i paus vattnades ordentligt.

LIS mål gjordes för kvällen av Gustav Hedlund, som kvitterade till 1–1 i den 17e minuten. Gustav lurade kvar utanför straffområdet och fångade upp en rensning som Gustav tog hand om och dunkade in målet bakom en skymd hemmamålvakt.

LIS gjorde tio minuter senare även 2–1 och här slog Filip Landegren en djupledsboll från sin mittbacksposition till Noah Säll-Magnusson som löpte sig fri från kanten och kom före Torslandas målvakt med en petning och helt sonika hade öppet mål från 25 meter. Några touch på bollen och sedan behärskat inrullat i det tomma målet från Noah.

Den andra halvlek blev en öppen tillställning. Torslanda hade en bra period i början på andra halvlek men LIS stod pall och Axel Wibrån därbak kunde göra två fina räddningar. Därefter fick LIS de fina möjligheterna att avgöra matchen när både William och Ahmed sprang sig fria. Dessvärre blev avsluten för svaga och LIS fick inte in bollen i nät. Klockan tickade på och det såg länge ut som att LIS skulle hålla ut, även om man var rejält tröttkört på slutet. Dessvärre skulle Torslandas Hannes Davidsson få sig ett läge till och den här gången fick vi kapitulera. Davidsson tog emot bollen utanför straffområdet, vandrade inåt i en båge för att försöka hitta en skottlucka. Skottet fick han iväg, och bollen flög in en ottagbar bollbana för Wibrån in i det högra krysset. Tungt tungt, men mycket snyggt mål.

Faktum är att efter kvitteringsmålet så lyckades LIS vaska fram två målchanser till. Daniel Simonsen och inbytte Kevin Strand kom båda rättvända mot mål och hade kunnat avgöra matchen med ett tredje mål, men Daniels skott tog i burgavlen och Kevins räddades av Torslandas målvakt.

Matchen slutade 2–2 efter en spännande tillställning på varma Torslandavallen. Poängen gör att både LIS och Torslanda har samma distans neråt i tabellen som uppåt. Det är fortfarande några lag inom en och två poängs räckhåll och en vinst gör mycket för tabelläget just nu. Vi hoppas att LIS plockar den nu på fredag när Onsala BK kommer till Landvetter.

Då hoppas vi på att vi får se vårt fina stöd här uppe i Landvetter och att vi klarar oss från regn och blåst. Väl mött på fredag!